夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

回覆 回覆:ndw的帖子

好就我,錫我同囡囡,會做家務,我做錯事唔會話我,唔會同我吵架,因為佢唔想我唔開心, 錫屋企人, 不計較,有上進心

ndw  唔錯,能勒住舌頭的男子漢!當一家之主叫人服的料。  發表於 12-4-3 15:13

男爵府

畀面勳章

專一
真心愛我
錢都歸我管
冇生bb壓力
冇家人壓力
工作上有難題, 佢全力鼓勵同支持我
可以嘅都接我放工, 我番好早佢又爬起身送我出門口
會做晒d家務, 吸塵拖地洗熨衫淋花洗碗...(我大部分時間在梳化上做灘屍)
煮飯我同佢外母食, 仲有靚湯
腰痛, 每晚都有按摩, 係每晚
還會送花, 禮品, 有時有"多謝老公" item
記得節日慶祝, 會訂定晒位, 食我喜歡的菜
忍到我d缺點
愛我的家人
唔賭唔酗酒唔嫖, 不過對我未夠咸濕

親賢能, 遠小人

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

愛我、愛仔、愛佢自己及我家人、唔賭唔嫖唔吸毒、唔會發我脾氣、顧家肯幫手煮飯做家務,仲有好多

ndw  中有個D,日後0念到有再來數啦。  發表於 12-4-3 15:23
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

伯爵府

好媽媽勳章

我丈夫.....希望他看到

顧家
他懂得照顧自己
會花心思煮飯
愛錫2個 仔女
會分擔照顧小朋友的工作
肯花錢在我身上
樂觀
95%公餘都係 family 時間
對我屋企人都算好
努力工作
唔會管住我

ndw  願你老公看到啦。可以既,印左出來放響他床頭嘛。  發表於 12-4-3 15:25

禁止訪問

畀面勳章

回覆:ndw 的帖子

大宅

份糧比晒我,要求我儲起......
可唔可數缺點啊?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

對家庭負責任。

伯爵府

high eq and love me, love this family

珍珠宮

一起數數老公的優點啦...think positive

我老公顧家,愛我,愛仔仔,靚仔,我叫佢做既事會好上心,比我無理取鬧都冇怨言,幫手做家務,無脾氣,專一,唔飲酒,唔賭錢,對我屋企人都好好~數住咁多先

大宅

愛我,事事以我為先~ 專一顧家~ 有責任感~ 溫柔,唔會發脾氣~成日同我周圍去~ 我臨生前仲靜靜雞book左個trip同我去輕鬆下~ 咸濕都係好事既,有時我攰就唔計~哈哈.......不過佢愛我已經足夠,我覺得我有佢真係我既福氣呀..

ndw  佢有你會欣賞佢既好都係福0者。  發表於 12-4-3 15:41

大宅

要諗都好多嘅。未有bb已經好就我、錫我,有bb後,成日怕我辛苦,會煮飯做家務,想食咩都陪我食,晚晚幫我按腳等等

別墅

我老公愛我之外從來唔洗我做家務同唔洗我湊仔

ndw  我老公都唔想我響無幫手既情況下做家務同湊仔。有心就夠了。  發表於 12-4-3 15:48

男爵府

畀面勳章

結婚前 ...
> 佢一個人會食晒2隻新鮮雞脾 (因為6299有一個仔 + 4個家姊).

結婚後 ...
> 2隻雞脾比晒我..

生左2個囡之後 ...
> 每個小朋友1人1隻雞脾..

佢成日同2囡講... 我以前一個人食2隻雞脾... 飯前一隻, 食飯一隻.. 但我知其實佢好樂意咁做既....

ndw  你99教子有方,寵仔都唔會寵出個自私仔畀你做老公。 難得你也不自私  發表於 12-4-3 15:52

男爵府

我老公事事以我同囝囝為先,由拍拖到現在10年了,每天都會同講我愛你!他每天午飯會搭車回來吃,因為佢話想見多我同囝囝幾面,放工會即刻返屋企如出差就一定會自動報告行蹤,每次也有小禮物給我,雖不是什麼貴重野但好窩心

LUVPLE  好幸福^^  發表於 12-9-24 14:55

子爵府

easyahk 發表於 12-4-2 14:38
顧家,愛我,愛小朋友,每星期六日都會同我地去玩

唯一唔好....就係成日同阿仔嗌交(玩吓嗰隻): ...
你老公如此做:同阿仔嗌交(玩嚇嗰隻)
好0嫁,如果家中仔仔係獨生仔,就可以磨練仔仔既social playing skill。唔使響屋企畀大人就慣曬。

我老公都會同女女講笑,玩。

子爵府

靚豬豬 發表於 12-4-2 14:43
相識22年, 結婚17年, 雖然佢有好多缺點, 但佢會 :
出糧全部上繳只拎返搭車同食飯錢, 返工前會goodbye kiss, ...
0華,0甘心歸家,乜缺點都蓋過到啦。減低好多可能性同機會有第個謀你老公。你老公都無錢畀人嘛。

子爵府

Kenji_bb 發表於 12-4-2 14:58
呢個唔算係老公既優點, 但係好窩心, 每次同老公外出我甩鞋帶都會叫我唔好郁, 然後自己"MUA"低幫我綁好, 總 ...
0緊係應該覺得甜啦。

我結婚有玩擺酒,我要靚,唔要命,係都揀對逼腳鞋穿。結果送完客後,我腳痛,要坐下先再走,老公就自動跪地響我面前幫我除鞋不斷按摩我對腳。侍應們和比較親的親屬們都看到老公既好。

子爵府

LOVELYBEE28 發表於 12-4-2 15:12
雖然我係另一個post度哭訴緊, 自己好迷茫! 但有人教我唔可以淨係諗負面, 因為咁樣只會係深坑愈踩愈深!
我都 ...
我撐你的正面思想!
0華!0甘好0既老公,可遇而不可求呢。你退婚,即刻大把未婚女人喉住喔。人無十全十美。你若唔要,揾第個,第個有的缺點你還要花時間重新發現來接受同磨合呢。好快,時間不留人的青春,到時,你揀人,人又揀你。
你指0既缺點我剛在你的標題裡讀過,我0念係某類男人上左既一個癮,如“賭”癮。不是專一與否的問題。 你如果想他戒癮,首先要幫他認識這是不好的習慣,需要改掉的。不要求他為你去改,但你可以迎合他的新鮮感而在行房事方面有所改變,就他想要你做的去做。 借此方法幫他斷向婚姻以外的“鹹”癮。

LOVELYBEE28  多謝你的正面回應, 我們將有一個短trip, 希望會有進步啦!  發表於 12-4-5 15:37

子爵府

天使心公主 發表於 12-4-2 15:16
雖然我同男友未結婚(計劃結婚中)
但他好錫我~~~自己唔食都比我食~~~
很多很多~~~愛屋及烏~~~他很錫我屋企 ...
對你以外的人如此有愛心,做老公都一定差極有限。
這點也是我揀我老公嫁的其中一個優點。

大宅

回覆 ndw 的帖子

咁又係.....因為仔仔係屋企真係大晒,尤其係爺爺係度嗰陣,簡直想要粒星星都會摘俾佢。

ndw   會嫁。你咪平時留意D教仔LOR。  發表於 12-4-4 11:44

首頁
12345...16

尾頁

跳至