自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:威院主管自訂遲到罰則

我覺得個主管壓力仲大要對住d咁既員工!

淳淳豬囡 27/4 出世啦~~3.52KG~~
            2/6 4.37kg    30/6 5.46kg 60cm長

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+carng.ng+於+14-05-31+發表「

原帖由 mamatinetine 於 14-05-31 發表
佢地分分鐘去睇人理醫生,囉埋長病假,仲有糧出,你吹佢脹
真係唔該哂

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

無論返工或返學,守時都係必須的,呢個係責任心嘅問題。我諗王小姐不如揾過分容許遲到嘅工仲好啦

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我哋部門連續遲到五次就要請全部門食下午茶(唔係公司規則),都成四五舊水架!!我住北區,過海返工,但我從來無請過下午茶!所以住得遠唔係藉口!

同事都唔反對呢個規則,遲到請食下午茶的同事都願賭服輸!相對威院的口頭驚告,我哋唔係harsh啲咩?!跟本就係啲人的心態問題!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我未試過遲到的...基本責任

侯爵府

乜返工唔係應該準時㗎咩,我個新同事未過probation已經一個月遲到三次,老細已經warn佢啦,有五次機會咁寛鬆仲嘈

首頁

尾頁

跳至