親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Dull_lau 發表於 15-8-24 12:51
各位JM, 大致PLANNING如下, 請幫幫眼睇睇有無問題或者順唔順路, 仲有咩PASS應該買呢? 麻煩晒

DAY 1 (2/DEC ...

我都想知FRASER 幾錢晚?

我上網Check 出年年初四都幾貴,
所以諗緊好無改住天王寺嗰邊....

大宅

joanclm 發表於 15-8-31 17:46
我都想知FRASER 幾錢晚?

我上網Check 出年年初四都幾貴,
PM U, 我6月訂12月都FULL FULL地, 如果睇得岩就要BOOK了, 或者揀D 遲D比錢先HOLD住先

男爵府

回覆:12月京阪奈自遊行

我plan緊出年去大阪,都係2個大人。翻來可分享下嗎?我可能大部分都按你個行程走,考慮緊要唔要去USJ,怕裡面唔o岩大人玩。另外花傳抄交通方唔方便?我6月份去唔知浸唔浸溫泉好

男爵府

引用:Quote:joanclm 發表於 15-8-31 17:46 我都

原帖由 Dull_lau 於 15-09-01 發表
PM U, 我6月訂12月都FULL FULL地, 如果睇得岩就要BOOK了, 或者揀D 遲D比錢先HOLD住先
...
可以pm埋酒店資料比我嗎

信是有緣

大宅

Jomancc 發表於 15-9-1 12:47
我plan緊出年去大阪,都係2個大人。翻來可分享下嗎?我可能大部分都按你個行程走,考慮緊要唔要去USJ,怕裡 ...

好呀, 玩完返來再話你知, 其實USJ我都掙扎緊去唔去, 如果唔去呢, 多一日可以去好多地方, 但因為我地每個地方只會去一次, 唔知幾時會再黎大阪, 所以C6話照去喎, 我睇過好多BLOG, 大人係岩玩架, 我C6呢D咁怕玩機動遊戲既都話去, 應該唔驚, 咁仲可以影下相, 睇下SHOW咁, 應該都好玩既

花傳抄喺嵐山站旁邊, 京都站去都要半個鐘, 睇你行程點行, 我地反正都會去嵐山果邊玩, 所以揀住呢度, 又貪佢好多野食, 例如DINNER有天婦羅BUFFET+任飲酒, 宵夜有拉麵, 早餐有日式SET再加BUFFET, 啱晒我地2個為食貓

男爵府

引用:Quote:Jomancc+發表於+15-9-1+12:47+我plan

好正,等你翻來分享。

大宅

sang@yee... 發表於 15-9-1 13:04
比左

男爵府

引用:Quote:sang@yee... 發表於 15-9-1 13:04 可

比左
唔該晒

信是有緣

大宅

剛回來!
國產牛 -> 食物好正, 值得去.
釣魚船屋 -> 好氣氛, 記得在"樂吃購"DOWNLOAD 張COUPON, 釣到的一條魚半價. 我同亞女共釣到3條, 整左SASHIMI 同 GRILL, 正!

大宅

另外到達關西機場後, 可看看RAPID 時間, 如果要等半小時才有車, 我個人會搭普通出難波, 因為時間仲快. 而且出發時, 無咩行李!

而你 DAY 4 (5/DEC)
11:00早餐後出發 (以下應該點行會順路, 要買一日巴士劵嗎?)
北野天滿宮, 三十三間堂, 清水寺, 錦市場LUNCH祗園, 花見小路
夜晚返難波, 有咩食咩
<== 我想你11 時CHECK OUT 才開始行程, 真係去唔到咁多地方架, 你仲想加伏見, 如果全部到些一遊都得既, 不過都行到腳軟啦!

你DAY 5 只去杯麵????

大宅

回覆:12月京阪奈自遊行

可以比埋酒店資料我?thanks

大宅

引用:剛回來!國產牛 -> 食物好正, 值得去.釣魚船

原帖由 moniquechoy 於 15-09-01 發表
剛回來!
國產牛 -> 食物好正, 值得去.
釣魚船屋 -> 好氣氛, 記得在"樂吃購"DOWNLOAD 張COUPON, 釣到的一條 ...
有呀,已經download 定釣魚coupon, 希望我地都釣到啦

大宅

引用:另外到達關西機場後, 可看看RAPID 時間, 如

原帖由 moniquechoy 於 15-09-01 發表
另外到達關西機場後, 可看看RAPID 時間, 如果要等半小時才有車, 我個人會搭普通出難波, 因為時間仲快. 而且 ...
Day 4因為旅館包早餐buffet, 又想再浸下溫泉,所以預11點先出門,其實我target係伏見同清水寺咋,不過見其他地方好似都喺附近先諗住行埋,如果skip, 應該唔去邊個?

Day 5仲諗緊去唔去杯麵館,因為一去又半日啦,我仲想去天守閣,如果買1日周遊劵,仲想去埋搭船架

大宅

引用:可以比埋酒店資料我

原帖由 aking 於 15-09-02 發表
可以比埋酒店資料我?thanks
PM ed

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章

大宅

引用:Quote:原帖由 aking 於 15-09-02 發表可以

原帖由 Dull_lau 於 15-09-02 發表
PM ed
thanks

大宅

Dull_lau 發表於 15-9-2 10:06
Day 4因為旅館包早餐buffet, 又想再浸下溫泉,所以預11點先出門,其實我target係伏見同清水寺咋,不過見其 ...
絕對明白, 溫泉酒店咁貴, 唔浸飽先走, 好唔抵. 不過你得個幾日, 一定係唔夠, 我去了兩次, 都有好多未行, 未買, 未睇!

不如我提議你如下啦:

DAY 4 (5/DEC)
11:00早餐後出發
=> 伏見稻荷 (LUNCH)
=> 清水寺開始, 二, 三年坂, 經八坂神社, 過祗園,花見小路 再回河原町 (一個圈)

有時間去 錦市場 +錦天滿宮(收21:00)
=> 可在河原町DINNER, 如回難波食, 可去千日前通, 搵野食, 有居酒屋, 磯丸水產開好夜

DAY 5 (6/DEC) (一日週遊卷)
池田杯麵館 + 一日週遊卷
<== 如去一個地方超唔抵, 如唔去杯麵, 可去大阪生活今昔館 => 行去梅田 HEP FIVE 摩天輪 => 天守閭 => 通天闍 => 道頓堀水上觀光船 =>

晚上8:00 DINNER 釣魚茶屋

大宅

moniquechoy 發表於 15-9-2 15:47
絕對明白, 溫泉酒店咁貴, 唔浸飽先走, 好唔抵. 不過你得個幾日, 一定係唔夠, 我去了兩次, 都有好多未行, 未 ...

想請教下, 呢幾個地方, 係咪行就得, 唔使搭車? 我見有D人要搭車, 有D就咁行-- 清水寺開始, 二, 三年坂, 經八坂神社, 過祗園,花見小路 再回河原町 (一個圈)

HEP FIVE摩天輪, 我諗緊好唔好DAY 2去完USJ後去, 夜晚睇靚D, 所以先諗DAY 5去杯麵館呢樣野囉, 我對今昔館都好有興趣的

大宅

ShannaMaMa 發表於 15-9-2 10:51
PM ED

大宅

Dull_lau 發表於 15-9-2 16:17
想請教下, 呢幾個地方, 係咪行就得, 唔使搭車? 我見有D人要搭車, 有D就咁行-- 清水寺開始, 二, 三年坂, 經 ...
係呀, 唔使搭車, 你只要搭到去清水寺, 其餘都是一條路行. 上次亞女都是5年級, 穿著和服都是咁行.

因HEP FIVE 用一日卷是免費的. 你DAY 2 去, 那不是要買兩日卷, 我覺得不用多花錢. 你可以再CHECK 下佢關幾點, 把那幾個行程更改下次序便可以! 如你在今昔館唔租和服, 可以下午先去. 去左天守閭先都得.

首頁

尾頁

跳至