自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 19-3-20 09:31
事主朋友係度不停講人地私隱, 唔知邊個食得花生多呢? 事主上晒鏡, 呢位所謂朋友唔出樣唔出名去講人地wor, ...
呢d post 講2 日都沉,係要不斷推上!

goat    發表於 19-3-20 11:38

珍珠宮

hokabb 發表於 19-3-19 10:00
然後又人話點解唔比個女娘家湊,你估你有娘家,就人人都有娘家咩?人哋背景係點你又唔知,爸爸幾歳有冇能力 ...

我撐你同你朋友
有啲人講就天下無敵 ,叫你朋友唔好理,亞婆一人搬係最好解決問題嘅方法。另外要搵社工跟亞婆case, 我覺得佢都幾嚴重。
唔好到發生不幸事先黎後悔。

珍珠宮

回覆樓主:

我家姐只係樓上住戶成日夜晚發出行路聲同埋滲水問題已經搞到神經衰弱,所以我明白個媽媽,將心比已啦。

禁止訪問

子爵府

waic 發表於 19-3-20 14:12
我撐你同你朋友
有啲人講就天下無敵 ,叫你朋友唔好理 ...

多謝你其實我從來冇唸住要人撐或可憐,喺呢度留言,講出我朋友情況,只係希望啲人講嘢可以留有餘地,唔好乜都唔知就出口傷人。
不過,依家上升到比人話我賣慘,圍爐取暖,又話我爆私隱,(我重覆睇過啲留言,我幾時有爆私隱?所講全部我朋友都有同傳媒講,如果話我話佢係一個堅強同以住條路唔係好順嘅人,都係私隱嘅話)又話乜嘢要聲討個阿婆,真係無言有人仲話玩論壇係咁㗎啦,乜原來玩論壇係可以乜都講,殺人唔洗本,下次如果有人喺論壇呻,我係咪應該差隻腳去踩多幾下?我完全冇諗過係親子論壇會有人咁恐怖,可能我太認真了!請比個post沉底我唔會再覆!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

月見草 發表於 19-3-20 01:36
你朋友用傳媒來幫佢達到目的,希望所有人都不求甚解地「同情」佢而一面倒聲討亞婆吧!
上傳媒攪大件事係雙 ...
同意~ 唔應該揾傳媒煽情。

到節目最後, 區議員話有跟進兩人情況, 話阿婆都係悲劇人物, 冇人幫佢, 人生幾十年受到好多傷害....
阿婆70幾歲, 有份正職洗碗, 有事唔識揾傳媒, 唔識上論壇吐苦水, 亮刀皆因半夜三更有個男人踢佢度門

樓上306帖都有話公屋會有精神病患者做鄰居, 只可接受, 或者放棄。
最初房署都有跟進投訴人, 給單位調遷, 呢個係最好的解決方案。

至於投訴人朋友說什麼 RIP, 認真幫倒忙, 生命誠可貴, 玩一哭二鬧三上吊可以解決問題嗎?
依家玩到連阿婆都覺得受歧視要求調遷
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charitymami 發表於 19-3-20 16:10
同意~ 唔應該揾傳媒煽情。

到節目最後, 區議員話有跟進兩人情況, 話阿婆都係悲劇人物, 冇人幫佢, 人生幾十 ...

阿婆咪一樣係一個可憐人

珍珠宮

goat 發表於 19-3-20 09:31
事主朋友係度不停講人地私隱, 唔知邊個食得花生多呢? 事主上晒鏡, 呢位所謂朋友唔出樣唔出名去講人地wor, ...

其實我都覺得係。
如果事主上電視無同朋友講,之後問都無乜講。比我做朋友就唔會代發言,唔知以為呢位JM係事主本人添。
不喜勿插

goat    發表於 19-3-20 17:39

禁止發言

禁止發言

寶石宮

2023年兔年勳章

KITTY0328 發表於 19-3-19 12:09
you tube已 有得看?

美東邨非一般鄰居
https://youtu.be/5JM62vD1yzs

美東邨怪婆婆現身回應
https://youtu.be/gtxQPVUg6_U

男爵府

其實我睇唔明,公公去左精神病阿婆屋企跳樓??

寶石宮

2023年兔年勳章

孟母3000 發表於 19-3-20 20:52
其實我睇唔明,公公去左精神病阿婆屋企跳樓??

唔係

公爵府

牛年勳章

我都唔明

複式洋房

good_pig 發表於 19-3-17 20:01
有冇jm有睇?佢對面個阿婆,點累死佢老豆?

似乎係個年輕女人覺得佢老公既死同對面呀婆日煩夜煩而做成. 禁的確如果由早到晚都係聽依啲野真係會人都傻都唔出奇
年輕女人有依種想法可能佢都已經比個呀婆煩到死.

好似年輕女人講過政府有搵到位比佢地搬但係女人暗示:點解唔係個呀婆走?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

個阿婆搬去邊度都會比人投訴架啦,佢自己都唔會想精神病架喎
個單親媽媽自己都有問題啦,有得你走你唔走,為母則強,乜都可以handle唔到,屋一定要搬啦,又話想出去做全職然後個女要自己放學,又話住喺度就改變唔到環境,有得你走又唔走,咁咪可以湊女唔駛返工?
點解一定要阿婆走呢?阿婆係唔岩,單親媽媽喺度欺負緊精神病70歲既婆婆喎

首頁

尾頁

跳至