自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我係駕車人士,基本上我只會weekday去Megabox,周末同假日我一定會絕跡呢個場。個停車場轉到頭暈都未到,搭升降機又要轉,搞泊車優惠嗰層又係難去到死,唔係條條扶手電梯都去到,浪費哂我d寶貴時間,如果唔係亞仔鍾意去溜冰,同有時貪睇戲平,我都唔會喺嗰度出現。

大宅

wynnehung 發表於 11-9-14 09:38
MEGABOX 係一個我最唔鍾意去的商場!!!!!!!!
完全唔方便

唔單止, 仲有商場FREE PARKING 優惠都極難攞到, 消費要MIN. OVER $400 先有2HRS, 仲要係一張單消費滿$400, "夾單"都話唔得.. 由泊車上泊到十幾樓, 前前後後都冇咗40MINS以上, 是非必要都唔好去!!

水晶宮

環保接龍勳章

多謝報料

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

商場內設計都有問題, 停車場上到十幾樓至有位, 轉到你頭暈, 仲要自己每一層去搵位... 泊車起碼要用多15-20分鐘, 到出車時又要係十幾樓落番去地下, 即用在停車場出入的時間, 最少都要30分鐘!!!!

泊好車出得商場, D lift 又多人又飛lift, 等lift同轉lift的時間, 來回又起碼用多你20分鐘, 即起碼要預多一小時作為泊車的時間, 而家佢地免費泊車的優惠又減左, 所以我都好耐冇去mega box了...

個商場以為自己多左ikea 同 jusco進註, 就一定會好旺, 連泊車優惠都減埋, 但其實每層都咁細, 又唔係真係好好行, 所以我已經用行動表示抗議, 已經唔再去mega box了!!

伯爵府

其實我都係因為住得近先會去Megabox, 我諗唔到有乜0野吸引到區外人.

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

其實行去都係15mins ja~

zoezoo  我多數都行, 但昨天烈日當空, 帶住阿女去吉吉島..... 都係坐車好啲  發表於 11-9-14 10:38

珍珠宮

如果參加 tom lee 暜樂班,無論你返冰個 center, 都實有機會去果度排表演
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

之前已經開過post, 講去mega box 叫大家唔好揸車去, 因為個car park 真係轉到頭暈, 而且個free parking 好寒酸.

老實講, 果到間間shop 都係mega store, 有心去買野就實會揸車去架啦, or 搭的士.

而家佢塞成咁, 真係諗起都唔想去呀.

p.s. 我試過最誇果次係4點幾都仲要排car park, 果時對面個爛地又突然close 左, 係條車龍到, 有個megabox 實Q排左張傳單, 叫我地可以泊去唔知對面邊唔知邊個OFFICE 下,面個carpark, 於是我落車搵吓, 原來係要隔成2 條馬路, 仲要係好似幾百蚊至得1hr.

大佬, 你估你而家係又一城咩! 結果即刻抽頭走, bye-bye!

子爵府

呢個場我都只係去過2次, 但真係如非必要, 唔會再去!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:要去Megabox的駕駛人士注意, 如非必要唔好去...

我尋日都去完,停車場真係同埋我唔會等lift,唔想等到

珍珠宮

好媽媽勳章

我有車,超唔鍾意去mega box,泊車泊到上十幾樓,扭到頭都暈.已經好耐冇去了.

男爵府

好媽媽勳章

haha~~中秋果晚去, 係人影唔多個, 間間食店都無乜人, 好多野仲半價!

老公鍾意行豬豬島同ikea, 仲有鐳射.

阿仔鍾意超大間giga買水上活動野.

由繞道落, 而家可以轉左, 快左喎~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

上星期6同囝第1 次去,坐左$60的士

伯爵府

因為有工程做緊, 所以改路.

如駕駛人士排隊入車場, 將要兜一大個圈, 呢度比平時用多好多時間.

如果唔想排咁耐, 可以兜入觀塘出常怡道即到唔駛排, 快好多.

禁止訪問

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

去一次真係好辛苦

侯爵府

2018復活節勳章

其實 megabox 冇乜野係其他商場冇的
當然,如果要去 tom lee 或溜冰場上堂就冇計
個度一向泊車都係好麻煩,不過有時去街梗係會周圍去下,咁間中都會去行下
不過真係幾個月先會去下,重多數係 weekday 去

伯爵府

淨係去飲茶好OK喎, 果度多酒樓唔駛點等位, 酒樓直情問你要唔要泊車飛.

但飲完, 可以即走, for me....無野好行, 連間Jusco都遜色過人.

雪菜肉c  蟹姐, 地膽跎地咁話喇喎  發表於 11-9-14 11:50

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

我尋日都系去果到, 塞車塞到爆, 以後無必要都唔會再去

男爵府

我又覺得呢個商場好好行,搭港鐵去九龍灣站,跟住有免費shuttle bus車埋你去商場,落雨都唔怕!又有好多食店,特別宜家傢俬好大,睇完傢俬仲可以食埋野,裏面有好多抵食的食物。
香港地,放假去邊度都多人啦,咪早D或者平日先出去LAW。

首頁

尾頁

跳至