自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

JoannaD 發表於 23-5-21 10:18
*跌落地

你地會點做呢?

点解会跌落车

珍珠宮

自己整跌,我覺得應該俾錢買咗佢呀。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

同面包鋪講
佢要俾錢買照買拎走、出面掉
費事佢一陣再賣俾人

子爵府

*跌落地

你地會點做呢?

我仔都試過整跌左,我就自己同職員講唔好意思整跌左,我比番錢,個女仕冇黑面冇比說話我聽剩係話唔緊要,叫我執番上黎比佢掉左佢就ok

公爵府

我見過有個男人自己唔用盤,就咁夾住個包去比錢,點知佢自己甩手跌咗落地,佢賴皮唔肯比錢,話唔關佢事,收錢阿姐話極佢都唔比,仲大聲夾惡,佢之後走咗話唔買。

男人老狗自己衰左仲為幾蚊同阿姐嘈,cheap到爆。

如果係我自己整跌,一定會講句唔好意思再俾返錢。

子爵府

littlefunpig 發表於 23-5-21 12:44
同面包鋪講
佢要俾錢買照買拎走、出面掉
費事佢一陣再賣俾人

上星期食元氣,我地嗰碟野送左去前面張枱,初頭我都唔知係我地,但送到去佢地度佢地就問邊個嗌架?個個都話冇,跟住個爸爸話咁唔好理攞左落黎先啦,我心諗碟野唔會係我地掛?因為係甜品黎,我地就係等埋呢碟就食完
佢地放左喺枱傾左一陣,之後叫左職員過黎,話冇嗌過叫佢攞番走個職員攞番入去,咁我好肯定轉頭實係比番呢碟我
大佬唔知就話者,佢地放左碟野喺度吹左咁耐,咪食晒佢地既口水我地就即刻埋單話個甜品冇黎叫佢cancel
所以我都相信之後會攞番個跌左既包出黎賣,反正冇人會知

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

係咪超市手推車??
我諗我會比錢,但係我唔會食
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Ononluk 發表於 23-5-21 10:22
落車?你指未包裝麵包跌落地?
如果係我我會睇邊個責任,如果係我唔小心我會俾錢買咗佢,否則同返職員講叫 ...

同意

大宅

*跌落地

你地會點做呢?

自己的錢自己付

珍珠宮

bkgp 發表於 23-5-21 12:39
跌落地比孫女食
系個老人問題。

應該系國內人唔覺有問題 尢其系上左年紀既 系國內見過有個媽媽同個小朋友一路行一路食野 小朋友跌左個食物落地 媽媽執起用手抹下就俾番個小朋友食

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

試過喺 Little Mermaid 跌咗個包,比錢時同收銀講係我跌,照比錢但分開袋,諗住走時掉左佢,但收銀唔肯收我錢,重即時同我掉咗個包。搞到我而家多咗幫襯

珍珠宮

回覆樓主:

個面包落車

子爵府

*跌落地

你地會點做呢?

正常自己跌都要比錢。
我親眼見過有個女人幾歲個仔系聖安那夾包,夾嗰時心唸佢仔咁細比佢夾實跌,真系跌咗。跟住職員見到即刻執咗掉咗,個女人又無講話比番錢,只見佢同個仔講又跌!收銀亦都無要收個女人錢。呢啲咪衰囉,你估去樂園玩夾公仔咩!

大宅

唯有自首 都冇計
但照比小朋友食就接受唔到 咁多菌

子爵府

應該系整跌的比返錢,不過一般店家吾會要收返。細個做便利店,d經理系咁教,因為人地吾系故意整跌,比返佢,等佢開心d,下次先會返來幫襯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實開門做生意一定有D本錢要蝕,區區一個麵包跌落地通常唔會收錢! 但會掉左佢,正如賣剩嘅包一樣! 總唔會日日有人跌包呱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

正如餐廳有客倒瀉杯已付費飲品,店員除左清理之外有好多都會補返一杯比客,咁當然唔會間間係! 但咁做客人會開心好多

首頁

尾頁

跳至