自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

回覆樓主:

佢地乖時我係好開心

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 ChristieMing 的帖子

如果小朋友係屬於開心果形,唔怕生保,又聽話,出街拖實大人,唔會周圍跑........我好好彩我女係呢種,所以我鍾意同佢周圍去玩~去旅行都帶埋佢,一齊出街好開心不過佢仲細,真係要拎好多野出去~~

子爵府

FUNNIE 發表於 18-2-21 14:57
我有一個五歲半,同佢出街係最舒服既事,乜都唔洗帶,乜都唔洗點理,,,,,家中還有一個歲半,乜差都要帶出去,一到 ...

同我一樣 , 又係歲半乜都要帶出街
但我都堅持出街, 堅持自己整食物
其實可以出街食我都堅持煮

一懶就會懶左落黎, 始終會大既

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

green_flower 發表於 18-2-21 12:52

我覺得同個六歲小朋友出街好辛苦,有時會係商場跑,件衫 ...
我好鐘意同我小朋友去街,臨瞓前都會同佢地一齊講故事,傾計!傾到唔肯瞓…!大女同我講我係佢best friend. 我希望我地best friend forever

珍珠宮

回覆樓主

我開心,5歲女好活躍都算聽話,同佢單獨出街好開心,帶佢食好野呀,買衫買玩具睇埋戲都得 反而有時爸爸一齊會影響我心情,爸爸要人就佢,麻煩囉!
我最驚係約埋朋友出嚟,成班小朋友時我女實采我都傻,由小可愛變山番

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我覺得照顧仔女係好開心架相反到大左, 唔比我照顧, 咩都要自己攪掂和決定時,我仲多野擔心。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

回覆樓主

多謝大家正能量,我檢討一下自己先

男爵府

六歲差不多小學了,你叫佢行依然跑?佢專注係其他聽唔到,定係聽到都依然跑?
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

子爵府

件衫周圍揩,有乜問題?

伯爵府

回覆樓主:

我湊個女出街 好開心架喎, 拖住行, 去行公園玩下, 至於乾淨同污穢, 出街預左佢會污穢啦

別墅

細細個會覺得好得意, 但大個陣就覺百厭架啦,不過小朋友聽教聽話個陣, 又會由得佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你要記住,佢地好快大,過多十年八年唔會周圍跑,周圍hi,唔鐘意落公園,唔鐘意痴媽咪.童年只有一次.珍惜現在.沒有遺憾.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

green_flower 發表於 18-2-21 12:52

我覺得同個六歲小朋友出街好辛苦,有時會係商場跑,件衫 ...

瞓覺個下好乖

子爵府

回覆樓主

都攰但好開心

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

我一個6歲一個2歲。 而家想追多個...我覺得湊仔都幾開心。由其佢地慢慢大 識既野 多左。好有成就感...

人人也讚你對仔女 教得好...咩辛苦都值得。

子爵府

candice0088 發表於 18-2-21 16:40
我一個6歲一個2歲。 而家想追多個...我覺得湊仔都幾開心。由其佢地慢慢大 識既野 多左。好有成就感...

人 ...

自己湊嗎?唔怕辛苦

大宅

2018復活節勳章

我比較享受陪個囡訓嘅時光,因為果刻最聽話,歲半已經識走上床掀被冚。
其餘時間.....我真係好唔享受....
個個frd都話我個囡算乖,但我真係感受唔到,淨係帶佢出街都已經失控唔跟大人唔比拖,鬧都唔聽(堅持唔打),真係身心俱疲...

大宅

0526 發表於 18-2-21 13:16
我好開心湊仔女, 托賴佢地一直都好易湊, 無周圍走。
X2

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

有幾周圍跑先?我仔過度活躍,我住市中心周街車,我好細已強制要求佢拖我褲袋唔俾甩手(佢爆炸力太強)。去到公園/商場前鬆手要先問我
可跑範圍就放下電啦!最緊要叫佢時識聽啫

衫周圍hi我無所謂。只試過我女細個有時等我去廁所,真係在入面狂hi,由牆底摸到上頂叫都唔停,我真係好嬲地扯佢耳仔醒左煲勁!佢喪喊

個個阿媽出街都有呢d烏龍事架啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至