跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:你唔寄多D,佢點賺你$?不過sofa我唔知價…

原帖由 puffdaddyy 於 14-12-30 發表
你唔寄多D,佢點賺你$?
不過sofa我唔知價……
所以唔買住,oz既大大件sofa先夠d馬騮爬。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆:Adelaide爸媽會

禁止訪問

回覆:LilianLegend 的帖子

伯爵府

引用:Adelaide班老友呢輪好靜……

原帖由 puffdaddyy 於 15-01-20 發表
Adelaide班老友呢輪好靜……
好在有你撐場。。。

男爵府

LilianLegend 發表於 14-12-29 19:50
剛有Mover來報價,仲話0Z d野貴過HK,叫我買新sofa過去。。。我話而家唔係喇,佢唔信。。

...
你可以上Ikea 的網頁看 sofa的價比較, Ikea 比較大眾化, Adelaide 有Ikea

男爵府

puffdaddyy 發表於 14-12-29 17:34
啱啱番左一轉Melbourne, Carins, Brisbane, Sydney...雪梨宜家真係人山人海,非常香港!行下Supermarket, ...
三個月前才從香港回來, 不覺香港supermarket 的物品平宜過澳洲,

男爵府

Hello I live in Adel ^^

伯爵府

引用:Hello I live in Adel ^^

原帖由 manmankit 於 15-01-21 發表
Hello I live in Adel ^^
歡迎呀!住邊區?

伯爵府

引用:Quote:LilianLegend 發表於 14-12-29 19:50

原帖由 BLLI 於 15-01-21 發表
你可以上Ikea 的網頁看 sofa的價比較, Ikea 比較大眾化, Adelaide 有Ikea
THX ah.

男爵府

回覆 LilianLegend 的帖子

i live down south ^^

大宅

點問大家有冇相熟地產agent 介紹? 你地一般會透過邊度買賣或租賃房屋單位? 係咪喺realestate 網站隨便聯絡一個agent呢? 謝謝幫忙!!

伯爵府

引用:點問大家有冇相熟地產agent 介紹

原帖由 silversalt 於 15-02-02 發表
點問大家有冇相熟地產agent 介紹? 你地一般會透過邊度買賣或租賃房屋單位? 係咪喺realestate 網站隨便聯絡 ...
我諗,係咪都可以睇中果間屋就搵負責相關既地產。。。
有地產sales跟你要求去搵也可。。。。

你到左Adelaide未?

伯爵府

大宅

回覆 LilianLegend 的帖子

感謝回覆!!
還未到Adelaide 呢~
明年暑假會帶兩個小孩到Adelaide 旅居一個月, 視察一下環境.
見澳元回落不少, 心思思想在kensington 和magill 買一個unit 作投資.
不知道是否容易放租 ^^
請問Adelaide 治安好嗎?

大宅

我以前都住Adelaide, 不過搬左去Brisbane Lu...好掛住Adelaide

伯爵府

引用:我以前都住Adelaide, 不過搬左去Brisbane L

原帖由 candyaust 於 15-02-09 發表
我以前都住Adelaide, 不過搬左去Brisbane Lu...好掛住Adelaide
好想知妳對兩地感覺如何。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+candyaust+於+15-02-09+發表

原帖由 LilianLegend 於 15-02-11 發表
好想知妳對兩地感覺如何。。。
我覺得,只有shopping 係Brisbane 好d...
餐廳食物quality, dessert, 去relax / long weekend getaway (eg barossa , hahndorf...)... 我都係鐘意Adelaide 多d. 尤其食物,哩道d餐廳水準真係好差🙈!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 15-02-11 發

原帖由 candyaust 於 15-02-11 發表
我覺得,只有shopping 係Brisbane 好d...
餐廳食物quality, dessert, 去relax / long weekend getaway (eg ...
聽妳咁講,妳係adel地膽喎!過到去唔知去邊度玩就揾妳做顧問先。

別墅

原來有個咁既 post!!!
我都係 adelaide 住,岩岩係wch 生左囡囡17日啦!!

大宅

引用:Quote:原帖由+candyaust+於+15-02-11+發表

原帖由 LilianLegend 於 15-02-12 發表
聽妳咁講,妳係adel地膽喎!過到去唔知去邊度玩就揾妳做顧問先。
我住左9年,05年就過左去啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至