自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

wendyaupooh 發表於 20-3-13 11:09
佢勁強調要堅電話 / 堅EMAIL / 同堅地址...
已經覺得有唔妥.......

正確電話係送貨員同你聯絡收貨,有效email係佢要send公司訊息比你,同你買完貨,send確認電郵confirm購物,地址你吾想比,可以求其填,如選集運送貨更係要真地址,送貨比你

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

網上買嘢不嬲都有帳單地址呢行㗎喇, 我不嬲只寫hong Kong 或者kowloon咁
總有離別的時候

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

下,你可以買$20/20個,埋單架wor
3/6個月,唔想買可以唔買丫

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 heilylaw 的帖子

比佢個SYSTEM玩完一輪..我無買....

伯爵府

LavenderSky 發表於 20-3-13 11:07
有無JM知道這間公司的老闆是甚麼背景?

這個背景

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

TOPIC就話人騙局, 咁騙了你什麼?一日未到要收貨時無貨收, 都唔可以叫騙局啦。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

求其打d嘢又當真。 繼續造假吧。 無聊!

大宅

heilylaw 發表於 20-3-13 11:12
地址只是求其填,我只填香港同地區,買左$20,20隻款式,3月尾, ok取貨

有咁多jm都買到1蚊1個,又唔算騙局喎

男爵府

畀面勳章

呢間野紅底黃藍都唔應該幫襯

男爵府

回覆樓主:

我都後悔用email登咗記 !
買口罩者,使唔使手續咁麻煩,
見話要電話/住址,即時放棄唔買 !

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

我琴晚9點幾都買到20蚊20個口罩, 其實呢D 野係個人決定, 擔心咪唔好買囉, 都未開始送貨就詬人係騙局, 好似誇張左D 掛.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我去年12月訂既口罩仍未到貨,2月頭訂既口罩仲等緊,全部都係比晒錢既
起碼呢間叫做多人識,fb新年果排都要比錢留貨,最後走佬追唔到,so what?
網購得實有風險,為傷而傷真係好無聊

水晶宮

回覆樓主:

冇話騙唔騙,呢d你情我願,想買咪買囉。不過新產品又未拎到認證仲要期貨,我就唔會而家買,等到有現貨有哂cert先買。至於廿蚊廿個得BFE95 (仲要95係佢講,又係未有cert.), 又要運費,諗唔到買黎做乜,我寧願用d錢買個布口罩,起碼可以洗。

大宅

Lotharingien 發表於 20-3-13 11:34
呢間野紅底黃藍都唔應該幫襯

好老實當冇口罩用時,唔理佢咩底都會幫襯啦

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

比起另一間又係預購既口罩廠,呢間起碼已經有成品出嚟,而且唔駛等咁耐,我買左$20/20個試下。3/6個月可以唔買,我買既時候有兩款有貨,唔係淨得最貴一款焗你買。

侯爵府

回覆樓主:

咁大家等hktvmall, 又睇下良心商人賣幾錢先

侯爵府

檸檬芝士餅 發表於 20-3-13 10:52
我自己口罩存貨都尚算足夠,所以冇登記mask factory,但大家有類似遭遇嗎?

...

11個指控,我唔係法官,唔會亂指責人地,一般做生意都係為賺錢,或加埋幫人,買唔買自己分析輕重。
我都有買,入到去都仲有6個月plan,但我冇買,只買20個,地址就全部填香港冇details寫。

大宅

heilylaw 發表於 20-3-13 11:21

正確電話係送貨員同你聯絡收貨,有效email係佢要send公司 ...

提供正確電話, email 其實好正常吧???
平時網購都要填呢d啦下話?
如果叫你膠填假電話email先唔妥吧?

我自己有買
我唔敢講佢係咪呃人, 我無證據
但樓主有咩證據佢呃人? 無人迫你買架喎....

而家話佢呃人言之尚早, 即管睇下佢係咪按承諾如期發貨, 再判斷佢係咪呃人

男爵府

我買左$20/20個ok取貨,當支持下香港制造,口罩而家全世界都搶,原材料都升,如果質素好,$3/個真係唔貴。
香港唔洗運費都講得出,除非間廠係你樓下,否則你搭車來回都要$8蚊啦,而運費$28,咁都要運輸要人工,當順豐咁寄。
不過係Facebook 見有部分人話扣左2-3次錢就真係要跟下。
雖然我對佢地無限接單有點奇怪,係Facebook 有講最高紀錄係香港人口兩成排隊,現在接既單只係現有材料的50%。

男爵府

買三盒定六盒係自己選擇,佢又無迫你捐一盒,佢又冇捆綁式要你買三個月先買到$20/20個。呃咗你啲咩呢?

首頁
12345...10

尾頁

跳至