親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

真係好煩呀~~~~~ 盡幫佢咋.

我估好大機會要去中旅比錢人攪.

另外, 有一個問題想問大家.

我姪女, Passport 到期日係 16 Jan 2018

佢地3~7/7/2017 去旅行. 6個月期限係夠的.

但是, 我整姪女張入台證時, 佢最後彈左一句出來, 說台證期限完果日護照唔夠6個月, 即係, 台證比3個月期限的, 所以果個期限就唔夠6個月. 但由台灣返hk 果日係夠的.

唉, 我見佢比我pint out個台證, 應該都成功左??

珊瑚宮

moonychan 發表於 17-6-2 13:37
真係好煩呀~~~~~ 盡幫佢咋.

我估好大機會要去中旅比錢人攪.

網台証-3個月,有台証號碼成功

大宅

Passport 6 個月有效期係由入境嗰天開始計,

你姪女3/July/2017 入境, 即Passport 有效期在3/Jan/2018年後就冇問題.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

hihi585 發表於 17-6-5 16:47
Passport 6 個月有效期係由入境嗰天開始計,

你姪女3/July/2017 入境, 即Passport 有效期在3/Jan/2018年後 ...
tks, 佢passport 到期日係16/1
好彩唔洗攪多樣.

珍珠宮

唉, 最終都係攪唔掂, 佢地要去中旅社比錢代辦.

希望順利, 仲有一個月就出發.....

禁止訪問

珊瑚宮

meimei342 發表於 17-6-7 08:32

7-8月都可以呀

首頁

尾頁

跳至