懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

各位...

我超超超興..有嘢呻...

today放工係金鐘上車.d人見到大肚--->即刻lei埋眼!!!

之後有2個女仔係Sham shui po上車,form 2 左右,著uniform,其中一個踩到我,我好痛嗌左出聲.佢say左聲sorry.但因為我真係好痛,所以我摸住隻腳啦....

個女仔竟然講:

"你使唔使咁大反應呀.我咪講左sorry囉..你估我特登架咩.特登就唔會講sorry啦.."

佢老闆....我從來無bear過佢.鬧過佢.只係自己摸住隻腳嗌"si...嘩..." 呢個Moment...我決定開佢band>>>

我話: 你無嘢呀嘛.你邊間學校呀.咁嘅態度,老師點教你架?
係咪你踩到我,我嗌痛都唔得架?我而家有無話過你半句呀?我只係" aiya"...你咁都要咁大反應嚟話我?

個學生勁bear住我呀...我再講: 我大肚架.你踩到我,我企唔穩小產咁點呀?

呢個時候我見到佢有d shock.不過原來佢再加多句:
係喇..我好驚呀...!!!

我興到癲左,再講:借過呀.有位坐喇.大肚婆俾你嚇親心跳加速呀.而家要坐低呀!!!

之後架車原來都到lai chi kok喇.呢個時候我見到個女仔喊.佢個fd就安慰佢....

我見佢係一路喊一路口up up ,應該係好唔順超覺得好無面...想打我咁嘅樣!!!嘩...總之我就好嬲好嬲好嬲..d人呀..好似當睇movie咁都唔緊要.但果班車入面嘅人,正正就係明明見住我大肚都合埋眼扮睇唔到嘅人!!!!!

原帖由 jjtseung 於 09-3-2 22:58 發表

唔趕~~~ 半夜1:45am穿水, 好似開水喉咁, 老公車我出去QE, 2:30am已經訓係床度啦! 我當時係穿水無陣痛!

不過, 第二胎真係預鬆d時間好啊... 平時妳除佐老公, 仲有邊個幫手? 因為要settle大女... 自己都容易搞, 搭ta ...

大宅

cow c9, 而家

別墅

請問知唔知chu chu咀可唔可以配nuk的肥仔樽?

原帖由 jjtseung 於 09-3-2 09:56 發表

旁人真係唔敢比意見...

我見過有d公司好鬼陰(even有些大公司)... even你地唔accept cut人工, 佢都未必會遣散, 用盡方法逼到你地辭職... 同埋好睇你地的contract點寫, 通常都唔到d員工唔accept, 除非工會好強, or ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-2 23:24 發表
各位...

我超超超興..有嘢呻...

today放工係金鐘上車.d人見到大肚--->即刻lei埋眼!!!

之後有2個女仔係Sham shui po上車,form 2 左右,著uniform,其中一個踩到我,我好痛嗌左出聲.佢say左聲sorry.但因為我真係好痛, ...

返唔好嬲.....依家d人係咁....大人細路都係咁冇禮貌&自c.....平時出街坐車冇人讓位就預左.....真係見到你大肚先發覺自己好眼訓.....仲有d細路成日周街走, 唔留心d都比佢地撞到ga

大宅

cow c9, i mean nowadays the youngsters can be very evil, selfish, self-centered, inconsiderate and seriously spoiled.

hope our cow cow bb won't be like that, thsu i will be a harsh mom! Discipline!!!!!

大宅

why my chinese text can't be shown? weird

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 雨晴B 於 09-3-2 23:37 發表

返唔好嬲.....依家d人係咁....大人細路都係咁冇禮貌&自c.....平時出街坐車冇人讓位就預左.....真係見到你大肚先發覺自己好眼訓.....仲有d細路成日周街走, 唔留心d都比佢地撞到ga ...

個日搭地鐵落車, 有個阿媽帶住個仔趕住中上車, 完全冇望人, 佢個仔完全成個會中埋我個肚度, 咁我唯有一手格開佢, 佢個仔結果差的跌落地, 其實我唔想但冇其它辦法, 大肚婆出街其實真係有危險.
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

有冇預產期係09年8月? (Part 1)

因回覆已過5,000,所以開 Part 2 再chat!

大家去新 Part 2 再chat !

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2091603&extra=page%3D2&frombbs=1

人人常歡笑 不要眼淚掉

大宅

BK Milk勳章

原帖由 JenJen1st 於 09-3-2 17:39 發表
大家feel到BB踼未?

我應該係第18wk, 但係我一D都未feel到呀! 係咪因為係第一胎呢? 好多人都話四個月會feel 到, 我真係好期待呀!

你試下靜靜地平訓係床, 雙手放係肚肚上面, 集中少少精神, 慢慢你就會feel 到小b 有少少既"旭" 動 . 好得意架.

複式洋房

我之前試過好多次,都係冇感覺!

但昨日sick leave在家睡午覺時, 突然覺得阿B踢我. 第一, 兩次都唔覺, 第三下就覺得係. 搞到我個人即刻醒晒. 後來又冇咩覺佢郁了.

原帖由 BB_Duck 於 09-3-3 13:24 發表

你試下靜靜地平訓係床, 雙手放係肚肚上面, 集中少少精神, 慢慢你就會feel 到小b 有少少既"旭" 動 . 好得意架.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

開左part 2 la,去果到la!

原帖由 JenJen1st 於 09-3-4 14:33 發表
我之前試過好多次,都係冇感覺!

但昨日sick leave在家睡午覺時, 突然覺得阿B踢我. 第一, 兩次都唔覺, 第三下就覺得係. 搞到我個人即刻醒晒. 後來又冇咩覺佢郁了.

...
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

首頁

尾頁

跳至