母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

回覆 sa2py 的帖子

有好多媽媽都好叻架﹗大家一齊加油﹗﹗

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:醜? 餵人奶醜?乜你咁樣教壞細路架﹗

Your 99

大宅

哈哈,你99梗係當 bb 係佢個仔,因為你搶走佢個仔,佢要搶番你個仔 不過你都好勇呀,當面咁話你99,勁呀

珍珠宮

引用:佢想個孫跟實佢但又無奶俾個孫...

原帖由 baby_rabbit 於 13-05-20 發表
佢想個孫跟實佢但又無奶俾個孫...

輸入搜索內容

男爵府

引用:阿仔20個月大,一直全人奶,一歲就只係早晚

原帖由 Pinkpling 於 13-05-20 發表
阿仔20個月大,一直全人奶,一歲就只係早晚埋身。 99因為成日想阿仔夜晚跟佢瞓(平時我返工,日頭佢幫我湊) ...
點解啲99都係咁:;pppp:

大宅

引用:阿仔20個月大,一直全人奶,一歲就只係早晚

原帖由 Pinkpling 於 13-05-20 發表
阿仔20個月大,一直全人奶,一歲就只係早晚埋身。 99因為成日想阿仔夜晚跟佢瞓(平時我返工,日頭佢幫我湊) ...
真係過份,仔仔跟媽媽訓好正常,已經成日跟住佢都唔夠,仲想連夜晚都搶人地個仔。唉,真係替樓主你擔心,身為長輩佢竟然咁樣教你個仔,點解要小朋友覺得飲媽媽奶係醜事,咁樣對小朋友有負面影響,真係唔明點解可以咁自私。

男爵府

BK Milk勳章

pandababy1127 發表於 13-5-20 12:33
有時D 99係咁奇怪!一見到就搶左去抱。。。當正自己生咁,有時都幾討厭!

...
係呀﹗我99都係成日想搶住抱孫架,餵粥又係搶住做,話自己快手d,有冇攪錯,果個係我個b唔係你架囉!!如果唔係同佢住,你話幾好呢!!!!!!!!!!!!!唉!!!!

大宅

BK Milk勳章

回覆 Aurorasea 的帖子

唉…唔好大教壞細

大宅

BK Milk勳章

Amaimai 發表於 13-5-21 13:17
哈哈,你99梗係當 bb 係佢個仔,因為你搶走佢個仔,佢要搶番你個仔 不過你都好勇呀,當面咁話你99, ...

無錯,就係咁樣囉,好似夜晚係我幫佢睇孫咁…哈哈哈…
平時我都唔多出聲,會轉告老公等佢出聲,但今次真係太過份,要即場糾正先得,真係天皇都無面俾﹗﹗

大宅

BK Milk勳章

回覆 anna_my_baby 的帖子

大宅

BK Milk勳章

koichipat 發表於 13-5-22 13:09
點解啲99都係咁

相信都會有例外既

大宅

BK Milk勳章

ptigger 發表於 13-5-22 14:04
真係過份,仔仔跟媽媽訓好正常,已經成日跟住佢都唔夠,仲想連夜晚都搶人地個仔。唉,真係替樓主你擔心,身 ...

無錯,就係咁自私,正如樓上有位jm講,因為我搶左佢個仔, 佢仲成日驚死個孫痴我多過痴佢,真係無佢咁好氣

大宅

BK Milk勳章

lammi2012 發表於 13-5-22 14:08
係呀﹗我99都係成日想搶住抱孫架,餵粥又係搶住做,話自己快手d,有冇攪錯,果個係我個b唔係你架囉!!如果唔 ...

OH,一樣呀﹗ 不過我好啲,唔係一齊住。 不過試過阿b細個既時候我在房餵奶,佢可以走入黎問我︰點呀?得唔得? 我當場呆左囉,好想講一句︰奶奶,唔得呀,不如你黎丫﹗

男爵府

BK Milk勳章

回覆 Pinkpling 的帖子

講起餵奶仲炆..我初時餵人奶佢成日走入黎望...我心諗:有無攪錯,我已經入房餵架啦,我使唔使用埋餵奶巾在屋企餵呀
呢個又係其中一個我放棄人奶既原因,完全沒有私癮...

大宅

BK Milk勳章

回覆 lammi2012 的帖子

唉,都唔明有咩好睇…
點解放棄左?好可惜呀﹗

男爵府

BK Milk勳章

一來成日比阿媽話餵得差,但其實bb重得ok的二來99成日走黎望....
三來老公果邊d親戚(女人)又係咁..餵緊時心急想睇bb又係走入房望.......
四來成日話有人黎探bb唔好要人等咁耐,bb次次飲5分鐘都唔夠就話唔好比佢啜住,同人玩下先......
總之好多又煩又不滿既野,同老公講左佢又無可能暫出黎出聲講(因為同99同住嘛),唔想破壞關係喎!!
果陣壓力真係好大..好唔開心..

所以如果再生既話,我一定企硬叫老公同佢屋企人講明我餵奶時比番私癮我,唔好走入黎睇﹗同埋唔好催住晒!

大宅

引用:回覆+Pinkpling+的帖子一來成日比阿媽話餵

原帖由 lammi2012 於 13-05-22 發表

一來成日比阿媽話餵得差,但其實bb重得ok的二來99成日走黎望....
佢啲親戚痴痴地!以為係女人就可以黎任睇餵奶嘅咩!?

別墅

回覆 lammi2012 的帖子

變態
我都好唔鍾意我餵奶有人係到,我屋企人,好朋友例外(女性),我地自己住,但老公個妹每星期都來,唔係話你好來,使唔使咁密,我女初生又食得密,我坐月又攰,囡囡又日夜癲倒,口口聲聲話來幫我湊,但有冇諗過來阻住我日頭休息,我女又唔係食奶粉,埋身餵我又係房,食完通常都瞓左,咁樣都可以個個星期一放假就來,都唔知來做咩,幫到咩?成日就係影完相比奶奶睇,睇完又哩又路咁,真係好q黑人憎

平時我同老公係屋企餵奶都唔係閂門或者一定係房,來左搞到豬多唔方便,以為人地好恨佢來幫倒忙咁

男爵府

引用:Quote:koichipat+發表於+13-5-22+13:09+點

原帖由 Pinkpling 於 13-05-22 發表
相信都會有例外既
咁我都見好多好99,不過冇我份啫

Pinkpling  係…me too la  發表於 13-5-23 10:59

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊