興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

可以pm我嗎?等我小心d!

男爵府

引用:多謝你!你講出野我心聲!我好比心機同隻狗

原帖由 babayip 於 16-04-18 發表
多謝你!你講出野我心聲!我好比心機同隻狗相處,由隻狗5信任我到成日跟住我!同佢玩有交流,佢地都可以咁 ...
我都諗住領養,可否pm埋我,等我小心d,多謝你出post!

男爵府

回覆:第一次係義工度領養狗

大家好!我希望5好再打pm字眼,因為怕比取消post..你地可以寫通知我,我見到有時間會私信你地!希望你地個個5好似我遇人不淑,可以領養到隻合心水狗狗!

複式洋房

回覆 babayip 的帖子

明白你的失落。個義工真係另有企圖,發生咁既事,不是狗狗的錯,而是那個怪義工的錯。希望你不要放棄給狗狗一個家的想法。加油!
我隻寶貝也是從facebook的狗義工裡領養,很感謝她讓我與寶貝相遇。

男爵府

回覆:cshunpui 的帖子

……多謝你讓無家的浪浪再次有家有愛!我暫時真係冇咩心機,狗狗5係玩具,5應該將佢地抛來抛去,我希望d義工有d同理心,5好玩弄人地d感情!

大宅

我都試過, 同佢乜都傾好晒, 仲買晒野就等星期6送黎, 之後放3日假睇住貓貓, 但係星期3就追我快D帶隻貓走, 我就同佢講我訂既用品星期6先到, 叫佢等多幾日, 星期5同佢約時間果時就同我講我太遲喇隻貓比佢媽帶走左, 我即時O晒咀

男爵府

回覆:teddyblue 的帖子

你都已經算好彩,起碼你貓貓未入屋,未同你地建立好感情!我養左3個星期,未來得切同佢道別就已經比人扼返隻狗走!

洋房

回覆:第一次係義工度領養狗

男爵府

唔好pm, 直頭開名啦!

男爵府

回覆:sayubemine 的帖子

開名5會啦……但如果咁啱,佢地偶爾係e度睇到個post,我真心希望佢地可以用心去感受下領養人的心意,5去糊亂淺踏……亦都真係5好當左自己係救世主,覺得自己好巴閉,救左隻狗5代表係善待隻狗,比佢地有個溫暖家,愛佢地,重注佢地主人先啱……咁多隻狗系同一個暫託,佢地可以分到幾多愛?

大宅

回覆:babayip 的帖子

佢好明顯係唔捨得隻狗,甘就唔好出領養啦,攪到人既感情受挫呀!狗都可能會覺得唔開心!其實你有無咩要求?大隻狗定要細狗?我朋友有隻揾緊領養人!

水晶宮

畀面勳章

引用:真係一世難忘,冇下次……我知系有好義工,

原帖由 babayip 於 16-04-17 發表
真係一世難忘,冇下次……我知系有好義工,但我未遇到,一開始遇到怪義工,打擊太大!!!冇哂信心!唯有返 ...
你想要咩類型狗?我係BK出名送貓送狗爽夾快但我一定家訪先再決定送唔送

男爵府

回覆:chak_yi 的帖子

我領養係唐狗……我成犬5想養BB狗!我遲d先養……6月去埋散心先再諗領養!

男爵府

回覆:701003 的帖子

諗起家訪真係怕怕……我屋企又5係遊樂場,佢地義工計計埋埋上左來3次,而家聽見義工我都有d驚!

男爵府

babayip 發表於 16-4-27 08:25
諗起家訪真係怕怕……我屋企又5係遊樂場,佢地義工計計埋埋上左來3次,而家聽見義工我都有d驚!

...
你比就比唔比就唔比,家咩訪?就算比你上黎,唔代表呢間屋就係我,借返黎唔得?唔通要比埋租單屋契你睇咩?有時候覺得義工都幾傻

男爵府

回覆:cc4321 的帖子

我以前都讚成義工來家訪,但經過今次,睇怕都好難有下次!其實我5介意定期影相比佢地睇……但上來就有d怕!我真心領養,咁就比人淺踏左,真係好傷……睇下緣份啦!我以前養狗狗都係垃圾房執……如果有日個天認為係適當時候,可能會賜一隻狗狗比我呢!

男爵府

babayip 發表於 16-4-27 09:55
我以前都讚成義工來家訪,但經過今次,睇怕都好難有下次!其實我5介意定期影相比佢地睇……但上來就有d怕:t ...
仲有,三唔識七比你上我屋企,點知你係咪賊,定走上黎踩線,有時候呢D義工真係用腦諗下野,真心為隻動物著想,就做多D利人利己嘅事,設咁多關卡刁難人為咩呢

複式洋房

E 件事最好比記者朋友知, 等人地調查
比所有市民知道, 唔好被騙感情

男爵府

當呢班所謂義工去執浪流貓狗時,將貓狗交比三唔識七人時,你地又有無得到隻貓狗同意?乜野都係一廂情願,覺得自己就係救世主,可以操控生死

男爵府

回覆:cc4321 的帖子

首頁

尾頁

跳至