興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Re: Magic Tree House

csk,
請問Mxxx 是甚麽書店? 你的是否 <精英出版社>, 粉紅色面? 在 「 大X 」書局有售$20有8折,全店8折除特價品,至到10月10日明天。

Thanks

男爵府

開心吸收勳章

weiwei

Please check PM.

男爵府

CSK & HaoHao,

星期六忍唔到手係"傷暮"入多兩本"老鼠"同一套"黑貓"。

話時話"老鼠"用字都幾深,阿女要攬住部"塊翼通"幫手。

男爵府

開心吸收勳章

Ms.ChanChan

聽說黑貓國內版平好多,星期六去旺角買國內書書店好似有。

男爵府

csk,

真係要呻笨,我買的黑貓是1B,係圖書館早2日都唔見有,一買完星期日係圖書館個網頁CHECK就見佢地入左書,早知就慳番喇。 因為係圖書館都唔難借,唔駛預約都有。

我見你係隔離TOPIC話圖書館有MAGIC TREE HSE的CD借?係邊本?定本本都有?

男爵府

開心吸收勳章

Ms.ChanChan

癡HouseCD係#1至#16集,Christy應該睇左,全港圖書館只有一套。我在亞瑪信見到念念不忘,問過agoodfox話好值得聽,由作家自己演譯。#1至#8集一套,#9至#16一套。偶然上網見到,預約了但未有回覆,唔知要等幾耐。所以我才忍痛買書等聽CD。圖書館網好似有一欄叫人提議買甚麼圖書,有冇試過?

別墅

Hi again csk,

I think the queue is quite long if there is only 1 set availabe at library.

I haven't bought any books this time at "Sheung Mo Sale". Not much space at home now. I usually borrow from libraries.

BTW, "A to Z Mysteries" is very GOOD!!

男爵府

agoodfox & csk,

多謝資料。
係呢,A to Z Mysteries係邊類型的書?o岩咩程度的小朋友睇?

我都係屋企無咩位擺,所以買書真係好揀擇,而且圖書館都好多選擇。

csk,

你講到黐hse隻cd好吸引,如果買要幾錢呢?
aaron睇到第幾集?你本本都買呀?成31本窩。

男爵府

開心吸收勳章

Ms.ChanChan

如果訂要US$20.4+手續費3.99+運費2.49,買#1至#16集合計US$49.77。如果質素好,就唔算好貴,有書可以read along兼訓練listening,但有得借,就當然先試再考慮買唔買了。我無買咁多,的書都未比Aaron睇,想等埋CD。agoodfox有#1-8集CD,由她分享更加清楚。

A to Z Mysteries和黐hse都係由小朋友做主角,不過就似兒童版偵探小說。agoodfox,可以講邊本好睇嗎?我大減價也買了幾本。

大宅

csk 寫道:
Ms.ChanChan

聽說黑貓國內版平好多,星期六去旺角買國內書書店好似有。

係啊, 我尋日

男爵府

開心吸收勳章

Jelly

我也覺得黑貓太正經,借過Peter Pan比阿仔睇。我又借小人國歷險記和魯賓遜漂流記聽,聽的時候覺得自己好似著住校服上緊reading堂。內容很益智,可是稍嫌不夠有趣。

大宅

hehe, 係著住校服釣緊魚, 俾先生 "的" 起至

男爵府

CSK & Jelly,

我都係覺得黑貓太似教科書,d字又細,不過見圖書館有得借來睇,跟住追開我女又幾有興趣咁就繼續,其實我女對隻cd有興趣些。

我女又幾鍾意d classic故事,little women睇完又睇,呢排仲睇緊另一套"齡記"更textbook feel的series 其中本round the world in 80 days簡直係我讀書時的reader ?-(

jelly,50% off 我越來越覺我好士掉拔 喂,當你介紹童書的時候,我越來越覺得你似一個舊網友 ?-(

男爵府

開心吸收勳章

Ms.ChanChan

講到classic故事,我想Secret Garden, The Little Princess, Anne of Green Gable, Christy應該會鍾意。大小小就睇Charlotte's Web。Little Women 我都鍾意,不過我最喜歡The Adventures of Tom Sawyer,夠晒自由自在,不過,阿仔千奇咪學佢。

大宅

各位

原來「黑喵」我都買左一本,你地講開有 CD 我先望番下,果然係喵喵 :mrgreen: 我買果本係 Zorro ....... 我估「吼吼」會鍾意疏羅多過小婦人 .........:mrgreen:

「咩姐癡 House」的 audio book 訂之前可以到 http://www.audible.com 試聽 15 分鐘,聽過滿意至到亞馬X買 ........ 我聽過都唔錯嫁 ........

餐餐,

你亞馬X訂開仲可以訂埋 「老鼠記者」的 audio CD,聽日(10月12日)發行 ..........

男爵府

csk,

secret garden,daddy's long leg等等小女睇過中譯本,佢好好好鍾意,有無邊個版本的英文淺易些識合我個女? 我知secret garden 黑貓有,但我想個女逐個level睇上去,所以有排都未到。

charlotte's web借過但英文都幾深,o個時個女唔係好handle到,但已經好鍾意fern (隻豬仔,有無記錯個名?),本書未睇晒,諗住過一年半載再試下。 呢本書都有原作者的cd,不過唔知圖書館有無。

tom sawyer都係我細時讀書的reader :mrgreen: 呢本都係我目標,無奈好書太多,時間太少。

haohao,

zorro我女都鍾意o架,e+睇(聽)緊king arthur,我諗都o岩吼吼貝勒 :mrgreen:

多謝介紹新鮮熱辣出爐老鼠cd,但佢地會唔會講意大利文? ?-(

男爵府

開心吸收勳章

Ms.ChanChan

Secret Garden和Anne of Green Gable(淺易版)我有,那次減價買,Christy鍾意借佢睇,Aaron未有耐睇到。

男爵府

csk

唔該晒先,下次有機會見到提你

大宅

ChanChan:
手頭上有一本 Anne of Green Gables (Bullseye Step Into Classics), 問朋友借返來既, 阿女未睇, 大大隻字, 寫得幾淺下, 107 頁, 應該幾易睇, 可以考慮!

Charlotte's Web 隻豬仔叫 Wilbur, Fern 係救返 Wilbur 個女仔 我 o個時叫阿女自己睇

男爵府

Jelly,

Charlotte's Web我意思係話佢的用字唔淺,如果我女自己睇真係要攬住本字典先得。 隻豬好可愛,我最記得佢偷走那段。 我同個女基本上都未睇到阿主腳charlotte出場就要還書喇。

舊網友係farm那邊o架! 佢又係好推介呢本書,佢個女又係好叻好細個就睇好多書,所以覺得你似佢。

Anne of Green Gables (Bullseye Step Into Classics), 好,去找找先。

首頁

尾頁

跳至