想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 yen04551 的帖子

你可以講下個過程係點嗎?
要麻醉嗎?

thanks share~

複式洋房

引用:Quote:原帖由+詩嵐+於+14-01-10+發表咁即係

原帖由 M.Y.P 於 14-01-13 發表
係呀!我同我親妹妹都係一做完輸卵管造影,半年左右就有咗嘞!
两個都係半年就有,咁好既^^

大宅

引用:Quote:原帖由+詩嵐+於+14-01-10+發表咁即係

原帖由 M.Y.P 於 14-01-13 發表
係呀!我同我親妹妹都係一做完輸卵管造影,半年左右就有咗嘞!
咁你之前試左幾耐?同有無做過其他檢查呀?

子爵府

回覆:輸卵管造影檢查

我都book左星期一照呀,姑娘話唔可以do,係咪真係唔得呀?

複式洋房

引用:回覆+yen04551+的帖子你可以講下個過程係點

原帖由 carryman 於 14-01-13 發表
回覆 yen04551 的帖子

你可以講下個過程係點嗎?
不需麻醉。首先佢會叫你簽張紙,話俾你知,有機會會整損,可能會流小小啡,或者有機會會盆腔炎,同埋呢段期間無Do 過,因為懷孕會容易k形。要你明白同意簽紙。

e生在場講解過程,2位姑娘陪同。
姑娘幫下體消毒,e生再搽D潤滑劑。
e生用鴨咀夾張陰道擴開,再張導管放入去,
再打D顯影劑入去,
話女如果輸卵管有嘢流出,即係無塞。

檢查完要用m巾,會有液體流出,透明的。
全個過程我都唔覺痛,
希望幫到你

大宅

回覆:輸卵管造影檢查

請問要day幾去驗?我都想check有無問題,謝謝!

子爵府

引用:Quote:原帖由+carryman+於+14-01-13+發表回

原帖由 yen04551 於 14-01-14 發表
不需麻醉。首先佢會叫你簽張紙,話俾你知,有機會會整損,可能會流小小啡,或者有機會會盆腔炎,同埋呢段期間無D ...
我做完都有野流出,有D透明黃黃地/再有少少血絲

妳們將永遠活在我的心中.

子爵府

引用:Quote:原帖由+carryman+於+14-01-13+發表回

原帖由 yen04551 於 14-01-14 發表
不需麻醉。首先佢會叫你簽張紙,話俾你知,有機會會整損,可能會流小小啡,或者有機會會盆腔炎,同埋呢段期間無D ...
係咪真係有野流出就代表冇事?我做完姑娘話等我婦科講解報告

大宅

ET8379 發表於 14-1-14 09:42
係咪真係有野流出就代表冇事?我做完姑娘話等我婦科講解報告
佢地流出的意思應係指相片中見到顥影劑由輸卵管流落子宮,唔係話有野係我地子宮流出黎! (因為一定係會流番出黎架嘛!係咪!)

子爵府

引用:Quote:ET8379+發表於+14-1-14+09:42+係咪真

原帖由 audrey_tse 於 14-01-14 發表
佢地流出的意思應係指相片中見到顥影劑由輸卵管流落子宮,唔係話有野係我地子宮流出黎! (因為一定係會流番 ...
我都估要等報告先知有冇塞。不過有人話如檢查時痛代表冇塞

大宅

ET8379 發表於 14-1-14 14:35
我都估要等報告先知有冇塞。不過有人話如檢查時痛代表冇塞
我檢查時都唔痛架...所以...都唔一定的!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+superkingdom+於+14-01-13+發

原帖由 yen04551 於 14-01-13 發表
e生都有叫,但我話我想知我有無問題先,再叫c6 去。
其實如果雙方都一齊去驗就最好!可以省返d時間,等你驗完先發覺冇問題,又要再等c6去驗! 始終年紀愈大愈難有,所以我地要同時間競賽呀! 好似我同我c6咁,宜家我地咩都驗晒,應該係c6 d形態有問題,所以下個月我地排左去做iui啦!

子爵府

引用:Quote:ET8379+發表於+14-1-14+14:35+我都估

原帖由 audrey_tse 於 14-01-14 發表
我檢查時都唔痛架...所以...都唔一定的!
希望一切正常啦

子爵府

今日醫務所打黎話報告出左, 一切正常~

但我唔知點解, 做完檢查後, 去v v 一直抹到啡色一點點的東西~ 唔知係咪幫我"通"左入面d 野?!??!?!?!

子爵府

jaiii 發表於 14-1-14 09:33
請問要day幾去驗?我都想check有無問題,謝謝!
好似係要m 乾淨, 排卵前, 我係day 10 去~ (約既時候姑娘都好小心幫我計左, sure 可以做先得)

大宅

ET8379 發表於 14-1-13 19:18
今日做完'我想話係完全唔痛~之前好擔心,但醫生手勢好好'佢做完我以為只係預備緊。

不過我朋友介紹既婦產科 ...
請問可否pm 你個醫生D資料給我嗎?我試左大半年都仲未bingo:-(

子爵府

回覆:Jellyfish710 的帖子

已經俾左資料,希望有用!

複式洋房

回覆 ET8379 的帖子

多謝你地既分享呀, 我都試左一年有多, 都係無咩聲氣, 好想呢個月去照輸卵管求個安心, ET8379, 可唔可以PM你個醫生既資料比我呀? THANKS

子爵府

Kikikiwi 發表於 14-2-4 14:32
回覆 ET8379 的帖子

多謝你地既分享呀, 我都試左一年有多, 都係無咩聲氣, 好想呢個月去照輸卵管求個安心, ...
我好似o係前兩頁post 左出黎, anyway, 我係去尖沙咀既鄧悅翹醫生度. (你上google 找rebecca tang 就會搵到) 你打去同姑娘講想check 呢樣野, 佢就會問你幾時黎m.. 然後計你day 10 左右先ok俾你做ga.. 我上次係day 3 就打去, 約day 10. 佢地約好左化驗所就會打俾你confirm.. 不過要再去另一building 既一個醫生度做.. ~ 係男醫生, 但佢手勢好好

男爵府

引用:Quote:Kikikiwi+發表於+14-2-4+14:32+回覆+

原帖由 ET8379 於 14-02-04 發表
我好似o係前兩頁post 左出黎, anyway, 我係去尖沙咀既鄧悅翹醫生度. (你上google 找rebecca tang 就會搵到) ...
thank you你嘅資料...我今日剛剛day 3,打去你個鄧醫生度,不過原來佢放農曆年假到下週一先番! 到時我day 9,唔知仲約唔約得切!

首頁

尾頁

跳至