自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:人人見到我肚細 7個月 只5個月肚

我有細女果時,已9個月,d人問我係咪有咗!話似3、4個月⋯去做檢查,瞓上床,我個肚好似肚腩仔咁⋯個e生都冇用尺度了。

男爵府

bb size磅數唔係取決於媽媽肚嘅大細,樓主可以放心。
我個肚偏大,尖,有人話我胎水多,有人話陀仔前期個肚大得快啲。
但醫生話因為我個子宮生得前,所以個肚大得明顯。我20w重咗3磅,bb size正常。
所以咩原因都好,肚皮大細都好,唔係最重要,最重要肚入面位少主健康,size磅數正常就夠了

複式洋房

我陀到6個月先見肚,仔仔上月出世都有7磅
可能肥B唔肥媽,唔使咁擔心keep住做檢查就ok

水晶宮

熱血金章

引用:有d 人子宮得彎, 望落係細d 㗎。我7 個月

原帖由 Pulmma 於 15-06-14 發表
有d 人子宮得彎, 望落係細d 㗎。

我7 個月, 著鬆身d , d人都唔覺我有, 我個女出世有9 磅
咪好似文迪撩咁囉??

侯爵府

引用:但醫生度話size正常驚唔驚?

原帖由 channba31 於 15-06-14 發表
但醫生度話size正常
驚唔驚?
唔驚,我個肚勁細,到生嗰日都係重咗12磅左右,但我個仔出世有8磅幾。

男爵府

引用:但醫生度話size正常驚唔驚

但醫生度話size正常
驚唔驚?
信醫生吾驚的,我果時生d人都話我7個月咋,我女出世7磅1

大宅

我都係,,8個幾月好似人地6個月甘,,

珍珠宮

肥b唔肥媽咪幾好,不過我恨唔到,4個月已經收唔埋

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我當年都係咁,仲轉介左我去威爾斯照同埋抽血,我未有BB之前115,臨生個晚磅係120,但係我個女出世有3點幾KG一出世D姑娘哇左一聲,話仲肥過媽咪

只要CHECK過無問題就OK

禁止訪問

大宅

最關心BB問題熱投勳章

BBsize正常就得,哩啲叫皮薄餡靚呀

伯爵府

引用:但醫生度話size正常驚唔驚?

但醫生度話size正常
驚唔驚?
定d嚟!我生嗰時,望落去得4、5個月肚,仔出世都有差不多6磅而家肥c 大隻,高過我

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

但醫生度話size正常
驚唔驚?
我到生個陣仲好細,醫生話ok就得啦。我仔生出來都唔輕

翡翠宮

減齡達人勳章

我七個月時樓下個管理員先知原來我有左,佢話正面睇唔覺,我囡出世時六磅八

大宅

完全唔洗驚,我肚勁細,阿女出世8磅幾,朋友肚勁大,其實有幾寸厚係自己脂肪

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我肚細,成6個月先見肚,都有7磅幾~

伯爵府

引用:Mandy L無乜肚,傳聞個B都有6磅

原帖由 Jordan_2006 於 15-06-14 發表
Mandy L無乜肚,傳聞個B都有6磅
我都想講, 由有左到生連肚都唔現下, 米一樣生左個女, 不過, 中間過程喺點就真喺得佢知。

不過, 樓主, 放心, 我都喺最後三個月, 個肚先至好似吹波咁, 不停漲大

子爵府

吾使驚,我6個月都吾見肚,仲著緊以前d牛仔褲,阿仔出世都有7磅...其實只要醫生話無問題就得喇,吾好理佢哋啦!

男爵府

BK Milk勳章

我個時肚都幾,人人話細
醫生話ok,阿仔都有成7磅幾

我見過有人5個月就好大
阿b得5磅幾

侯爵府

但醫生度話size正常
驚唔驚?
唔驚,有啲人天生肚細。 望都咁望啦,你估咁扯開啲皮肉真係生完可以當無事,一個就唔覺,生多個個肚皮鬆得都幾明顯架

首頁

尾頁

跳至