時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

小小郭夫人 發表於 19-9-24 06:26
因為佢係

我希望她吾系,因為我今次篇文可能寫得比較模糊,而引起誤會

抱有懷疑的態度都系好事,大家都系講道理,真真假假,時間會證明一切。

大宅

erumic 發表於 19-9-24 09:00
RTHK真係偽中立,以前唔覺仲好中意睇。今次運動睇到好多魔鬼細節。
好似有集講831太子站無差別打人,明明影 ...

系!未發生尼件事之前,我都有看RTHK節目,覺得一些節目很不錯。但今次事件之後,我完全對尼個台失望!

我直情留意到他們直播會特調低收音,減緩示威者粗口橫飛的情況,好多小細節,明顯偏幫示威者!最緊要系訪問左一地吾支持示威者意見,但系有理由據的人,就會自動過濾完全吾出街!!

更搞笑系我有黃絲朋友同我講話覺得RTHK好中立偏藍,簡直系天下大笑話 我有時特登去看他地煽情節目,感受一下洗腦節目,同埋算系理解下不同方的想法。但系好多時候真系一大堆歪理!而且超級煽情!所以先想提醒一下大家

男爵府

erumic 發表於 19-9-24 09:00
RTHK真係偽中立,以前唔覺仲好中意睇。今次運動睇到好多魔鬼細節。
好似有集講831太子站無差別打人,明明影 ...

香港原來咁愚民 仲要不少高學歷 先嚇死人

水晶宮

Think_Thank 發表於 19-9-24 14:58
我明!就好似RTHK,明報啊尼地最鍾意扮中立,實則透曬黃光。

之前明周po訪問一個警察家屬,同RTHK做節目訪 ...

呢個鏗X集拍到好似好合邏輯,好中立架!你講嗰d我都有睇過,我直頭懷疑呢班家屬同警察都係假扮嘅!所以我強烈要求政府立法,邊個傳媒報道失實,一律重判!不停誤導同洗腦,後患無窮!

水晶宮

Think_Thank 發表於 19-9-24 15:02
我希望她吾系,因為我今次篇文可能寫得比較模糊,而引起誤會

抱有懷疑的態度都系好事,大家 ...

佢應該都係清潔大使

公爵府

回覆 waterbabywater 的帖子

樓主真的不是文宣,可能你最近先來,佢比你更早。

男爵府

回覆樓主:

其實我都有同感,我都覺得佢地係洗緊香港巿民嘅腦

男爵府

呢間電台直接需要摺埋,浪費納稅人金錢。

複式洋房

Think_Thank 發表於 19-9-24 00:18
今晚剛好開電視在播放RTHK一個短節目,具體是什麼節目我也不肯定。但每次看RTHK都令我對這種高級文宣有一種 ...

閣下分析精闢有理。
可惜香港人清醒的太少。唉

男爵府

881903一樣 我無聽好耐
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至