夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:emma200978 的帖子

多謝你呀!! 我知道每次失戀都好痛, 每個人都會經歷, 我會好好習慣自己生活, 重新習慣自己面對所有野!

emma200978  叻女!!  發表於 13-9-12 10:11

大宅

回覆:guangdong 的帖子

其實我都有諗過佢有第三者, 不過佢有都好, 咁我就可以徹底死心!

我知道我一定會好返的, 時間問題, 我會慢慢黎唔會迫自己咁緊

大宅

回覆:mini1204 的帖子

謝謝你呀~~~

我都覺得我決絕唔同佢拖拉係好事, 我唔想再俾佢拖慢我康復, 浪費我既青春, 希望真正既mr right會向不遠處等緊我。

大宅

回覆:jacompany 的帖子

當我下次想喊我就會咁同自己講, 無謂為個無承擔既人流咁多眼淚!

ELINGLING    發表於 13-10-3 14:01
jacompany  Support !  發表於 13-9-11 19:50

珍珠宮

引用:終於忍唔住,+傷心到要向到開post發洩...希

原帖由 Babebabeyo 於 13-09-11 發表
終於忍唔住, 傷心到要向到開post發洩...希望大家唔好介意俾我向到講晒所有野出黎。

跟他拍左接近4年拖, 一 ...
似有小三,男人唔係斷正唔會認的。

大宅

回覆:Miulo 的帖子

你講得無錯, 我從來都冇諗過佢係如此冇承擔冇責任既男人! 我仲奢望同佢結婚, 我真係傻!! 向呢到我都成日見到好多jm以為c6結左婚會為佢改, 點知最後當然係冇, 到時結左婚生埋bb就更加傷心!

大宅

加油,就係要用呢種正面的態度去面對。我同ex已經7、8年,生活上已經習慣左,彼此家人都認定,最後都係結唔成婚。。。初初一定唔習慣,好掛住對方,幸好當時亦無回頭先可以遇到現任老公。我想講妳一定會揾到自己的幸福,要愛自己不要讓他擺布!他說的都是費話浪費妳的時間,真心想復合就實際行動,而不是隔一、兩天說捨不得。不值得再為不珍惜妳的人浪費時間!

ELINGLING    發表於 13-10-3 14:01

伯爵府

回覆:傷心到癲....幾時先可以企返起身?

要佢咪扮野,一定係有第二個

珍珠宮

捨棄一個不想和你有將來的人你不應該覺得難過應該慶幸他沒拖你十年八年才話感情淡咗,他跟本就不想結婚不想負責任,放棄他等於見到希望〜你是好女人會有好男人珍惜你愛護你的!加油

大宅

回覆:傷心到癲....幾時先可以企返起身

其實你地都係拍拖階段,早d同你講,好過一直拖,4年話長唔長,話短唔短,但至少佢唔係拖你10年8年,好結婚有小朋友,佢先同你講,佢未玩夠呀!

朋友~加油~單身~冇小朋友~揾到新戀情的機會更高

大宅

回覆:fantascy 的帖子

係, 真係會好掛住, 我剛剛又掛住到大喊一場…………我同佢都係彼此家人認定, 以為我地會結婚, 大家都跌晒眼鏡……

我知道失戀係咁, 一時又好正面一時又好傷心, 上一刻仲可以好正面, 下一刻又掛住到喊……我明呢啲只係過渡期, 希望快啲過啦。

我希望自己既灑脫可以為我帶黎Mr Right, 而今次傷痛真係令自己好好上一課, 令遇到Mr right時都可以珍惜佢。希望可以好似你咁, 快啲遇到對我好的人。

大宅

回覆:Vinccy 的帖子

我家人朋友都話佢唔想負責任唔想結婚, 上天總算對我好好, 向呢個時候要佢離開我, 唔會要我同佢結埋婚生埋bb先話未玩夠, 到時我真係企向到又上黎開post呻……到時真係比宜家傷一百倍……希望我既好終有一日會有人會欣賞

珍珠宮

回覆:傷心到癲....幾時先可以企返起身

知道一定好傷心難過,我都給你一個擁抱,要加油,佢唔要你係佢嘅損失

我之前嘅經歷同你差唔多,同前度一齊6年,佢之前同我講佢要27歲先結婚,我以為我等到喇,點知佢突然冷淡,話淡左要冷靜,想自己一個人,無第三者,冷靜一個月後仲要分手,話唔想拖累我,過左3個月從朋友口中得知佢有第三者

不過你可以咁諗,而家變,好過婚後先話變丫

珍珠宮

好媽媽勳章

依你敘述,他九成有小三
無謂再為他傷心,慶幸未結婚和有小朋友,舊的不去,新又點會來?

命𥚃有時終需有,命𥚃無時莫強求

大宅

回覆:Lovelovebear 的帖子

其實我一直都好信佢冇小三, 但睇完你地咁講我都開始諗佢可能真係有但又未得到手, 所以一直拖住我……我怕我見到佢新歡會傷心到死呀, 我諗我啲朋友都會怕我接受唔到唔話我知……我寧願等我好返先知好過宜家知傷心到爆喇。我已經唔係第一次因為另一半有小三而分手, 我怕自己接受唔到……
都好彩冇結到婚, 如果唔係我十個心都唔夠傷呀……

複式洋房

Babebabeyo 發表於 13-9-11 16:21
終於忍唔住, 傷心到要向到開post發洩...希望大家唔好介意俾我向到講晒所有野出黎。

跟他拍左接近4年拖, 一 ...

我都諗黎諗去, 一個人真係愛自己唔係咁架, 愛, 真係會無條件為對方付出, 咩都為對方著想, 正如有位JM話, 咩都會以''WE, 我地''角度出發, 係佢既計劃係包含你在內, 愛, 就會為對方留到最後, 不會扔低你. 可惜, 呢個人唔知幾時會出現, 我也一樣正在等待呢個人...
個D唔愛唔珍惜自己既人, 走左就由得佢喇, 睇開D...機會要留俾懂得珍惜你既人, 希望呢個人都會好快係你生命中出現.

非常感受你而家既痛, 我知你好堅強的, 時間過去我地都一定會企返起身, 重新出發, 雖然呢段時間真係好難挨好辛苦, 但JM你要支持住呀, 行街買下野送俾自己, 之前唔捨得買既都要豪一豪佢, ''乙水''下自己, 我都係咁樣同自己療傷, 真係會開心D架!!(SHOPPING真係能醫百病^^) 起碼短暫地止下痛先...出街著靚D, 出席多D朋友活動, 唔好成日留係屋企, 令自己忙D, 好快慢慢就會淡忘架喇. 沒有什麼大不了(我也自我催眠中)

JM希望你打晒出黎舒服D, 今晚會訓好D, 呢到好多JM都支持你架!

侯爵府

引用:估唔到打完出黎真係舒服左。一直以黎我都好

原帖由 Babebabeyo 於 13-09-11 發表
估唔到打完出黎真係舒服左。

一直以黎我都好愛佢, 愛佢多過愛自己, 咁多年都成日圍住佢黎轉, 付出左好多。 ...
其實生命面有時我地係人地過客,有時換轉人地係我地過客,認識每個人都係緣份,都有得著,未夠緣份到老証明佢唔係mr.right, 其實有時並唔係唔想守承諾,當初真心真意的,只係到後來真係無法再愛,至少佢並無隱瞞, 早了結祝早遇上真正那位~~

大宅

回覆 jack_cat1124 的帖子

我今朝同自己講, 其實真係冇乜咁大不了! 係我自己成日將啲事放到好大, 以為自己會好傷心好傷心。傷心一定有, 但件事並唔係我想像中咁大, 之後再睇番, 其實呢件事只係佔人生好小部份。

冇錯, 唔珍惜我既人仲留黎做乜? 正正因為我愛得深, 更加唔可以隨便將我既愛俾啲唔珍惜我既人。
呢樣係我一直做唔到既事, 一直以黎我都太感性, 感覺行先, 唔係話感性唔好, 但都要理性啲。

希望上左呢一課, 下一次我會好好愛人之餘, 都會好好愛自己。希望我快啲復原, 唔會再成日心痛到個心實晒...做番以前0個個開開心心既自己!

複式洋房

我都試過同個男仔一齊四年, 就算傾咗會結婚, 俾咗訂影婚紗相, 但最終佢一句: 真係冇嗰種感覺... (就咁就玩完)~ 好多時女仔都會全心全意投入一段感情, 每當有問題出現時我哋往往會係主動諗辦法去補救嘅一個, 但真係有用嗎?

當時嘅我都傷心咗一段時間, 但我堅信時間係治癒傷口最好嘅良藥, 俾D時間自己(試問付出咗咁多時間同心去維繫呢段感情又點會唔hurt架~), 好好收拾心情去裝備自己, 為未來做好準備~ 加油呀!

大宅

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

jelly-pig 發表於 13-9-11 17:38
曾經有一段情, 我與他拍拖兩年多時, 有一天, 他對我說他的朋友很傻, 咁快諗結婚。 他的朋友與他同齡, 同是 ...
你個ex都好過我個ex, 同佢6年, 佢冇一個月草到$
個個月清, 又成日出去飲酒
由於我地喺外國讀書, 佢阿媽成日提我, 我地唔需要咁早結婚 (當時我25)
佢阿媽成日想佢陪佢多d
我個ex又成日話未玩夠
起碼40先考慮結婚
我一直好猶豫, 分唔分手, 拖拉1年, 最後分左

而家有個好愛我嘅c6
好後悔唔早d離開個ex

ELINGLING    發表於 13-10-3 14:05

首頁
12345...6

尾頁

跳至