自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BKFinder 發表於 23-9-21 14:15
原來呢個大力咁討厭

可能他太愛日本成日釣輻射魚食輻射食到出現問題

又係輻射魚~

我不愛日本、衹是愛去日本釣魚~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

你以後真係唔好再搭的士啦,影衰晒啲香港人…咁多件嘢拎埋入車箱,仲好意思話司機

講真我往時拎住動物上車,司機話唔收,我都主動比佢,人哋寫明就係要比㗎啦

平時仲成日自吹自擂,嗰幾呀蚊咁計較真係好肉酸

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

noel2010 發表於 23-9-21 13:37
我以前見佢教人點走數帶錢地下錢莊上大陸做生意,估計他做生意都唔會正規得去邊,正確是洗x 錢。如果他冇 ...

咁攪笑做壞事都講出嚟要認叻 呢個帖真係大開眼界

珍珠宮

noel2010 發表於 23-9-21 13:37
我以前見佢教人點走數帶錢地下錢莊上大陸做生意,估計他做生意都唔會正規得去邊,正確是洗x 錢。如果他冇 ...

原來大力係洗x錢的人

侯爵府

mariefish 發表於 23-9-21 14:37
你以後真係唔好再搭的士啦,影衰晒啲香港人…咁多件嘢拎埋入車箱,仲好意思話司機

講真我往時拎 ...

「講真我往時拎住動物上車,司機話唔收,我都主動比佢,人哋寫明就係要比㗎啦」
呢樣就真係講原則啦。
原則唔係覺得你收多我錢,我一定要追返;而同時都要人哋收少果陣,自己主動俾返。

男爵府

BKFinder 發表於 23-9-21 14:52
原來大力係洗x錢的人

又唔可以話佢洗X錢,佢係無賴都唔可以咁話,這個指控太過啦。

唔少豆腐膶公司甚至中小企,以前都愛經地下錢莊打錢上大陸找數,兌換率靚好多,只係無咩人好似佢咁懶叻周圍話比人知,因為捉到出事收錢、中介同打錢嘅都上身有排震。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BKFinder 發表於 23-9-21 14:52
原來大力係洗x錢的人

冼X錢先?

唔好遮遮掩掩、做人要光明正大~

人無恥、什麼都作得出~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

算啦,好少事,不用咁執著

下次影底條款,同佢慢慢玩。

其實都有唔少好司機,大家互惠啫

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

sogreen 發表於 23-9-21 16:16
又唔可以話佢洗X錢,佢係無賴都唔可以咁話,這個指控太過啦。

唔少豆腐膶公司甚至中小企,以前都愛經地下 ...

其實有好多公司都諗辦法點樣走錢嘅,就唔係嚴重到叫洗X錢,以前我老公公司有啲vender都想搵啲方法,不外乎就係想人民幣與港紙之間的找數方法,又或者香港公司都要人民幣找國內開支….. 只但係做唔做就取決於嗰個風險評估喇,業內當然有人咁做,但我老公間公司都算大嘅,老細亦係穩陣派,所以佢哋唔做呢啲嘢。

子爵府

大力大力 發表於 23-9-20 21:53
我自己都唔知博乜喎?

你又話唔到畀我聽博乜、我點答你呀?

低死

公爵府

牛年勳章

ensureyip 發表於 23-9-21 14:53
「講真我往時拎住動物上車,司機話唔收,我都主動比佢,人哋寫明就係要比㗎啦」
呢樣就真係講原則啦。
原 ...

係,有原則嘅人真係咁,好均真嘅,唔會攞你着數,亦唔會比你攞到佢着數嘅!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Carol999 發表於 23-9-21 18:29
係,有原則嘅人真係咁,好均真嘅,唔會攞你着數,亦唔會比你攞到佢着數嘅!
...

妳又錯喎!

我不攞著數就真、但我常教員工、對客 6/4分、客 6、公司 4、如果公司可以做到、都儘量就客、我做人亦一樣~

我會扮傻、什麽都冇乜所謂、但如果真係當我傻仔、我就一定會揸正做~

至於的士司機、我真係受得他們太多氣、所以衰司機我會嚴格揸正做、好的我也遇過~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主:

不過唔知係咪而家Uber真係搶咗的士好多生意,近排如果我逼不得已喺街截嘅的士,又出奇地態度好咗喎,有陣時仲唔收我啲零頭,即是例如車資$55.5,以前一定收$56,而家有時收我$55喎,唔止一次係咁,有幾個司機都係咁喎,我落車即刻同佢講「拜拜!唔該晒,好生意呀!」

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

taiwoon 發表於 23-9-21 14:02
阿玲 你唔鍾意我你唔一早講

[img=500,400][/img]

男爵府

麟媽媽 發表於 23-9-21 18:46
不過唔知係咪而家Uber真係搶咗的士好多生意,近排如果我逼不得已喺街截嘅的士,又出奇地態度好咗喎,有陣時 ...

老實說、睇運氣、我真係好少受的士司機氣。其實上車一句去邊到呀司機唔該、玩下電話已經差不多落車、都冇乜話咩受氣既問題。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

chanti 發表於 23-9-21 18:52
老實說、睇運氣、我真係好少受的士司機氣。其實上車一句去邊到呀司機唔該、玩下電話已經差不多落車、都冇 ...

因為我好多時都係要過海,咁佢哋就最憎過海!但自從我老竇過咗身之後,都比較少要坐的士過海了,我老竇已經震震吓,佢又話唔過海,又話車我去過海的士站,咁我梗係會發癲。

男爵府

麟媽媽 發表於 23-9-21 19:02
因為我好多時都係要過海,咁佢哋就最憎過海!但自從我老竇過咗身之後,都比較少要坐的士過海了,我老竇已 ...

唔怪得、過海一定係uber了 哈哈

珍珠宮

2024年龍年勳章

chanti 發表於 23-9-21 19:25
唔怪得、過海一定係uber了 哈哈

講開有次星期六,大約下午六點幾要過海,截左好多架的士都唔過海,雖然有行李,最後都搭巴士。

uber繁忙時間會過海嗎?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

一隻鴨鴨 發表於 23-9-21 19:30
講開有次星期六,大約下午六點幾要過海,截左好多架的士都唔過海,雖然有行李,最後都搭巴士。

uber繁忙 ...

Uber 司機未見到你,佢都唔知你去邊㗎,所以佢哋冇得拒載,而且Uber喺收單程隧道費咋

珍珠宮

2024年龍年勳章

麟媽媽 發表於 23-9-21 20:49
Uber 司機未見到你,佢都唔知你去邊㗎,所以佢哋冇得拒載,而且Uber喺收單程隧道費咋
...

唔該你先

首頁

尾頁

跳至