網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

以前用過,後來第間自取就腳啲轉左第間

別墅

回覆樓主:

幾時轉架? 我三年前開始用佢地buyup專線一路到而家都好好喎,而且聯絡既人都一樣有時我冇睇whatsapp 佢會打畀我,我認得把聲,上星期果單都係好發就到

住元朗

男爵府

回覆樓主:

無問題wo
我用個間自取基本上都keep到今發明至卜次次都有sms
呢次雙十一都keep入貨進度 不過未
我諗係個別自取點問題

大宅

回覆樓主:

我第一次用,20號集,今日都未發

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

triplebaby 發表於 17-11-22 17:11
我第一次用,20號集,今日都未發

佢地出左告示出貨會遲呀!

國內集運服務最新情況如下:
1) 入貨-需要延誤1日, 大多數可以當天內完成收貨
2) 出貨-需要延誤2-4日, 合併申請當日不算
3) 派送-需要延誤2日, 貨物出貨當日不算
例如:貨物今天簽收21號, 22號可以合併申請, 26號可以出貨, 29號(如星期日延誤多一天)可以派送到客戶指地址及門市

男爵府

19號集,21號已經拎左~~

大宅

竇漪房 發表於 17-11-22 17:49
佢地出左告示出貨會遲呀!

國內集運服務最新情況如下:

係咼,而家先睇到,即係可能下星期先收到了

水晶宮

回覆 mio6299 的帖子

淘咁耐都係用BUYUP,一直都無問題,好順好滿意~自取試過太子係無開門要CALL佢等佢返黎,其他都無試過出事
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我用Buyup好幾年嚕,一直用佢專線,有whatsapp,送貨叔叔又nice,所以我咁耐都冇換過集運(非打手,純用家)
會唔會係自取點嘅問題?

別墅

mio6299 發表於 17-10-22 07:21
我響佢叫夜貓菲兒果陣時已經用緊我發覺自從響確定收貨之後唔能夠比評分(亦都睇唔到其他人比佢地嘅好/中/差 ...

有用自取和專線送住宅,自取點我搵旺角嗰啲就正常運作,收到sms重有e-mail.
專線司機好好,每次WhatsApp問有冇人收,我住村屋,司機哥哥仔到咗call 我收貨,如果重會提我攞車仔,冇會主動借佢架車比我。
姊姊住樓,佢地送到問口,意想不到啦。
有次去自取點取貨差一件,咁我旺旺佢地,原來佢地pack貨係有閉路電視拍低,查完最終退返件貨嘅錢比我。
其實家家都會有啲問題,我地係消費者,如果唔滿意就唔用佢,轉吓第間試吓囉,不過jm講得好啱,要留意自取點,有好幾家都係同一樣架

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我今次雙11都用咗兩次夜貓。無乜問題,正常取貨,只係未來得及update個入倉程況,但咁紅日子,偏差1日或2日都好正常,我都用咗幾年。起碼唔會話爆倉個d問題。(我不是打手,純粹分享)

男爵府

ifcsir 發表於 17-10-29 17:49
夜貓轉了人,現在已不會幫你跟進的

怪唔知得拉,事關的連續兩次推遇到唔happy經歷。。。
1.上一次到貨,個幾月前,拆曬後發現少左件貨,問客服係米寄少左件,跟話唔會,話咩scan過晒先出貨,又問袋有冇穿窿,總之就肯定自己冇出少貨,我心諗,你一句冇寄少,又話咩scan過,究竟scan啲乜,米又係對單執貨,海關就scan你有冇運違禁品。幸好就係件貨係平野,否則跟用乜叉scan過大我,我地都冇跟符,只有認黑仔。

2,今次所謂双11節開始買野,總之全部集齊晒,已經是11月21號了,已過双11節10天了,但我依然抱住他們應該忙的心態,認為他們還是很多貨要出的高峰期,但一等再等,我已經等到付款後4天了,覺得應該唔會遲得甘西利掛,就問客服,客服仲理直答我,你嘅貨未發出喔,fuxk!!!火都黎,4日仲未發貨,而且過左双11甘耐了,有冇甘忙甘離普,甘高峰期吖!!!!然後就同客服理讑,客服答我咩高峰聽1-4日發貨,双11後1-3日發貨,我同距講,我已經我已經4日了,即使係高峰期1-4都未發貨,更何況我係高峰期後嘅貨,理應1-3天出,但個客服就係甘兜,點都唔認我4日都未出到貨係有問題,會幫我催,一味係到推涉責任,真係越來越差。

然後我諗住上taobao睇距地評價,睇下有冇人都伕覺得距地越來越差,但評價竟然係0,明明之前係幾萬個評價嘅,當時都覺得怪,會唔會換人了,原來真係轉手了,唉真係好懷念之前好有服務效率嘅buyup, 依家打算換集運了。實在太差差差

大宅

jarjarjar 發表於 17-11-26 12:54
怪唔知得拉,事關的連續兩次推遇到唔happy經歷。。。
1.上一次到貨,個幾月前,拆曬後發現少左件貨,問客 ...

根本依家先係高峰期,個個都等齊先集。人地一早出左告示4日先發貨,唔計合併果日。

男爵府

Cinderellababy 發表於 17-11-26 18:02
根本依家先係高峰期,個個都等齊先集。人地一早出左告示4日先發貨,唔計合併果日。
...

有冇高峰得甘緊要。

大宅

jarjarjar 發表於 17-11-26 18:58
有冇高峰得甘緊要。

我又ok wo 我第一次用佢地,20/11集,琴日收到了,司機哥哥仲好好禮貌

伯爵府

回覆樓主

我用開的自取點,0k喎!
昨日旺旺夜貓,一如往常,又好快回覆。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至