美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:chochochan 的帖子

Yes ponds one. 但我覺得其實好似用咩cream 都會溶到,只要隻cream 油份夠,所以你可以去求其買隻sorbitol cream (如果你皮膚唔敏感)。唔係的話你用橄欖油都得,方便又容易。

大宅

回覆 Dwmn 的帖子

thanks, 等我去試下!

侯爵府

Tammyswl 發表於 14-10-6 17:42
Freshrose,

just wondering easy to use Eve lom cleansing cream?

容易, 其實同普通CLEANSING CREAM 一樣,不過按摩完再用熱水整濕條毛巾敷三次面, 再用凍水洗, 有D 人覺得麻煩.....其實用落會好舒服

3 FOR 2 個promotion 係personal 架, 你係website 買左第一次之後成日(almost one per week) 都會收到website offer你的promotion , 所以要買左第一次先會有, 而且次次都會唔同, 我見岩用的promotion 就會買, 同一個website 訂aveda 洗頭水都比香港平好多

侯爵府

freshrose 發表於 14-10-6 17:27
上網訂, 至從訂完一次之後, 成日都有promotion, 哈哈, 有次係7折, 岩岩又有買2送一, 平JB 好多, 可以先試1 ...

THANK YOU~~~
好詳細呀~

咁, 請問100ML有無連埋條MUSLIN CLOTH架? 定係買200ML先有?

叮噹媽媽  100ml 都有架  發表於 14-10-7 00:06

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

I use cleansing oil. then foam.

侯爵府

KAY+2 發表於 14-10-6 18:19
THANK YOU~~~
好詳細呀~

有, 100ml 有一條, 200ml 有2條

KAY+2  THX~  發表於 14-10-6 18:55

大宅

我用億X家既CHEAP CHEAP 洗面機... 都OK 喎! ... 用手用機各洗一次. 再查LOTION....

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:點先可以完全落妝

我用dhc卸妝油再用洗面膏洗一次

男爵府

我習慣先卸眼妝,再用卸妝油落妝,然後用潔臉皀洗兩次塊臉。

barbora

禁止訪問

引用:大家可否分享下落妝既steps

男爵府

回覆:點先可以完全落妝

用落妝水抹一次,有化眼就,水油落眼先,再用落妝油按一次,用水乳化再按下次過水,再用洗面奶或cream,如好濃妝就再洗多次洗面產品。

大宅

引用:Yes+ponds+one.+但我覺得其實好似用咩cream

原帖由 Dwmn 於 14-10-06 發表
Yes ponds one. 但我覺得其實好似用咩cream 都會溶到,只要隻cream 油份夠,所以你可以去求其買隻sorbitol ...
我今晚試左用olive oil 但d油好傑!係咪正常𠺢?油到個洗臉盆都要用洗潔精洗!傑到推唔開

係唔係咁啱呢支olive oil 先係咁?我用煮餸嗰支油

翡翠宮

回覆:waiwaiwan 的帖子

哈哈,我通常係用完橄欖油就用baby wipe / cotton pad 抹一抹先,如果唔係真係會周圍都係油。之後用返洗面膏,再用熱毛巾蒸面

禁止訪問

回覆:點先可以完全落妝?

翡翠宮

普通virgin olive oil 上面唔算好好好杰啦?我用又覺得無咩問題,唔係的話你可以用grapeseed oil/ coconut oil 會無咁厚。煮餸個d 大大支都無問題。

侯爵府

引用:用EVE LOM 可以一次過落哂, 連mascara 都得

原帖由 freshrose 於 14-10-06 發表
用EVE LOM 可以一次過落哂, 連mascara 都得, 唔駛再洗面

以前用rmk cleansing cream 落完妝, 再洗面, 再用 ...
where can buy

翡翠宮

點解你覺得佢杰係因為佢係天然油脂,無乳化劑所以唔會好似平時落妝產品咁自己溶係水。要用face cleanser 先會甩,唔係的話就要用熱毛巾蒸幾次先會無咁油。

侯爵府

引用:Quote:chochochan 發表於 14-10-6 17:28 請

原帖由 freshrose 於 14-10-06 發表
55英磅FOR 100ML, 不過果個WEBSITE 成日有promotion, joyce beauty 要HK$850, 不過建議去左JOYCE BEAUTY 試 ...
豬油?咁我吾岩了,因rmk cleansing ...我也塞毛孔,初初乾淨,半個月開始好多粒粒

大宅

引用:點解你覺得佢杰係因為佢係天然油脂,無乳化

原帖由 Dwmn 於 14-10-06 發表
點解你覺得佢杰係因為佢係天然油脂,無乳化劑所以唔會好似平時落妝產品咁自己溶係水。要用face cleanser 先 ...
謝謝

侯爵府

引用:Quote:原帖由 freshrose 於 14-10-06 發表5

原帖由 leeleebaba 於 14-10-06 發表
豬油?咁我吾岩了,因rmk cleansing ...我也塞毛孔,初初乾淨,半個月開始好多粒粒

...
我話佢陣味似豬油,我之前用rmk 都會出暗粒,而且洗多次面都唔乾淨,用左eve lom 就無再出暗粒

首頁

尾頁

跳至