懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我度頸皮正常,亦都見到鼻骨,先得30歲︿所以都唔擔心個驗,點知個結果令到我傻左............

男爵府

回覆:Oscar 高危1:5 好亂

我度頸皮醫生話唔算薄,但唔係一d一望就有問題個d。我31,大b才1歲多d。我無諗過會高危。個姑娘話24歳也有人高危

男爵府

也見到鼻骨。但可以作參照一部分咩?

大宅

可以的,因為OSCAR BB,大多沒有鼻骨..我同你情況咪又係...又唔係高齡,又唔係頸皮有問題..唉

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

引用:Quote:奶茶小露寶+發表於+12-1-20+21:30+也

原帖由 meimei11 於 12-01-20 發表
應該是:可以作參考,但並非必然
係呀,如果可以作準,也已經作為計分一環。oscar計分要考慮3樣,頸皮,血液,孕婦年齡

禁止發言

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 你chk左絨毛未??

原帖由 KAYIBABY1987 於 12-01-20 發表
回覆 奶茶小露寶 的帖子

你chk左絨毛未??你chk完e生幾時打比你?
我18/1度頸皮,20/1今日就收到電話

大宅

引用:Quote:原帖由+KAYIBABY1987+於+12-01-20+發

原帖由 奶茶小露寶 於 12-01-20 發表
我18/1度頸皮,20/1今日就收到電話
我依家八個幾月,阿B當時頸皮4.9mm,風險1:2,屬超高,又係怕小產風險,走去做左Nifty test(劉教授真係好好), 結果低風險,之後廣華一直跟進BB既情況,連結構都幫我分兩期做兩次,詳細可以睇我個post~
點都好,叫你唔擔心就假既,但當時我盡量搵其他開心嘢令自己分散注意(如睇笑片),同晚晩祈禱,同BB傾計,當時我諗....既然唔到我們揀,我更加珍惜BB在我體內既時間,就算要走他都要開開心心,所以比左好多正能量佢,我信係因為開心既感覺和正能量而令BB過到咁多關~~
加油呀! 由懷孕個刻開始,我們就要做堅強媽媽啦~

男爵府

引用:Quote:原帖由+奶茶小露寶+於+12-01-20+發表

原帖由 natalie_cpk1 於 12-01-21 發表
我依家八個幾月,阿B當時頸皮4.9mm,風險1:2,屬超高,又係怕小產風險,走去做左Nifty test(劉教授真係好 ...
多謝你鼓勵!想問番做完nifty之後,廣華仍然比2次結構咁好既?

男爵府

我新年唔想拜年,好怕99周圍話人知我有左,因為剛12wk。我唔想第時有事唔要得小b,我唔識交代!我咁諗係咪好有問題?我又怕到時人地恭喜我,我爆喊!

禁止發言

大宅

阿B當時頸皮4.9mm,風險1:2,真係令人好擔心呀,你好堅強呀....我知道其實要想D開心野,但又真係好擔心,我都期待緊26號見劉教授,好希望係一個好消息

奶茶小露寶:其實都係喜事,你又唔好想到甘負面,可能多D人知,俾多D正能量你呢.....我地大家互相祝福同鼓勵啦

大宅

引用:Quote:原帖由+natalie_cpk1+於+12-01-21+發

原帖由 奶茶小露寶 於 12-01-21 發表
多謝你鼓勵!想問番做完nifty之後,廣華仍然比2次結構咁好既?
係呀,廣華好好,佢地話如果因為驗血報告唔合格,可能係假性,但頸皮厚就証明BB有唔妥,所以nifty結果係低風險,都要睇清楚BB結構有冇問題,尤其心臓方面,安排左20週&24週照,最後確定一d小事都冇既時候,連醫生都話咁既case 唔多,所以我倆夫婦好感恩,其實做nifty test時,劉教授都幫BB睇結構,即使13-4週,佢睇得更詳細,連動靜脈全部都睇到,(他們講過排除左唐氏及心臟結構問題,其他的大部分都有得醫治)放輕鬆,真的不易,但對BB好有幫助,加油!

伯爵府

支持!一定無事的!

大宅

引用:我新年唔想拜年,好怕99周圍話人知我有左,

原帖由 奶茶小露寶 於 12-01-21 發表
我新年唔想拜年,好怕99周圍話人知我有左,因為剛12wk。我唔想第時有事唔要得小b,我唔識交代!我咁 ...
我完全明白你感受,因為我都為此而張自己收埋係屋企好幾日,連朋友都冇講~~好慘

但後來我想通,nifty報告出來都差不多16週,呃唔到人的,于其自己唔開心,不如接受多d人既祝福,不過我有比心理準備奶奶,話BB報告出左未係好穩定,要等做多次檢查,不如唔好比咁多人知住,怕BB小氣,講完奶奶都贊成,所以人地唔問我唔會講,熟人我會認有左,但唔熟就話自己肥左算了!

大宅

我都認同你呀,初頭我又係無同人講,後來就覺得同人講接受下人地祝福,我的朋友好多係有教會,佢地又話幫我祈禱,都俾左好多正能量我,雖然我唔係教徒,但佢地甘做,又真係俾左好多支持我

男爵府

我本應打算新年可以好開心話比所有人知ga!依家心情係180度唔同。我2公婆共識左唔將件事話比親人知。得自己忍住去承受好痛,頭先叫媽咪唔好同人講我有左,佢唔知咁多,就"得"我叫你99個邊好過啦,佢得鬼閒周圍講我有左w0!我匿埋喊緊

大宅

唔好甘傷心啦...你甘樣好影響BB架,我地而家咩都做唔到的,不如好好保護個小生命啦,雖然話係高風險,但都無人肯定有事,有D人1/2都無事啦,我地機會大D,但又唔代表一定有事..你不如試下打去劉教授個到,睇下有無姑娘,叫佢俾個期你....總之唔好太傷心〝雖然我都好擔心,成日悶悶不樂,但我地要堅強呀...因為我地好多人都同你一樣努力緊架

首頁

尾頁

跳至