親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-21 06:24
你真大膽,我就怕騎馬啦!

我玩6日Gold Coast, 玩完樂園都冇時間玩其他, 時間真不夠玩。
騎馬唔需要大膽架,隻馬唔大隻,而且好乖好馴,仲係龜速在山頭慢步。。。我好enjoy山區景色,非常relaxing,兩個小朋友都好鍾意,而家成日話掛住隻馬至於樂園,我買4合1門票,wet n wild最好玩,其他就一般般!paradise country仲要係超多大陸&香港旅遊團,我唔喜歡呢度,去currumbin好d。
四個樂園我用2日半時間玩,因仲要留返時間慢慢hea。
你玩得開心d

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-21 06:15
2大1小同train差不多,貴少少,約AUD43。你上greyhound 網睇睇每人幾多。
Thanks for your information

子爵府

引用:Quote:原帖由 MissMaMa 於 15-08-20 發表我

原帖由 lalalumlum 於 15-08-21 發表
你真大膽,我就怕騎馬啦!

我玩6日Gold Coast, 玩完樂園都冇時間玩其他, 時間真不夠玩。
天氣好些了嗎?我明晚飛喇!

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lalalumlum+於+15-08-21+發表

原帖由 LLK 於 15-08-21 發表
天氣好些了嗎?我明晚飛喇!
今早有好多雲,去到翠兒河又好天,旁晚又多雲下少少雨,涼涼地。

你到Brisbane機場時,我都係機場等departure, 我地係另一個國家會在同一時刻相遇!

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-20+21:42+我

原帖由 MissMaMa 於 15-08-20 發表
我坐spirit of gold coast,都係三個鐘,我地都見到不少鯨魚,不過可能我對海洋生物真係冇乜興趣Bt ...
今日去玩捉泥蟹,好好玩,落泥灘捉蝦仔、睇風景,釣魚等,好relax. 如果可以玩耐d就好啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由 LLK 於 15-08-21 發表天氣好

今早有好多雲,去到翠兒河又好天,旁晚又多雲下少少雨,涼涼地。

你到Brisbane機場時,我都係機場等depart ...
我來接班

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

引用:Quote:原帖由 MissMaMa 於 15-08-20 發表我

今日去玩捉泥蟹,好好玩,落泥灘捉蝦仔、睇風景,釣魚等,好relax. 如果可以玩耐d就好啦!

...
釣魚!釣到的話,點處置d魚?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lalalumlum+於+15-08-21+發表

原帖由 LLK 於 15-08-21 發表
釣魚!釣到的話,點處置d魚?
細魚掉回河, 大d俾工作人員攞嚟捉蟹掛。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 15-8-20 08:33
我想問airtrain由Brisbane機場至 Brisbane市內定gold coast?費用貴嗎?
我之前買roo pass,包機場+3個樂園 ...
Hi, roo pass好似只限BRISBANE機場及GOLD COAST內幾個樂園接送, 是嗎? 因我會係BRISBANE留幾日先去GC.
明天會更好~~

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-21 18:48
細魚掉回河, 大d俾工作人員攞嚟捉蟹掛。
大細都掉返落河。。。捉蟹係用龍蝦仔做餌,即係落泥灘捉嗰d,就係蟹餌

子爵府

引用:Quote:lalalumlum 發表於 15-8-21 18:48 細

原帖由 MissMaMa 於 15-08-21 發表
大細都掉返落河。。。捉蟹係用龍蝦仔做餌,即係落泥灘捉嗰d,就係蟹餌 ...
明白

子爵府

引用:Quote:MissMaMa 發表於 15-8-20 08:33 我想

原帖由 LongRyan 於 15-08-21 發表
Hi, roo pass好似只限BRISBANE機場及GOLD COAST內幾個樂園接送, 是嗎? 因我會係BRISBANE留幾日先去GC. ...
你可以search greyhound
佢地係Brisbane 有個站,可以去Gold Coast!

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-21 19:59
Hi, roo pass好似只限BRISBANE機場及GOLD COAST內幾個樂園接送, 是嗎? 因我會係BRISBANE留幾日先去GC. ...

可以Brisbane airport或gold coast airport接送,gold coast 的幾個樂園又或者shopping center接送。。。詳情你上con-x-ion 網站睇,有好多唔同組合的,但最抵係機場+樂園接送combo,我計過,我地2大2小,一次樂園的來回接送,只係15美金左右,超值呢!

珍珠宮

LLK 發表於 15-8-21 20:44
你可以search greyhound
佢地係Brisbane 有個站,可以去Gold Coast!

thx..我有望過下, BRISBANE係咪得ROMA STREET呢個站上車去surfers paradise? 但我依家未知BRISBANE會住邊間酒店.

另外, 我SEARCH到有Greyhound promotion code, 有無用過?
明天會更好~~

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-8-21 20:44 你可以sea

原帖由 LongRyan 於 15-08-21 發表
我無用Greyhound, 因為路線唔啱我的行程!

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-21 20:51
可以Brisbane airport或gold coast airport接送,gold coast 的幾個樂園又或者shopping center接送。。。 ...
THX...想問gold coast坐佢去brisbane機場大約要幾耐? 另外, 係咪係網上卜同過數? 點解我SEARCH極都無咁平? 淨係由BRI機場去是旦一間酒店2A1C都要AUD40

https://www.con-x-ion.com/Bookings/Airport-Transfers
明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-21 22:21
THX...想問gold coast坐佢去brisbane機場大約要幾耐? 另外, 係咪係網上卜同過數? 點解我SEARCH極都無咁平? ...
我唔清楚gold coast至Brisbane機場要幾耐,我飛gold coast airport。Brisbane airport至gold coast會貴d架。

珍珠宮

LLK 發表於 15-8-21 22:00
我無用Greyhound, 因為路線唔啱我的行程!
thX...咁我問返上一版介紹位媽咪.
明天會更好~~

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-20 21:24
由Brisbane 去Gold Coast 係搭去Gold Coast 線, 在Nerang站落,然後轉巴士。因我第一間酒店係broad beach ...
HI, BRISBANE係咪得ROMA STREET呢個站上車去surfers paradise? 但我依家未知BRISBANE會住邊間酒店.

另外, 我SEARCH到有Greyhound promotion code, 有無用過?
明天會更好~~

珍珠宮

MissMaMa,

頭先我再試一程GC AIRPORT去GC是旦一間酒店一家都要AUD57, 請問你當時接送係邊幾個地點? 同埋點解係美金唔係AUD?

https://www.con-x-ion.com/Bookings/Airport-Transfers
明天會更好~~

首頁

尾頁

跳至