親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

wunwunmum 發表於 16-7-26 23:40
我訂klook淨門票,好似迪迪尼咁入場任玩,但有小部分要收費,例如騎馬、騎駱駝
...

請問門票幾錢,玩唔玩得曬?

大宅

~~續~~Day 4 (16/7/2016) Saturday 愛來魔相4D藝術館仁寺洞本館+智勇迷宮套票+Poopooland

雨+天然涼,本來plan 咗去Carribean Bay 改為星期日去,好在Klook張入場券都仲用得,而司機又ok

Breakfast@ Beans Bin coffee 芒果waffle ,15000won 好味

愛來魔4D藝術館仁寺洞本館+智勇迷宮 (即場買票
大小同價)

(show discount coupon愛來魔+智勇迷宮package 5000Won,一張coupon for 4 )

(智勇迷宮,不要穿裙)

lunch @ 仁寺洞
韓餐(不知名)

食完睇Poopooland 6000won (韓巢原來有coupon可減2000won,唉!!!) 17:00離開

仲有个Dark Room 25000won 冇玩,不在愛來魔响米田共和國嗰邊

3个館各有特色,愛來魔最正,智勇迷宮就好玩,Poopooland搞笑

高速巴士地下街shopping(高速巴士客運站GOTOMall)

dinner @GOTO Mall
街尾food stall街頭街尾都有幾
food stall

原來20:30 有部分店舖開始收工,21:00

~~續~~

大宅

回覆 miffyc31 的帖子

我買時$159/人,有HSBC優惠(至31/5)玩唔曬,我唔玩太激嘅 ,eg 過山車,冇去到lost Valley,希望下次去

男爵府

回覆 wunwunmum 的帖子

我想問, 你們自由行, 每人大約几錢? 我們跟團, 有几餐自費, 跟領隊安排的餐, 麻浦水產市場及梨木女子大學各入場又要收費, 差不多每人數7XXX左右

大宅

bobo-chan 發表於 16-7-27 17:38

我想問, 你們自由行, 每人大約几錢? 我們跟團, 有几餐自費, 跟領隊安排的餐, 麻浦 ...

你应該平D,我酒店nine tree hotel 5 晚+ CX机票要$124xx(1大1小),叧外仲要買門票、食、交通費用呢!

大宅

~~續~~

Day 5間中雨 +稍涼
(17/7/2016) Sunday

CarribeanBay水上樂園
(Klook訂票
好在Klook張入場券都仲用得,大人HK$335 小童HK$324

星期日超多人,溫泉池迫滿人其實地方不錯

17:30 司機車我地去馬場洞韓牛村(杜如風流行首爾嗰間) 食韓牛

星期日6点後到部份檔已收,好冷清,食杜如風流行首爾嗰間,不錯

一下車有檔主為做生意竟然話杜如風流行首爾嗰間只賣豬肉,冇牛架。

食完,司機車我地返明洞放低D細路, 21:45出發坐地鐵去Homeplus(龍頭站) shopping

shop 完,好攰!

~~續~~

大宅

~~續~~

Day 6 18/7/2016 Monday

10点半酒店check out 行李寄存

專程來食東大門橋村炸雞order後要等30分鐘,結果早餐變lunch,超少人,超好味
值得專程來捧場。我地55小叫了一份Honey味雞脾、双拼全雞(半份spicy+半份garlic 即原味、薯條、beer,我鐘意Honey味,有朋友鐘意garlic味。店內有水自助任斟。

食完返回明洞最後哈莫妮超市shopping,又唔記得show 韓巢coupon,唉!!!

shopping 完可以在 MCM 3/F退稅機退稅

之後去明洞3D夜光美術館

超級細,唔睇冇損失,同愛來魔4D館冇得比,
大人15000 won,小童12000won,facebooklike咗,共付22000won (1大1小)

免費韓服試穿 明洞M Plaza 5/ZF
,原來要預早book,所以
冇玩到

15:30香港飯店0410 (炸醬麵、糖醋肉、餃子) 第三次去了,終於食到! 好抵食,又美味

16:45返酒店取行李,去機場 (明洞小吃街16:30開檔,塞車要慢駛)

18:15 到機場

~~完~~

大宅

你個行程好緊密,仲要咁多人,相對我,玩完就食,兩個點,hahahahhahh。你好叻呀!

大宅

meimei小朋友 發表於 16-7-25 18:27

新村餐館食韓燒好味及貴嗎?

Ok,幾好味,我地食咗10萬9千won,唔算貴!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

jupiter6731 發表於 16-7-29 01:33
樓主你好!請問香港飯店0410, 炸醬麵、餃子,辣的嗎?因小朋友唔食得辣!謝!
...

炸醬麵、餃子、糖醋肉都唔辣又好味,小朋友食得,叧外有隻海鮮辣湯麵幾好味,幾辣下,就唔啱小朋友,我地嗰餐食咗5萬won,好飽,好抵!

大宅

wunwunmum 發表於 16-7-29 09:20
炸醬麵、餃子、糖醋肉都唔辣又好味,小朋友食得,叧外有隻海鮮辣湯麵幾好味,幾辣下,就唔啱小朋友,我地嗰餐食 ...

炸醬麵 補相

男爵府

請問Poopooland要玩多少時間?

大宅

sylvia_chik 發表於 16-7-29 09:42
請問Poopooland要玩多少時間?

其實Poopooland好細,一个鐘都夠,我嗰日落雨,要等!記得show 韓巢coupon減2千won,我後來先知

男爵府

謝謝回覆,另智勇迷宮排得耐嗎?

複式洋房

wunwunmum 發表於 16-7-25 11:42
~~續~~DAY 2 (14/7/2016) Thursday 愛宝樂園早上 Nine Tree 酒店 早餐, 1萬won ,大小同價,小型bu ...
請問愛寶樂園是否在 KLOOK 購買門票, 買的時候要列明日期, 是否一定要於指定日期入場?

複式洋房

wunwunmum 發表於 16-7-27 12:29
~~續~~Day 4 (16/7/2016) Saturday 愛來魔相4D藝術館仁寺洞本館+智勇迷宮套票+Poopooland

下大雨+天 ...
請問 智勇迷宮 是否有高度要求?

大宅

sylvia_chik 發表於 16-7-29 10:32

謝謝回覆,另智勇迷宮排得耐嗎?

排隊唔耐,反而要行李寄存(免費)擾攘咗一輪,我地10个人,比得3个locker,又要放外套、手机,好勉強!

大宅

cwpoon 發表於 16-7-29 11:48
請問愛寶樂園是否在 KLOOK 購買門票, 買的時候要列明日期, 是否一定要於指定日期入場? ...

買時有指定日子,但用時就無所謂,Carribean Bay我都係klook買,買時16/7用,但我地當天大雨又涼,不宜游水,改17/7去,都入到場,反而買咗17/7愛來魔4D館16/7就用不到(staff 話唔可以),蝕咗$44/人

大宅

cwpoon 發表於 16-7-29 12:04
請問 智勇迷宮 是否有高度要求?

我知5歲以下唔入得,我地有个5歲,佢地初時唔比入,後來叫我地小心睇住佢就Ok

基本上迷宮係小朋友玩得叻過大人,我地班小朋友行得成支火箭咁 ,反而我地班大人就成日响後面追到氣咳

首頁

尾頁

跳至