夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我同c6関係淡

丁丁唔掂對男人黎講係好大打擊,你成日話佢唔乙水你,其實你係咪應該乙水佢呢?佢肯去驗,其實係錫佢既表現架啦,大家講下去玩個啲野囉,唔好再focus響生bb到,唔去旅行,香港都有好多地方可以去架。

大宅

畀面勳章

crystalcute 發表於 13-5-29 22:08
係!去下短trip輕鬆下,但今天我又發佢脾氣,因為呢二天我沒有同佢講野,而佢又吾主動氹我又或者同我出去吃 ...

如果佢一向都係被動, 好難改喎, 如果係最近至係咁, 就要問吓佢點解, 都係0個幾樣野, 唔開心? 壓力?

我同老公都好少去睇戲, 食飯都係我搵去邊度食, 佢無乜所謂, 其實我話去街, 佢肯陪我去已經好好, 我老公份人鍾意 stay home, 如果因為咁而我覺得佢悶, 係我有問題, 因為迫一個內向既人去街, 同迫一個外向既人留0係屋企一樣咁慘~

子爵府

回覆 crystalcute 的帖子

你明顯只由自己的方向想事情,關係是一面鏡子,你發現他越來越不關心你,越來越沉默,你有沒想你自己回家後有沒有關心他?他三番四次驗精子,明顯他是想有孩子,而問題在他,我絕對相信他內心很難過,這曼男人最痛的事情,加上男人不愛和伙伴侶說不開心事,你有沒有想法子安慰他,或找中醫去調理?有時候壓力大也會有影響。老實說,基本上男人婚後就開始不會主動去逗太太開心,他們粗線條,有心事都放在心中。我們做人太太的有時太計較以前拍拖時男人不是這樣,現在是貨不對版了。但往往我們忘記了自己在婚後也開始隨便了,以前會關心c6,現在卻會和別人比較,覺得他應該先對自己好....
很多時彼此之間的問題日月累,越堆越高,大家早忘記了當初的愛,各自在自己的方向想事情,兩人變得越來越陌生。或許你c6想生孩子就是想令你們重修舊好。但失敗了,他也不知如何去修正?因他心裡難免都有對你的不滿。離婚不是解決問題的最好方法,也不是用來令對方緊張和重新對自己好。如果在相處上不懂如何互相包容,了解對方的想法,先作出關心不等於沒有了自尊,反而愛一個人就是想看到對方開心,你們有多久已經不互相聊心事了?先冷靜想清楚才決定這段婚姻是否已經沒有留的餘地。
mc <()>

大宅

引用:Quote:原帖由+crystalcute+於+13-05-28+發

原帖由 Ching20111111 於 13-05-29 發表
我結婚兩年,間中嗌交有時激到喊c6都係好冷漠從不&#134209;我,有時我好懷疑佢可能對我已經無晒感情

...
我喊,C6也不哄我,因為他都

禁止訪問

回覆:crystalcute 的帖子

別墅

Marriage means caring for each other. It seems he does care n also wants a baby
Perhaps u can show him marriage will also be very happy without kids
Add oil

首頁

尾頁

跳至