自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆:認真呼籲 ~小童睇戲

至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十級討厭

芝麻街    發表於 16-2-13 11:09

大宅

我仔差唔多四歲,今日先第一次帶佢入場睇恐龍大時代,入場前我預告會黑、會好大聲,驚就唔好睇住,攬實我。佢都會問我一兩句“點解、佢做緊咩呀?”之類,我響耳邊都係答“佢搵爸爸”,然後佢就繼續自己睇

mww654321    發表於 16-2-12 17:16

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 16-2-12 13:23
相信好快就有人話:

樓主你有冇小朋友?
未教得聽, 就唔好帶佢去入戲院嘛.. 尼D叫公德心.

BIGPAT    發表於 16-2-12 14:28

珍珠宮

上次同大女去睇戲, 都有位男士在戲院內講電話, 唔係一句起兩句止, 係講第四句時, 俾我隻惡女喝佢.. 跟手幾位男士一齊喝講電話者.. 連大人都唔知乜叫公德心, 我唔會怪責小朋友.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

前日我先遇到兩父女由頭到尾係度探討劇情, 真係會好擾民

男爵府

我都唔鍾意係禁問問題既小朋友,好煩~
我都有2寶,大寶4歲半,睇左幾次戲,只會細細聲講幾句就收,細寶2歲,前幾日第一1次睇戲(花鼠),都係講下野,控制到,無問題,聽到歌會拍手,不過唔會影響到人
踢椅背又係好黑人憎

子爵府

引用:我就係驚小朋友影響到人地,所以唔敢帶入戲

原帖由 小紅梅 於 16-02-12 發表
我就係驚小朋友影響到人地,所以唔敢帶入戲院,買好多碟睇,到小朋友5,6歲先入戲院

...
我都係

大宅

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
真係要自律!
我个女又係冇帶佢个仔去戲院睇戲,因眀知个仔(而家4歲半)自細胆小,又怕嘈又怕黑,知佢多數會驚會喊,所以話無謂博,怕影響到人,都係等佢再大D先。所以个女睇戲要我幫佢湊仔,亜婆惨D。哈哈。

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

同意,控制唔到唔該大d先帶

公爵府

2024年龍年勳章

我張凳俾佢踢足全場....

水晶宮

畀面勳章

有啲家長會話番人轉頭,小朋友啫,咁都唔包容
包容包容,攞個麻包袋『包』住再『容(溶)』咗佢就得。

ladykacha    發表於 16-2-14 20:36
kumanon    發表於 16-2-12 19:33
WN1046    發表於 16-2-12 16:19

子爵府

Agree,我都試過買飛入戲院睇戲,幾乎全程俾位小朋友&佢家長騷擾到投入唔到!

個小朋友大大聲問問題,家長淨係識殊佢,叫佢細聲d,情況不停loop,無實際行動,期間家長仲用平時音量同小朋友講嘢

我有朋友驚控制唔到小朋友,都識得諗話唔敢帶佢入戲院睇戲,寧願買dvd屋企睇

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
thx

幸福可以好簡單

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

judycyk 發表於 16-2-12 14:10
我張凳俾佢踢足全場....
我都試過

開頭係我女坐,我同佢換左位先知佢比人係咁踢,我坐左之後係咪轉個頭望住個小男孩,佢都仲要踢多幾下先收腳

珍珠宮

牛年勳章

回覆:HY620 的帖子

伯爵府

無錯!

珍珠宮

2-3歲, 唔會入場, 無野岩睇,會喊, 騷擾人,
4-6歲, 基本上要講明,要安靜先入場,小朋友嘈即走.

戲院睇唔係個人既事, 要睇埋周邊人感受,
如果要解釋, 又喊, 騷擾到人, 真係番屋K 睇碟.

大宅

回覆 Flowerpig 的帖子

教細路知識請返屋企睇教育電視LA,可能佢個細路都想佢快D收聲

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

同意,我睇恐龍大時代,後面有兩個阿媽(應該係一伙人)不停同小朋友講解,好似講故事咁,嘈住哂,超煩!

男爵府

想生BB熱投

呢類小朋友我反而未遇到,我遇到嘅都係啲小朋友坐我後面,對腳係咁錫我張櫈

首頁
12345...8

尾頁

跳至