時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Alex123 發表於 20-2-21 00:45
你問下警察無OT比佢肯唔肯開工?
我在電力公司做,無我你屋企有電用?
我在水務署做,無我你屋企 ...

咪囉!社會每一個工種既人都重要,除了賊,曱甴!
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

恒仔媽咪 發表於 20-2-21 02:31
一竹竿打一船人?次次遊行都有警察施暴,好明顯唔係一兩個警察嘅問題啦!你係唔係要繼續欺騙自己濫暴嘅警察 ...

咁又唔係次次"遊行"嘅!係次次有黑衣出嚟攪事,堵路,破壞同打人私了,警察先要施以武力驅散拘捕。印象中都有單純遊行警察係唔駛出手,不過次數真係少之又少。
不過某類人唔會思考檢討,唔會覺得自己有問題,仲以為自己係好人添!

大宅

besuki 發表於 20-2-21 00:11
世上冇無緣無故嘅恨,總係因為有班人做過啲好過份天理不容嘅事先會有咁多人恨不得佢地死。 ...

所以咁多人憎曱甴

大宅

Wronglover1 發表於 20-2-21 00:17
將軍澳周同學死,差人都有講開香檳慶祝喎,死左人咪重大件事,咁又得呀
...

看到別人做錯了,就跟着他去做錯。

若你老公去叫雞,你接唔接受佢話因為其他男人都有去叫雞所以佢又去呢?

男爵府

TingTing0001 發表於 20-2-21 02:01
其實良好市民唔會怕警察...
係罪犯、逃犯見唔到警察先會覺得安全..
又或者咁講... 見唔到警察戒備..

唔好講呢d 笑,我係良好市民喎,不過咁我比較驚老鼠,特別係過街老鼠。 黑警遇到賊仲係以前咁英勇? 見到賊第一時間緊係要保護自己安全,call齊人先去捉,安全最緊要

男爵府

littledot 發表於 20-2-21 08:08
咁又唔係次次"遊行"嘅!係次次有黑衣出嚟攪事,堵路,破壞同打人私了,警察先要施以武力驅散拘捕。印象中 ...

又睇住個live 嚟講又係好真實, 新聞唔係全部都影到,唔該出返嚟現實睇嘢,不過算啦,香港無自由啦,遊行要批喎問下黑警良心去左邊又要打無錯,呢d 係香港人應該檢討學習下點樣繼續訓,支持黨信政府

大宅

回覆樓主:

六月以來,已知黃友非常黑心,所以一點又不感意外。黑心人成日講良心,好人一生平安,真係嘔心。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

"黑警死全家" 好似係由黃X民帶頭講起?然後呢半年黃黑人就不斷咁樣毒咒人!

依家黑醫護又帶頭咒人 "最緊要人有事" ,好多黃黑人又跟住不斷咁樣咒人!

香港以前唔會咁惡毒咒人架!

公爵府

TingTing0001 發表於 20-2-21 00:51
既然你所謂既「咁低風險都中」..
即係疫症已經係社區蔓延..
點解仲可以講呢 d 風涼話..

不是風涼話
我信因果

大宅

carol-rol 發表於 20-2-21 08:38
又睇住個live 嚟講又係好真實, 新聞唔係全部都影到,唔該出返嚟現實睇嘢,不過算啦,香港無自由啦,遊行 ...

我都係睇live 㗎,暴徒經常私了意見血淋淋,放火,掟嘢落路軌,次次遊行完先係主菜,我都睇得好清楚㗎。

公爵府

carol-rol 發表於 20-2-21 08:38
又睇住個live 嚟講又係好真實, 新聞唔係全部都影到,唔該出返嚟現實睇嘢,不過算啦,香港無自由啦,遊行 ...

新聞唔係全部影到,但都好大部份啦,不過幾個台影住都有"人"話係假囉!一係就所有出嚟攪事破壞嘅都係黑警,喎!
我唔覺得政府好,但只識咩都反對同攪事破壞嘅更廢!

水晶宮

2024勳章

昨晚呢條友都迫不及待開新戶衝出來開鋪話要開香檳
今日輪到我為佢開香檳

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

熱烈地彈琴熱烈地唱

伯爵府

回覆樓主:

唔好太上心,我唔會理班黑心毒黃講咩架。連必禍妻兒,謀殺市民佢地都撐得落既根本已經冇良知啦,所以佢地黑心又好正常。
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

carol-rol 發表於 20-2-21 08:29
唔好講呢d 笑,我係良好市民喎,不過咁我比較驚老鼠,特別係過街老鼠。 黑警遇到賊仲係以前咁英勇 ...

你係要是非黑白倒轉來講....
唔講暴徒保護市民咩?

大宅

Joball 發表於 20-2-21 08:56
不是風涼話
我信因果

我都信因果...
我相信搞亂香港既暴徒同泛民政棍都會有報應...
你肯定60幾個確診入面無黃人?
但我唔會幸災樂禍.. 亦唔會開香檳慶祝..

大宅

yanbb12 發表於 20-2-21 03:49
當日有後生仔比人開槍,夠有大把人拍手叫好啦!

因為果個係暴徒....

子爵府

好難理解,一邊黑衣掟死清潔工,可以當冇件事,
另一邊,以所謂警暴為由詛咒全體警員,又攞唔出證據證明警察殺過示威者,
睇來睇去,都係覺得黑暴比所謂警暴更嚴重,

然後一大班人跟班親美媒體反警察,爆埋疫情都唔肯停,
初時我都唔係好信,現在看來,班人真係想攬炒

男爵府

Simsim12 發表於 20-2-21 08:23
看到別人做錯了,就跟着他去做錯。

若你老公去叫雞,你接唔接受佢話因為其他男人都有去叫雞所以佢又去呢 ...

你誤會左,我冇話過別人做錯要跟著做

大宅

kitlinggloria 發表於 20-2-21 00:14
咁如果有個示威者不幸去世,班藍絲係fb 又開哂香檳,咁你覺得做法有無問題,藍絲用「世上無無緣無故既恨」 ...

大把藍絲響啲facebook藍絲群度講野仲惡毒啦

我認我係黑心架!叫你成立獨立調查委員會用法律去制裁所有犯法嘅人 包括任何行業 總之犯法就要定罪 你地唔肯
我地小市民受壓 對警隊唔信任 半年黎 未有一個警員受到處分
依家天有眼 唔開香檳等幾時?
善惡到頭終有報 無做過壞事 上天唔會對你差
但壞事做盡 就係報應來臨囉

首頁

尾頁

跳至