自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

ydoris 發表於 21-4-5 12:16
講起油站,尋日睇手機見我入油張單係二百幾,但未入賬竟然係1000。即係刻打去card centre。佢話油站係咁架 ...

又唔洗每隔幾日就上網睇下自己所有戶口有無奇怪既數,只要每月check月結單就可以了,收月結單後處理,也一定未過上訴期限

子爵府

虎到金來勳章

無㗎,預防唔到
唯有自己留意多啲

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

木土土 發表於 21-4-5 12:43
又唔洗每隔幾日就上網睇下自己所有戶口有無奇怪既數,只要每月check月結單就可以了,收月結單後處理,也一 ...
而家月結單可以成個幾月先俾錢,好多時有問題都叫妳俾左先。咁如果大額未好慘?

琥珀宮

ydoris 發表於 21-4-5 13:11
而家月結單可以成個幾月先俾錢,好多時有問題都叫妳俾左先。咁如果大額未好慘?
...

係咪出月結單前發現問題,對銀行來説無分別,銀行一樣可以叫你俾左先,你一樣可以反對!
而家咁多網上盜用case,大部分銀行大部分case,都可以唔洗客先找數。
我自己及家人遇過,都未試過要找數先!

侯爵府

Manwah 發表於 21-4-5 11:17
吓⋯⋯,咁你點知?

點知被盜用定撞冧巴?

有sms通知,咪知道被盜用囉

打電話去信用卡公司cut卡,個職員話俾我知,比騙徒撞冧巴
8-)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

木土土 發表於 21-4-5 13:23
係咪出月結單前發現問題,對銀行來説無分別,銀行一樣可以叫你俾左先,你一樣可以反對!
而家咁多網上盜用 ...
係呀?咁都好d。有時聽人講銀行話要查,叫卡主俾左先。自己就成日擔心check住銀行lor。

珍珠宮

回覆樓主:

我都係 citibank卡被盜用,比人online 買嘢。。。。

銀行話要我找數先,我唔比,後來cut 鬼埋!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

死啦,我自動轉帳信用卡,好小check 真係要cut緊啲卡先,有無話邊間銀行比較易 盜用
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

首頁

尾頁

跳至