自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

tonia2006 發表於 19-6-11 14:00
冇話有冇權 態度問題 你有冇睇清楚 咩叫俾左錢奉旨見

咁你呢句寫來做咩?
新手父母連唔想見其他人
想揀人見都冇權?
你要硬闖佢就趕人
有幾奇怪?

住緊間屋佢錢都冇俾過 未結婚個時水電媒全部我地俾
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

tonia2006 發表於 19-6-11 13:39
好嬲 話說我細佬剛生左個仔 咁2老想見下個孫 佢係外家坐月 咁佢地今日想探個孫 竟然話唔得閒 話如果佢地上 ...

轉頭又會有post 話坐月中 6299 點都要上嚟搞住我們唔俾我同阿b休息。

別墅

無話可說 發表於 19-6-11 14:04
因為講明睇1次,唔通隔日黎照比咩?! 有咩坐月後先算啦

冇人話要隔日探羅

珍珠宮

tonia2006 發表於 19-6-11 13:54
冇問題 但駛唔駛話上黎就趕走 同埋態度勁差 講緊我細佬

係,可以商量遲啲在合適的時間探,但唔好話會趕走囉⋯⋯大家感情一直唔好?

別墅

lingfu 發表於 19-6-11 14:05
咁你呢句寫來做咩?
新手父母連唔想見其他人
想揀人見都冇權?

話佢癈羅 點樣硬闖 你睇埋其他回覆 你理解能力有問題

珍珠宮

睇咗上一個post
樓主條氣仲未順?
你上一個post都話父母打電話來話返你轉頭
你又何必為父母抱不平

根本係寵仔寵到上天
你開幾多個post為父母抱不平
你父母都一樣開開心心被細佬嘈㗎啦
吃力不討好啊

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

tonia2006 發表於 19-6-11 14:04
咪就係問我細佬 佢話唔得閒 個時已經成日叫佢地唔洗探 話煲左野俾佢飲又話唔洗 上到去見到佢女家親戚係度 ...

咁果度係女家嘅屋企, 女家親戚梗係親過男家啦.
其實你細佬叫佢地唔洗探, 話煲左野俾佢飲又話唔洗, 即係已拒絕咗你父母好多次, 你父母仲唔明仲硬係要上去? 個B係你細佬兩公婆的, 佢地絕對有權唔俾爺爺嫲嫲探喎. 同樣, 佢地住緊層樓係你爸媽的, 你爸媽都有權趕佢地唔俾佢地住架.

珍珠宮

tonia2006 發表於 19-6-11 14:04
咪就係問我細佬 佢話唔得閒 個時已經成日叫佢地唔洗探 話煲左野俾佢飲又話唔洗 上到去見到佢女家親戚係度 ...

即係坐月中姑奶可以見,淨係老爺奶奶唔見得
新抱喺醫院時,兩老可以見新抱同bb
咁推斷係醫院發生咗啲事,導致細佬阻止兩老出現

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

tonia2006 發表於 19-6-11 14:10
話佢癈羅 點樣硬闖 你睇埋其他回覆 你理解能力有問題
廢啲咩?
老婆咁辛苦生完仔
月都未坐完仲痛緊
做男人維護自己屋企都唔得?
揀想見既人來屋企都唔得?
你地都幾大支野

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

別墅

tantanmama 發表於 19-6-11 14:12
咁果度係女家嘅屋企, 女家親戚梗係親過男家啦.
其實你細佬叫佢地唔洗探, 話煲左野俾佢飲又話唔洗, 即係 ...

佢基本上係話咩都唔俾 咪生完後個日同今日羅

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

點解坐緊月, 最應該要休息嘅時候, 仲要招呼 6299?
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

男爵府

回覆樓主:

探孫都係開心事,何必傷感情,體諒吓細佬2公婆係新手父母,都會有好大壓力,等生活模式上軌道都未遲。 當然,細佬對父母嘅態度都要提醒吓佢。

伯爵府

tonia2006 發表於 19-6-11 14:19

唔俾咪唔俾囉
人地坐緊月大把人坐月唔想見人
爺爺嫲嫲要見孫唔係大晒
大家互相尊重下
以後大把日子見喇

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

今日即係坐完月未?
未的話好心你地男家就識做小小啦!
又要話去就去,
又要人招呼你,
俾著我都黑面

別墅

lingfu 發表於 19-6-11 14:16
廢啲咩?
老婆咁辛苦生完仔
月都未坐完仲痛緊

咁我祝你個仔或女由細到幾十歲 咩都係你俾哂 屋 結婚 跟住仲要黑你面 你想探都唔俾探孫 跟住趕埋你走 或者你個女嫁到啲咁既男人

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我舅父個孫女都小學一年级,甘多年得出世見過個孫,之後只有看個仔send WhatsApp 相比佢地,個仔怕老婆,吾比見就吾比見,好得人驚
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

tonia2006 發表於 19-6-11 14:24
咁我祝你個仔或女由細到幾十歲 咩都係你俾哂 屋 結婚 跟住仲要黑你面 你想探都唔俾探孫 跟住趕埋你走 或者 ...

咁係你父母寵到個仔咁關人地咩事
仲要把口咁差比著係我都唔想比呢d人探b

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你細佬一直唔俾你地去探B, 你地仲夾硬上去佢老婆外家探B, 俾人趕走係自取其辱. 拒絕咁多次你地仲要硬闖, 態度唔差就奇啦.

男爵府

2018復活節勳章

其實在醫院已經睇過一次了,其他時間想睇真係等個新抱恢復好D了再睇係最好。又或者叫細佬每日影DBB片段俾爺爺嫲嫲止下癮。因為現在真係生完個個最大,最應得到體諒與尊重。你都唔好咁嬲,做多咗反而變得裡外不是人,生氣會令自己身體唔好,真係吃力不討好㗎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

tonia2006 發表於 19-6-11 13:54
冇問題 但駛唔駛話上黎就趕走 同埋態度勁差 講緊我細佬

首頁
12345...10

尾頁

跳至