自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

yuko0421 發表於 13-9-22 19:42
我仔4歲高過你大女

不過我覺得,女仔細粒唔緊要啦!
基本上好多細過佢都高過佢 ... 我女D同學仔差不多個個都高佢半個-1個頭
上星期企佢前面果個男同學(高佢1個頭) 摸佢塊面話佢好似BB
我有兩隻大小魔怪""

侯爵府

打籃球, 游水會有用

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:好遺傳唔遺傳+點解要遺傳似我細粒丫兩個女

原帖由 小露比* 於 13-09-22 發表
好遺傳唔遺傳 點解要遺傳似我細粒丫
兩個女都高得好慢 .....
大女11月7歲而家先109CM
我大女又係咁細粒咋,又係7歲先得108cm

伯爵府

小露比* 發表於 13-9-22 19:37
我145 , C6 173
遺傳,沒辦法..... 唯有多做運動,希望後天有改善。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小露比* 發表於 13-9-22 19:32

我無記錯, 你兩個女都好似係早產, 唔知有無記錯呢? 可能早產b會比較細粒, 不過後天應該可以高的, 做多d運動, 人地話打籃球會高d....

男爵府

回覆:兩個女都生得細粒真係好擔心 .....

我同你一樣高,c6 就170左右,呀女2yr4mth 時86cm, 佢牛奶敏感,成世冇飲過,但佢like游泳,可能有少少幫助,仲有多曬太陽吸收vit D對發育都好有幫助架。

其實我覺得生得矮冇咩野姐,一樣可以健康幸福快樂,媽媽你唔好太緊張啦

大宅

好媽媽勳章

回覆:小露比* 的帖子

我女都唔高,剛6歲,我好耐冇同佢度高,因高得好慢,成日都冇咩変,我估佢只得105咁上下乍。

男爵府

引用:Quote:原帖由+小露比*+於+13-09-22+發表好

原帖由 yuko0421 於 13-09-22 發表
我仔4歲高過你大女

不過我覺得,女仔細粒唔緊要啦!
係架樓主,我因為生得細粒,從小被人呵護,生得高大的女性朋友不知几羨慕我

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

遺傳真係好重要,做多D運動.

男爵府

唔好擔心啦,有我陪你。
我細囡嘅表妹,細佢半年但高佢半個頭。

侯爵府

就快十一歳就真係太矮,上中學個書包又重又宀

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

遺傳都冇辦法,唯有多做運動應該會有幫助

侯爵府

Sorry sorry, 按錯制!

係又容易比人蝦,要做多d運動,襯發育打籃球係最有效方法

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

踩多D單車會腳長!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

唔緊要啦
兩個都係女女
得閒做吓運動,正常飲食就ok

伯爵府

BK Milk勳章

跳多啲啦!我亞女好like 跳。。

子爵府

7歲109cm真係矮左d, 我女4歲都103cm, 叫佢跳多d, 瞓多d

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好在女仔,

唔高都問題不大
反而身形比例更重要,如果高得黎身長腳矮亦唔見得好睇.

大宅

引用:Quote:so_cuteb+發表於+13-9-22+19:42+去學

有呀 ! 大女暑假果兩個月去左游水 , 有長肉到大食到 !
不過開左學就無繼續喇 ..
冬天唔知比唔比佢學好 ? ...
冬天繼續學游水啦,游完水特別肚餓又攰,會食得好啲瞓得好啲

水晶宮

引用:好遺傳唔遺傳+點解要遺傳似我細粒丫兩個女

女細粒唔緊要啦,總有男仔鍾意嬌滴滴小鳥依人嘅女仔嘅

首頁
12345...14

尾頁

跳至