自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kolun 發表於 20-7-21 21:06
回覆 Maviscyrus 的帖子

网上轉帳做唔到.

原來會咁架
放下自在

侯爵府

Catcatlove 發表於 20-7-21 21:01
咁上一上去隔離14日,番黎又14日

正確來回28日加酒店,三餐費用,
還有一個避免户口凍得的解決方法,就是在三個月寬限期內把錢轉去自己的WeChat 或內地支付寶或信得過的親友。

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

應該會。記得老公特登去深圳處理。

侯爵府

畀面勳章

tictactoe 發表於 20-7-21 21:29
我的回鄉證9月到期, 7月已收工商銀行短信通知, 有冇人試過用手機銀行更新證件資料? ...

工商冇得網上更新
要去櫃檯做

子爵府

lovelybaby2015 發表於 20-7-21 21:20

入$去戶口唔得

所有交易

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

c.vieri 發表於 20-7-21 21:30
會,我之前就係咁用唔到大陸提款卡轉帳、淘寶、支付寶

要換新回鄉証後再上去銀行更新資料先可以用到。

即係微信支付都用唔到?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

hohoho2013 發表於 20-7-21 23:30
即係微信支付都用唔到?

係,成個戶口係唔郁得

侯爵府

Maviscyrus 發表於 20-7-21 18:54
如題,因為呢排疫症上唔到去更新。可否繼續用網上銀行轉帳?
謝謝

關咩事

子爵府

回覆樓主:

我同樣情況,打電話去問過,係會暫時涷結,錢不能出不能入。

銀行職員教我,到期前將錢轉入微信/支付寶,頂住檔先。

wcpcelia    發表於 20-7-22 10:42

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bks2014 發表於 20-7-21 22:20
正確來回28日加酒店,三餐費用,
還有一個避免户口凍得的解決方法,就是在三個月寬限期內把錢轉去自己的WeCh ...

但凍結左之後, 等到整返証件之後就開得返? 唔會取消架嘛??
放下自在

象牙宮

回覆樓主:

咁如果喺香港boc開果種國內戶口呢? 又要返去整?
放下自在

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆樓主:

中國銀行都會

子爵府

cattz288 發表於 20-7-22 08:15
咁如果喺香港boc開果種國內戶口呢? 又要返去整?

我就是香港中银開的大灣區戶口。

一定要本人去,委託都唔得。到國內任何一間分行都可以辦更新。

子爵府

cattz288 發表於 20-7-22 08:13
但凍結左之後, 等到整返証件之後就開得返? 唔會取消架嘛??

不會取消,也沒收費,只是不能用。

象牙宮

1010mum 發表於 20-7-22 11:09

我就是香港中银開的大灣區戶口。

原來係咁! 咁都算方便
放下自在

象牙宮

1010mum 發表於 20-7-22 11:10
不會取消,也沒收費,只是不能用。

放下自在

子爵府

回覆樓主:

補充說明:

如果是親身在國內開的中銀賬戶,又開通了手機銀行,是可以在手機銀行上載證件,進行更新的。

如果是香港開的大灣區賬戶,由於不能使用手機銀行,所以一定要親自去櫃檯認證更新。

象牙宮

1010mum 發表於 20-7-22 11:21
補充說明:

如果是親身在國內開的中銀賬戶,又開通了手機銀行,是可以在手機銀行上載證件,進行更新的。

咁中銀方便過icbc喎!不過10年先做一次
放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

1010mum 發表於 20-7-22 11:21
補充說明:

我上年四月就係啱啱回鄉咭到咗期想網上log in。。upload返新回鄉卡。。。但不成功。。最後都係想去分行先搞到

工商

子爵府

seaheart88 發表於 20-7-22 11:33

我上年四月就係啱啱回鄉咭到咗期想網上log in。。upload ...

依家應該可以了,我朋友是親身去開的賬戶,上星期剛剛upload更新完。

首頁
12345...6

尾頁

跳至