時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

鴨鴨比 發表於 19-7-16 18:19
洋房既朋友
我咩都睇下但係真係冇人說服到我
你份工作有乜影響?

唔緊要,我覺得有共識同意要成立委員會已經好好,又唔係學校討論,唔洗一定要說服邊一個

洋房係因為我冇咩野想留言je,
工作嘅影響真係有,因為近排想轉工所以同agent傾多咗,如果政府唔想解決件事,我都唔敢轉工啦

男爵府

綠荳媽媽 發表於 19-7-15 22:57
尊重大家睇法

討論重點吾應該放喺是否爭取民主或是否支持民主派上,嗰個只係政治立場。好容易會墮入因為我支持民主,所以我支持示威者所有行為的思考陷阱。

討論重點應該放喺法治重要性,行為有無犯法上。

霸佔馬路,不讓車行,是否合法?
警察驅走霸佔馬路示威者,是否合法?
非法集會、掟磚、襲警有沒有犯法?
警察拉犯法嘅人,合吾合法?
民建聯支持者掟石應吾應該拉?
民主派支持者掟石應吾應該拉?
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

jasprincess 發表於 19-7-16 12:04
普選之前唔係俾泛民BAN 左咩? 如有得揀, 我係贊成普選, 但我反對一步登天. 所有野都係一步步行出黎, 上次 ...

結束一國兩制,即係中共正式接手,一國一制

子爵府

開心吸收勳章

eggcarol 發表於 19-7-15 23:48
昨晚係有人流傳假圖,係2015年發生,不過我唔信!
我只信香港新聞

根據2019年7月16日星島日報報導如下
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2034335-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%B2%99%E7%94%B0%E3%80%8C%E6%B5%B4%E8%A1%80%E6%88%B0%E3%80%8D47%E4%BA%BA%E8%A2%AB%E6%8D%95

(星島日報報道)沙田新城市廣場前晚一場警民大混戰,釀成二十八人受傷,包括十三名警務人員,仍有五人須留醫,當中一名警長制服施襲示威者之際,不慎遭對方咬斷一節手指,仍負傷拘捕涉案的港大畢業生;警長昨日駁回斷指,但仍須一段時間觀察後遺症狀。商場「浴血」過後,警方至昨晚拘捕四十七人,警務處處長盧偉聰探望受傷同袍後,強烈譴責暴力示威,重申會全力追究。

沙田警民大衝突過後,警方拘捕四十七人,包括二十九名男子及十八名女子,他們涉嫌干犯非法集結、襲警、妨礙警務人員執行職務和藏有攻擊性武器等罪名。衝突造成二十八人受傷,當中十三名警務人員,十五人是市民,至昨晚仍有七人留醫,包括五名警員,其中傷勢最嚴重為手指被咬斷的新界南總區刑事總部姓梁偵緝警長,梁加入警隊二十六年。

我都信香港新聞架, 你呢? 你所講嘅暴徒剪斷警員手指又係出自邊份報紙呢?

大宅

回覆樓主:

子女仍年少,易攪好多,上了大專先難攪

首頁

尾頁

跳至