親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Tried Sorel before. Very good - keep your feet dry and warm all the time. Can get a pair for children for slightly more than $200 from online sports gear shops during sales period. Remember to pick one size up for winter boots.

男爵府

回覆 mimiso 的帖子

可以分享下你今年買左的質量? SIZE足?

男爵府

畀面勳章

kksushi 發表於 15-10-30 11:40

可以分享下你今年買左的質量? SIZE足?
我未收貨未知確實品質, size 你一定要問客服 size 是正常標準或偏大偏小, 正常的話我會買大一碼可穿厚襪或放暖塾. 同埋一定要睇評价

大宅

我今年係淘宝買左对高身防滑行山鞋,不過係北海道行冰地冼左好多次,雪地就無問題

別墅

回覆:mimiso 的帖子

Thanks. 今晚睇睇。

收到貨後可以講講穿得舒服嗎?

別墅

引用:我都係聖誕去韓國,驚滑,所以揀有防滑扣的

原帖由 kylie2006 於 15-10-30 發表
我都係聖誕去韓國,驚滑,所以揀有防滑扣的雪靴
這個防滑扣可以在冰地上也防滑?入室內地方會不會弄花地板?約幾$?Thanks.

珍珠宮

回覆:雪靴 -- 應該怎樣揀?

有鐵扣唔收埋一定整花地板。

別墅

引用:+本帖最後由+strayteddy+於+15-10-30+11:19

原帖由 strayteddy 於 15-10-30 發表

Tried Sorel before. Very good - keep your feet dry a ...
Any recommended online shop? Thanks.

男爵府

引用:Quote:原帖由+kylie2006+於+15-10-30+發表

原帖由 peipeiwong 於 15-10-30 發表
這個防滑扣可以在冰地上也防滑?入室內地方會不會弄花地板?約幾$?Thanks.

...
我未攞到件貨,係我屋企人到,但應該收埋就無事。用時要反出嚟的

侯爵府

引用:淘啦,very+得,前年去北海道著過好好,防

原帖由 mimiso 於 15-10-30 發表
淘啦,very 得,前年去北海道著過好好,防水防滑又暖,見平又阻定,走果時留咗係酒店無帶走,今年再去,前 ...
運費要多少?

男爵府

回覆 yk8ky 的帖子

我個幾對行山鞋一D 都唔重,不是高筒,我唔著高筒的,有某D牌子係會防滑D的 (e.g 510),我著去冬天英國,愛爾蘭,冰島,西藏,北京都一D唔"線"。不過如果路面係溶雪再結返冰,我覺得著乜都無用,一定係加狗牙。 我D 面褲都係防水的,所以不用著高筒包褲腳。

男爵府

真係唔該晒你!

男爵府

其實crocs果D膠boot(小朋友著)加對厚襪係雪地著唔知得唔得? 有冇姐妹試過,夠唔夠暖?

男爵府

回覆 missvivi 的帖子

係呀!係雪地好怕地滑會跌親, 所以都想淘對冰爪, 見有D十幾蚊人仔都有, 唔知掂唔掂?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mimiso 於 15-10-30 發表淘啦

原帖由 水草 於 15-10-30 發表
運費要多少?
未知因我一共訂咗6件不同貨會集運,到齊先可報价

男爵府

阿P 發表於 15-10-30 19:14
其實crocs果D膠boot(小朋友著)加對厚襪係雪地著唔知得唔得? 有冇姐妹試過,夠唔夠暖? ...
千祈唔好試,果啲鞋底完全唔防滑,一定仆。
問過crocs店,佢地都話果啲膠boots唔係for雪地,只係for無雪地方,叫我唔好買。

男爵府

回覆 Activehealth 的帖子

好彩問吓,thanks!

男爵府

阿P 發表於 15-10-30 19:16
回覆 missvivi 的帖子

係呀!係雪地好怕地滑會跌親, 所以都想淘對冰爪, 見有D十幾蚊人仔都有, 唔知掂唔掂? ...
北海道好多酒店、餐廳等大大隻漢字寫明唔可以著冰爪入內,因會整爛carpet.
次次入室內之前都要除冰爪,出又要套番,非常麻煩!

買之前要諗諗。

男爵府

回覆 Activehealth 的帖子

多謝你提點,我只係係雪地著, 我都知好多地方唔可以著冰爪, 不過家裡有老有嫩, 著冰爪可以安全D, 怕老人家跌親就大件事

男爵府

其實老人家平衡力較弱,要企住著或除雪爪真係好危險。

根據硏究,老人家跌倒髖關節骨折,超過1/3都係因為企喺度除或著衭或鞋(大吉利事講句)。敬請格外小心。

因工作關係,之前見得太多,所以多口提醒,請見諒!

有些牌子如Columbia, 有出雪靴連行冰都唔會跣(唔係行薄雪果隻,喺踩深雪或冰果隻),老公買了舊年北海道著,踩black ice 都無跣,我自己無買撻到一仆一碌。今年會再去北海道,所以自己都買咗一對諗住去果時著。

首頁

尾頁

跳至