自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:38wks - 5.6磅點追⋯

多訓覺

大宅

回覆:38wks / 5.6磅點追⋯?

多謝大家既建議

複式洋房

孕妇奶粉,蒸水蛋,豆腐休息多点等到40周

男爵府

醒目開學勳章

當年36wks, bb又係只有5磅左右,太婆教只食同瞓,瞓多D長肚D。又真係41wks要吹生,生咗個7.8磅既肥BB。

大宅

訓多啲 每日一隻蛋 食多啲飯 我個時都係咁追 如果餵人奶唔好食花膠啦 會塞奶

公爵府

引用:今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰

原帖由 babyma2012 於 16-02-27 發表
今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰時,請問通常第二胎喺咪會重過第一胎?有冇方法可以最後衝刺長胎: ...
花膠,海参,牛奶,雞蛋

子爵府

飲全脂奶

子爵府

我第一胎同第二胎只係相差少少未出世時醫生話妹妹大碼,但出世同哥哥差唔係好多

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

奶,雞蛋,芝士

我未有BB之前115,生BB之前一晚係120,我女出世3.XKG,全房最重一個

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

每天兩隻蛋,如怕膽固醇高可去蛋黃,是我醫生教的,Hope can help!

子爵府

hashtag影視迷勳章

雞蛋超得,我嗰陣一日一至兩隻烚蛋,個胎由細碼追到中大碼呀

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

媽媽多休息 BB 會長得快啲

禁止訪問

子爵府

我之前醫生叫我叫cream cake

男爵府

好媽媽勳章

我第一胎5.8磅,第二胎5.4磅咋,係第三胎先重d 6.8磅,陀第三胎我成日訓教,唔知關唔關事!

複式洋房

薯仔,豬手.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:今日去照,醫生話我細B+size細過我陀大B嗰

原帖由 babyma2012 於 16-02-27 發表
今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰時,請問通常第二胎喺咪會重過第一胎?有冇方法可以最後衝刺長胎: ...
出左細先養肥他,我仔也是!

大宅

引用:平常心啦,岀嚟追磅好過啦呢個時候仲食花膠

原帖由 prettyhousewife 於 16-02-27 發表
平常心啦,岀嚟追磅好過啦
呢個時候仲食花膠呢d補嘢會令生產過程難止血

...
同意!食蛋、牛奶、牛肉已經好夠,最緊要放鬆心情瞓多啲!我細女出世6.5磅普普通通,但第二個月已經11.8磅,差不多double...生長線90%!而因為我第二胎好放鬆,佢宜家係超級happy baby, 成日笑,好好湊!磅數不是最緊要啦,唔使咁擔心!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

瞓同食, 最後衝刺!

放下自在

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:babyma2012 的帖子

媽咪要瞓多d

首頁

尾頁

跳至