自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 chocolate9592 於 14-09-30

原帖由 Pulmma 於 14-09-30 發表
紅衛兵因子。
咁似我c6講既

珍珠宮

引用:如果選左李賤人,hk真系死得仲快,你睇佢根

原帖由 happyday5hk 於 14-09-30 發表
如果選左李賤人,hk真系死得仲快,你睇佢根本係想hk死。
邊個上死邊個

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:如果選左李賤人,hk真系死得仲快,你睇佢根

原帖由 happyday5hk 於 14-09-30 發表
如果選左李賤人,hk真系死得仲快,你睇佢根本係想hk死。
所以中國連1%風險都唔敢冒。 因為到時唔肯任命, 我可以鐵批, 個時既情況會更失操。

d 人成日話香港人有智慧,唔會選到ed 人。 但萬一呢? 邊個,可以擔保。 咁話唔會選到ed 人, 咁又點解咁著眼去爭取公民提名?

我唔想講以下2個字去形容盲目支持3 子既人。 我真心覺得佢地好膚淺。 誰短視, 誰遠視。 心水清就明。

最觸動到中央神經係咩? 外國勢力入侵。

今日點解中央收得咁緊死定一個框架, 一步不讓。

不如問下, 17 年來,不停收外國資金去分化香港既議員神父做過d 咩。

其實老董年代。 阿爺咩都唔理, 你鐘意點攪就點攪, 佢吸納既全部都係精英, 8萬5 , 高科技, 中藥港, 全部都係長遠, 但需要時間佢做。只係差在管唔掂班公務員, 我可以同你地講, 除咗外來不明因素成為催化劑外, 政府內部, 一個姓曾, 一個陳方, 都係有份推老董落台。 結果係點, 你地唔要小圈子, 要公務員上就安心, 金魚曾以高民望攞到個位啦, 結果佢種下咩禍根, 貪咗幾多,大家心中有數。 單以佢頭號fit 馬許公子既為人, 大家想像到佢係咩人。

題外講貪曾, 佢未做行政長官時, 我有朋友係佢部門做, 佢去英國做野一段時間, 你估叫admin , 做咩? 寄一打原字筆去英國。 一個連原子筆都唔肯用自己錢既高民望特首呀。

當年老董落台, 阿松, 葉劉一齊走。 我係好痛心咖。

伯爵府

namnamnamlolo 發表於 14-9-29 08:14
其實好多香港問題係政棍搞出黎 好心d人認清楚

首頁

尾頁

跳至