自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

MsBusy 發表於 16-2-1 06:40
戲名啫,我會睇,marvel 第一部3級電影
原來係3級架? 色情定暴力?我就唔會睇囉, DL都嫌費事
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

翡翠宮

回覆:都唔明D 片商點改名/安排檔期

我唔迷信,無乜野

珍珠宮

戲院上畫又話唔吉利, TVB新年重播又投訴, 其實你可以息電視, 或者唔買飛入場

子爵府

waiyumama 發表於 16-2-1 06:52
入得去睇呢啲戲嘅人,係百無禁忌嘅
岩, 年輕人多數都係百無禁忌

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

小金名 發表於 16-2-1 07:04
咁可以點改套戲名
新年流流吉利既名最好

子爵府

沙崙玫瑰 發表於 16-2-1 10:38
新年才是死人最多的季節,因天氣又冷又濕,好多老人家都在這段期間過身。什麼禁忌都是人想像出來,唔講死, ...
所以就係儘量要避忌下囉

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 12:04
我幾時穿梭時空返咗清朝?
原來鬼佬拍戲要顧埋中國人農歷新年唔可以提個死字

...

我認我某方面都仲係守舊架,
打麻雀都有好多禁忌架,
佢其實可以安排復活節上咪仲好, 不死吖麻

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 12:06
Btw, deadpool 係主角個名,人地個名改咗幾十年架啦
復活節或之後上咪仲好, 大把檔期

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 12:10
同埋阿deadpool 生係不死身,永遠唔死,長命萬歲,好意頭啊
復活節上咪仲岩?

子爵府

goat 發表於 16-2-1 13:10
戲院上畫又話唔吉利, TVB新年重播又投訴, 其實你可以息電視, 或者唔買飛入場 ...
我都知, 不過覺得咁多名揀咁多期可以上, 唔應該好似而家咁囉

公爵府

呢套我有興趣

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:睇套戲唧!禁不如叫“財神,大駕光臨”喇!

原帖由 M&A Mom 於 16-02-01 發表
睇套戲唧!
禁不如叫“財神,大駕光臨”喇!
笑左出聲

珍珠宮

踩玻璃朋友 發表於 16-2-1 13:23
我都知, 不過覺得咁多名揀咁多期可以上, 唔應該好似而家咁囉
片商一定計過數, 明顯覺得迷信人少所會咁樣排

侯爵府

唔會睇,大吉利是咩

子爵府

goat 發表於 16-2-1 13:46
後生仔可能無咁迷信既

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+12:04+我幾時

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-02-01 發表
我認我某方面都仲係守舊架,
打麻雀都有好多禁忌架,
佢其實可以安排復活節上咪仲好, 不死吖麻
人地全球同步架,鬼佬有冇必要就你,人地都唔係target你呢D客,唔需要please你呀,覺得眼冤咪唔好睇囉

laiyuen    發表於 16-2-1 22:22
happywindy    發表於 16-2-1 17:30
cc_tse    發表於 16-2-1 15:47
Superman-GF    發表於 16-2-1 14:30

伯爵府

回覆:都唔明D 片商點改名/安排檔期

一定睇!

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:踩玻璃朋友+發表於+16-2-1+13:23+我

原帖由 goat 於 16-02-01 發表
根本套戲target deadpool本身D fans同鍾意marvel英雄片嗰D,呢度已經好大棚人

利申:非deadpool fans

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 14:01
人地全球同步架,鬼佬有冇必要就你,人地都唔係target你呢D客,唔需要please你呀,覺得眼冤咪唔好睇囉

...
香港可以遲D上姐, 一向都唔係套套戲同部架, 唔係藉口黎.係勒, 知勒, 一定唔會睇囉

cc_tse    發表於 16-2-1 15:48

侯爵府

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+14:01+人地全

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-02-01 發表
香港可以遲D上姐, 一向都唔係套套戲同部架, 唔係藉口黎.係勒, 知勒, 一定唔會睇囉
...
有咩藉唔藉口啫?人地點解要新年上、改呢個名要同你解釋嗎?你不如寫封投訴信去睇下人地「採唔採納」你個意見囉

首頁

尾頁

跳至