夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

優點: 仔病咗會照顧,會車出車入。踢佢十下帮手跟下d 教育野都會做(當然吾好期望做得好),但踢得多我都被嫌煩

缺點: 同帶個工人出街一樣,工人都會有交流同主動帮手。 長時間同透明人一樣

別墅

回覆 kaman06 的帖子

結婚時其實都吾係好愛,總之係太急同埋係錯誤決定。但婚後尤其生小朋友後發覺佢真係好廢,生活白痴,又無社交,停留系十歲智商。 零教育零關心妻兒。係要鬧同教同踢甘佢都會做,但踢得多都會有拗撬,我在職教仔已經好累,我吾想再下下教埋佢但仔細一個人應付又辛苦

珍珠宮

Babykd123 發表於 23-8-13 23:47
回覆 秋天與楓葉 的帖子

如果佢會因為吾想同我有拗撬而少插手管教識咁諗就好;如果係因為管教而懶都好,總 ...

總之老公點做都唔啱,你啱晒

侯爵府

Babykd123 發表於 23-8-9 21:52
養得起,不過會艱難d, 有時換燈泡d野有人帮下。無野好係會車我地,好似多個Uber司機甘 ...

u re not alone! 我嗰件又係咁、我嘅生活比佢搞到好亂、我都好想離開....

侯爵府

jwy2 發表於 23-8-11 15:13
唔係一定要個老公抱,正常計男人體力係好過女人,如果個男人抱了個仔一段時間想御俾個女抱,我就覺無問題 ...

啱呀!正常粗重嘢由男人做先吾过份呀!

男爵府

秋天與楓葉 發表於 23-8-14 00:14
總之老公點做都唔啱,你啱晒

樓主仲話一開始結婚嗰陣時已經唔係好愛~但又要生下一代~真係唔識點形容佢係咩心態

侯爵府

Babykd123 發表於 23-8-13 23:39
我係絕對以仔女為重心的,因為我覺得我老公好懶好廢,從來吾會主動做一件事,也不會主動關心家人,踢十下會 ...

吾会主動做事、吾会关心家人....咁似我c6嘅 但我仔吾C服時、C6從來吾會幫手晚上照顧、只会縮得就縮

珍珠宮

回覆樓主:

可能你地真係溝通不足,或者你覺得佢無能令你依賴嘅地方,所以佢會令你好易睇乜都唔順眼!
我小朋友都係會扭抱架~我老公真係會唔肯抱,佢就係覺得自己行下,唔好以為喊就得,反而我係心軟果個,有時抱到我頂唔順,我老公就會幫我,佢成日都話兩個女係蝦媽咪!
其實我係覺得,仔女長大得好快,過多幾年,你想拖下佢地手仔都未必有機會,唔好話抱la,縱唔縱壞,係睇平日管教,學講道理,唔係抱一抱就縱得壞,至少我兩個女都唔係縱壞,係中意詐嬌!
我兩公婆互相知對方諗法,所以都從來唔怪對方,亦理解對方嘅睇法~
兩公婆,最重要溝通,試下同老公傾下,或者佢有佢嘅道理呢!

男爵府

Babykd123 發表於 23-8-13 23:59
回覆 kaman06 的帖子

結婚時其實都吾係好愛,總之係太急同埋係錯誤決定。但婚後尤其生小朋友後發覺佢真係 ...

睇多左你小小回應, 既然你咁愛你個仔, 可否愛埋你老公, 愛屋及鴉烏, 你要明白你對你老公態度會影響你個仔, 如果唔想日後你個仔有咩不良影響, 盡你最大努力去做, 有需要就揾社工幫手

大宅

點解憎老公?

大宅

回覆 Babykd123 的帖子

會唔會發掘佢既好處?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主, 你回應口口聲聲為個仔, 你老公呢? 當初嫁時不太喜歡, 但又生左個仔, 我究竟睇緊D 咩?呢個年代仲會盲婚啞嫁?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

結完婚其實已經想離婚,同錯的人生仔已經錯左,返到轉頭我都想返,再講返轉頭都無用。

我老公係碌木甘,佢停留左系婚前做仔果陣,總之我感受吾到佢有主動關愛家庭,但有啲野又要插手。溝通吾到鬧又鬧過,而家佢仲話要離婚,講真我憎到佢飛起,但我愛個仔就要迫住忍受佢,就算佢嘈離婚都要忍受?

別墅

回覆 撥仔go 的帖子

佢好處就係車出車入做司機,仔病咗會照顧,踢佢十下佢都會肯旭,這些算吾算好處
我想同仔去旅行,但吾敢自由行因為老公好廢,吾會plan 吾會搵吾會抱仔,總之衰過個工人

請教甘樣既婚姻仲有得救嗎

別墅

廢老公而家仲話要離婚,佢完全無諗過影響個仔,只會諗自己

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

你老公知你諗法麻,仲肯配合都是好老公,咁我見我老公吾肯抱我係發癲鬧佢

別墅

回覆 gilgilgilgil 的帖子

你點handle,是否照忍當透明?

大宅

會唔會其實佢對你都有好多不滿?講出來看看能否解決同互相包容?

大宅

去旅行當佢工人會唔會好點?
點解佢會唔肯抱仔?去旅行可以創造多點回憶,有可能緩和關係呢
樓主加油

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你又想散水, 男既又想離, 咁仲諗些什麼? 5好同我講又「為個仔著想」、5想單親、想生活好些而5想離...
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊