懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Yin807 的帖子

我有跟呀 你係係食物中攝取番足夠?唔係既話點解要自己減量,你又點知一半就夠? 只係覺得時間唔等人,唔好浪費時間,尤其是我地早衰

大宅

tammmmyy 發表於 22-11-14 21:00

我有跟呀 你係係食物中攝取番足夠?唔係既話點解要自己減量,你又點知一半就夠? 只係 ...

因為我search 佢d 劑量同網上建議果d 多好多,好似d3 咁香港最多都係得1000iu, 外國一買就5000iu

我自己食野就真係唔多夠。可唔可以分享下你果時食左邊d

大宅

跟本書

別墅

Yin807 發表於 22-11-6 17:39
諗住12月打埋第三針就開始努力備孕三個月,勇敢多一次。對上果次試過食materna + 維他命e, 但上網睇好似話Q ...

我39,幾年前3次early miscarriages. 而家17周。我在美國,我RE叫我試之前食Dhea and coq10, baby aspirin. 我另外有睇中醫,dhea 食到有左醫生叫停,coq 10食到8周左右。中藥飲到12week

大宅

KikiSugi 發表於 22-12-30 06:28
我39,幾年前3次early miscarriages. 而家17周。我在美國,我RE叫我試之前食Dhea and coq10, baby aspirin ...

Asprin 係未有前要食?請問食到幾時同埋劑量, thx

別墅

Yin807 發表於 22-12-30 08:42

我有之前個幾個月就同prenatal vitamin 一齊食,不過正常應該positive test 之後食都ok . Baby aspirin 81 daily

大宅

2023年兔年勳章

我超高齡,不過我好早就打齊3針,也好彩 M無亂到,只係打完針低燒左一日。
我係做 IVF,養卵時我係食 elevit (早餐後) + omega-3 (午餐後) + Blackmores Q10 (晚餐後),我老公就係 Marc + swisse (晚餐後食1款),週末就一定出街行曬太陽,抽卵成績都唔錯。著床後就停左 omega-3 及 q10, keep住食 elevit及醫生開的藥,Asprin都係醫生開的份量 (晚餐後),週末繼續出街行曬太陽。等明天照閃閃

別墅

Yin807 發表於 22-12-30 08:42

我剛見到你引產的post. 抱抱你。你有無查過凝血?我今次除左我之前講既supplement 我仲有一日一薄血針,甲減藥.

大宅

KikiSugi 發表於 22-12-30 13:26
我剛見到你引產的post. 抱抱你。你有無查過凝血?我今次除左我之前講既supplement 我仲有一日一薄血針,甲 ...

果時check 過話無問題,不過我而家都開始食Q10, omega3, D3同綜合維他命,希望有幫助la, thx

首頁

尾頁

跳至