母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆:做左18個月奶媽

我餵到18個月就收左奶水了。所以仔仔都介左奶不過仔仔唔多食野,好無俾啲奶粉呀?怕他吸收唔到營養

大宅

引用:我餵到18個月就收左奶水了。所以仔仔都介左

原帖由 cherry_0107 於 12-07-27 發表
我餵到18個月就收左奶水了。所以仔仔都介左奶不過仔仔唔多食野,好無俾啲奶粉呀?怕他吸收唔到營 ...
我都諗過呢個問題,食左奶粉第時又要再介,18個月主食都係飯面,唔係奶啦,我覺得介左就唔好卑番,食多d有營養野好過

如果我女都介到就好

洋房

回覆:carcar0308 的帖子

不過他食好少野。成日都唔食野

禁止訪問

別墅

我餵左25個月後,因大肚,個女話D奶變左味,所以無餵,而且有驚影響到第二個,怕會有子宮收縮。

後來姑娘同我講如要餵奶粉,小朋友兩歲後可以食全脂奶粉同飲鮮奶了~

大宅

回覆:smile_tiger 的帖子

25個月

大宅

16個半月,昨晚諗住同佢戒夜奶,點知我媽咪話,反正佢日頭都唔食奶了,不如趁現在同佢戒咗人奶,𨍭飲奶粉。見到bb喊住扯高我件衫要奶奶,心都痛埋,現在個胸硬到好似石頭

大宅

16個半月,昨晚諗住同佢戒夜奶,點知我媽咪話,反正佢日頭都唔食奶了,不如趁現在同佢戒咗人奶,𨍭飲奶粉。見到bb喊住扯高我件衫要奶奶,心都痛埋,現在個胸硬到好似石頭

大宅

大宅

其實好唔舍得同個b戒母乳,但我身邊人由bb9個月開始已經要我同佢𨍭奶粉了,佢啲話我喂奶喂到自己瘦曬,bb邊夠營養,邊有bb咁大仲成日飲媽媽奶。我個b仲好鍾意飲我奶,我媽咪今天仲千叮萬嘱我,千萬別心軟,bb喊多幾晚就唔喊了,個胸漲漲下就會收奶了

複式洋房

我都就來15個月啦!

想問吓,各位已餵咗十幾個月人奶媽,大家幾時開始放棄泵... 我13個月時放棄了,現只埋身。唔知齋埋身頂到幾耐呢?

子爵府

四個半月,有時都想放棄…目標係六個月先

大宅

引用:16個半月,昨晚諗住同佢戒夜奶,點知我媽咪

原帖由 JimmieL 於 12-07-31 發表
16個半月,昨晚諗住同佢戒夜奶,點知我媽咪話,反正佢日頭都唔食奶了,不如趁現在同佢戒咗人奶,𨍭 ...
16個半月仲未戒夜奶?

大宅

回覆:Bearvv 的帖子

因為屋企人要番工,所以有時阿B半夜喊著要奶奶就俾佢飲了,反正佢同我瞓,都係瞓著俾佢啜

別墅

你地係埋身嗎?全泵可否維持這麼久??

大宅

一直早晚埋身,係公司泵2次,14個月起無再泵,早晚埋身,但其實早奶唔食都無野但夜晚訓前要食

大宅

回覆:JimmieL 的帖子

唔好同人地一齊傻啦,母乳先係最好!母乳有抗體,奶粉點整又唔會有,餵得就鍡唔好俾佢收呀!

大宅

引用:我都就來15個月啦!想問吓,各位已餵咗十幾

原帖由 toesocker 於 12-07-31 發表
我都就來15個月啦!

想問吓,各位已餵咗十幾個月人奶媽,大家幾時開始放棄泵... 我13個月時放棄了 ...
14個月唔再泵,而家快18個月,我大肚都夠奶,你餵就一定夠啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊