親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆:2015復活節新加坡5日4夜之旅分享

好詳細

大宅

引用:補相:Gardens by the Bay food court!亞坤

原帖由 yankaka 於 15-04-22 發表

補相:
謝謝你分享,請問children\'s garden要收費嗎?關門幾點?Thx~

男爵府

BK Milk勳章

yankaka 發表於 15-4-23 00:12
有嘢啱食我會比佢食, 飯呀粉呀嗰D佢全部食到, 另外帶咗5樽baby food比佢, 和光堂嗰D飯仔, 頂到架!
...
咁可以帶少好多野,正!另外又想請教bb午睡時間都是在bb車攪掂嗎? 會唔會特登返酒店休息? 有無邊個地方較適合較細小朋友玩? 唔想佢得個睇字無得玩

子爵府

Moleex 發表於 15-4-23 08:27
謝謝你分享,請問children\'s garden要收費嗎?關門幾點?Thx~
唔洗收費, 不過星期一例休維修, 平日收6:30, weekend收8:30
可參考這個:
http://www.gardensbythebay.com.sg/en/the-gardens/attractions/childrens-garden.html

子爵府

winghei豬 發表於 15-4-23 09:36
咁可以帶少好多野,正!另外又想請教bb午睡時間都是在bb車攪掂嗎? 會唔會特登返酒店休息? 有無邊個地方較 ...
最緊要阿B平日都可以食大人嘢, 另外我地自己帶咗箱水去架, 一來用嚟開奶唔怕水土不服, 二來唔洗買飲品慳好多!
BB午睡梗係喺BB車啦, 佢冇電話自動斷電架啦, 不過我都帶咗揹帶, 遇佢扭都可以揹住佢! 唔會返酒店休息!
其實little big club都啱佢地玩, 大人又舒服D! 不過legoland其實真係唔多啱, 最多得20%的地方佢地玩到架咋!
另外玩水囉, ZOO入面玩水的地方都啱架, 再唔係睇動物其實唔錯, 雖則佢地唔知係咩, 但都投入到!

禁止訪問

回覆:2015復活節新加坡5日4夜之旅分享

大宅

Tks! 好詳盡分享!! CarltonCity Hotel Singapore 可睡兩大兩小嗎?

大宅

Tks! 好詳盡分享!! CarltonCity Hotel Singapore 可睡兩大兩小嗎?

男爵府

畀面勳章

多謝分享

子爵府

angusBBB 發表於 15-4-23 13:01
請問16 個月b可以食乜?要帶備bb食物去?
有冇自己帶水?
有飯咪食飯囉, 粉呀麵呀粥呀都得, 我細囝只要吞到同唔辣佢都食架啦, 不過我都帶咗5樽和光堂嗰D BB飯比佢, 有時個量唔夠都可以補幫吓! 另外梗係要帶BB餅啦, 仲有食麵包都可以!
有自己帶咗一箱水去!

子爵府

szewan0902 發表於 15-4-23 13:40
我住的是Carlton 不是Carlton City, 不過應該都OK!

heiwai    發表於 15-5-16 01:06

男爵府

大宅

Thanks for your share.

What is OCBC skyway ? Can you let me know more information ?

大宅

回覆:szewan0902 的帖子

3月尾我住話carlton City hotel,我大2小(5y & 1.8y) ok ar....訓到呀

子爵府

hk999508 發表於 15-4-24 00:11
Thanks for your share.

What is OCBC skyway ? Can you let me know more information ?
即係Gardens by the bay入面的的super tree, 可以這網
http://www.gardensbythebay.com.sg/en/the-gardens/attractions/ocbc-skyway.html

大宅

樓主,好叻! 資料詳盡,非常實用。
我記得你之前有post講你如何預budget,八掛問吓,有無out budget 呀?

大宅

請問樓主, 金莎寄行李程序點? 可以KEEP 幾耐? 係咪會開晒D 喼CHECK 下有無危險品先比KEEP? THX SHARE

子爵府

bigbigsong 發表於 15-4-24 11:46
請問樓主, 金莎寄行李程序點? 可以KEEP 幾耐? 係咪會開晒D 喼CHECK 下有無危險品先比KEEP? THX SHARE ...
落的士位入去左轉就係, 要比passport佢登記, 跟住就會比張紙你到時攞番, 我地只keep咗幾個鐘咋, 所以冇研究可keep幾耐~
佢會問你有咩喺行李入面, 冇開喼check, 我地話只係衫佢就信!

子爵府

alungma 發表於 15-4-24 10:48
樓主,好叻! 資料詳盡,非常實用。
我記得你之前有post講你如何預budget,八掛問吓,有無out budget 呀? ...
多謝!
哈哈! 竟然冇out budget喎!
唔計預先已付的機票酒店入場卷啦, 我唱咗$900波紙, $150馬幣! (我都接納其他JM意見, 唱多少少馬幣唔好蝕rate)即係約HK$5442, 但我只係洗咗HK$4720.66!
所以算係唔錯架啦!

男爵府

回覆:yankaka 的帖子

THX so much,超好超詳細

首頁
12345...8

尾頁

跳至