自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

clz 發表於 22-2-26 11:30
你咁清楚,不如講埋20年同21年上學期

講左咁多實況你都唔明,自己又冇實據,為拗而拗,自己去搵資料啦,指責別人但自己就乜都唔清楚

翡翠宮

udonchu 發表於 22-2-26 11:20
係喎,個個話繼續zoom係特權,ridiculous
根本上就係我冇,你都唔可以有
其實佢地都可以要求local 既校長 ...

仲要不停抵賴話IS過去2年面授日子多,別人爭取你繼續hea,只顧指罵別人但又唔去糾正自身同校方點解唔爭取

別人未等政府呼籲已立馬打針,自己果班,教局呼籲到口乾都唔肯打,先係真正大多LS未能回校嘅事實,反賴別人用特權,歪理當真理

複式洋房

MM2H 發表於 22-2-26 12:08
講左咁多實況你都唔明,自己又冇實據,為拗而拗,自己去搵資料啦,指責別人但自己就乜都唔清楚
...

上面條link 已有停課資料。

我只係討論事情,沒有針對任何人。

翡翠宮

綠荳媽媽 發表於 22-2-26 10:57
係, 有啲is嗰陣時已經講明唔打針係唔可以返學校教書

係,到21年底,好多IS已達100%教職員+相關員工,接種了疫苗

貼文太帶風向,將學童利益爭取,改為老師要放暑假成重點

翡翠宮

clz 發表於 22-2-26 12:17
上面條link 已有停課資料。

我只係討論事情,沒有針對任何人。

你指wiki? 老實說,我家中學生,做論文做research ,都絕不會套用wiki,大學亦唔會接受wiki 為citation quotes

子爵府

Peababylau 發表於 22-2-24 12:24
都係嗰句..

IS 學生繼續網課, IS 老師WFH, IS校舍係用來做抗疫工作..

憎人富貴厭人貧既道理,要共產,唔可以爭取,唔可以變通,就算唔影響到人都唔得,有意見係死罪,就係咁簡單,算啦,講左佢地都唔會明........

不喜勿插!我亦唔會回應所有意見,請見諒!只係有感而發!

男爵府

clz 發表於 22-2-26 11:00
21年上半年IS係返緊學。
21年9月IS小學都返全日。

你又咁清楚人地有返學,但local全停嘅?人地上面俾晒原因,你都仲要為拗而拗,又唔抵得人地去申請特別處理,你咁得閒你咪列晒邊啲日子國際有得返,local無得返黎睇下囉,記住呀,講緊local所有年級全停果時,國際都仲返緊,你要jduge就攞個list出黎大家研究下,夠大把人攞綜援,出雙糧出3糧啦,你有無妒忌?不如又攞出黎拗下囉

男爵府

MM2H 發表於 22-2-26 12:13
仲要不停抵賴話IS過去2年面授日子多,別人爭取你繼續hea,只顧指罵別人但又唔去糾正自身同校方點解唔爭取
...

同佢講都晒氣,講左咁耐淨係識講人地面授日子多過佢,人地講公司考試日期唔同,佢都當睇唔到

翡翠宮

開不了口 發表於 22-2-26 14:12
同佢講都晒氣,講左咁耐淨係識講人地面授日子多過佢,人地講公司考試日期唔同,佢都當睇唔到
...

唔緊要,或者其實佢帮緊IS發聲,不斷提供機會等多d人認知實情
佢問21年9月,轉頭就話邊個問,明眼嘅都會見,清者自清

大宅

muihsu 發表於 22-2-26 02:52
其實國際學校要求繼續上zoom,無面授呀,上zoom唔會受感染架?

個老師同教職員都係人黎架,國際學校家長們醒下啦,自私到極點,遲下中國境內唔可以再有國際學校出現,睇下香港既國際學校玩幾耐

複式洋房

MM2H 發表於 22-2-26 14:29
唔緊要,或者其實佢帮緊IS發聲,不斷提供機會等多d人認知實情
佢問21年9月,轉頭就話邊個問, ...

事實係點所有IS家長心中有數
不講了。只是路过。

子爵府

daycare1 發表於 22-2-27 09:43
個老師同教職員都係人黎架,國際學校家長們醒下啦,自私到極點,遲下中國境內唔可以再有國際學校出現,睇 ...

請問自私位係邊?
]

男爵府

udonchu 發表於 22-2-26 11:12
係,冇錯,唔停zoom。
老師唔需要番學校,繼續zoom,借出校舍作抗疫之用,冇人係校園,同學老師靠zoom互相 ...

我女學校前日都出左通告,校舍3月4日會無老師返,但學校話不會停zoom,而上堂要用嘅嘢,會寄比學生我女中三,真係好擔心停左,佢會懶,而老師不嬲zoom都在家。

學校覺得上zoom有得比學生繼續學習比休息6星期好,我女都好贊成。

珍珠宮

虎到金來勳章

muihsu 發表於 22-2-28 02:34
請問自私位係邊?

其實佢完全唔知發生咩事就鬧,之前佢話爆到咁都仲要學生返學,更正左佢又無視 繼續鬧

首頁

尾頁

跳至