夫婦情感

跳至

首頁
12345...35

尾頁

珍珠宮

回覆:年初三,老公話要離婚。。。

你都識講你強行拉佢去,點解要甘呢?湊小朋友不嬲都辛苦,但係你既責任,做得阿媽點辛苦都要頂,唔係有工人就得

男爵府

好難頂的女人

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

做人唔好咁小氣,小朋友病住院響父母眼中好大件事,其他人未必咁諗,但老人家病左因為自己小朋友無人探,唔俾老公去探病,真係好過份,小朋友2歲要兩個大人睇住,唔俾老公出席葬禮,離譜得過份,下下以自己及娘家為先,比老公揾多一萬好似好大氣焰咁,完全唔覺自己有問題重要好似好委屈,再唔改唔做返d野,真係盡時會離婚

cffw    發表於 15-3-6 03:45

大宅

<愛是恆久忍耐。。。。>
你老公都真係忍你好耐!你放過佢啦!

大宅

湊小朋友的壓力每個人都有,全職媽媽+兩歲bb我都係,都有試過bb未夠一歲,工人偷錢各樣要立即炒,無婆婆無99無親人幫手三個月,又試過c6公公過身,我自己都病埋,照去白事,但我堅持bb太細,我唔同意帶埋。

C6公公過身時,佢心情好差,會成日發我脾四。更何況你c6連續幾個親人過身。

女人湊小朋友係壓力大的,平日無事無幹,發洩下,等c6醒水,間中一次半次ok...但屋企咁多白事時,做老婆真係要忍。

離婚呢啲侮氣說話不能亂講出口,珍惜這個家的話,冷靜一下先,再認真同c6傾下,同道歉,講你因為壓力大至衝口而出。

你今次低低地都要慣一鋪,認衰女。

水晶宮

你老公嗰邊已發生兩宗白事,吾去你娘家食團年飯有幾奇,就算娘家吾介意,都係
上去坐下啫,點可以去拜年,你99仲有cancer 你估你老公吾驚接二連三嗎?如果你老公係獨仔,搞喪事更全部由佢負賁,你知吾知壓力有幾大?尤其男仔吾容易在人面前喊,內心積壓更無法宣洩。我媽媽過身時,我成日覺得個心頂
住頂住,但有人同我傾下,或幾姊妹講完喊下,反而那一晚會好瞓好多。而你未請到工人吾可以出席喪禮更離譜,吾通叫先人吾好死住,等你請咗工人先咩。其實你應該自己揾娘家幫手照顧BB,自己同老公相量睇下有乜可以支援佢,而吾係製造更多麻煩俾你老公。你知吾知道親人過身,眼前-切都好灰暗,更加吾想參加任何喜慶,要做完一切事後,慢慢調節心情,心情才會好轉。

cffw    發表於 15-3-6 03:47

大宅

Oh btw...我都搵多過c6唔止一萬。但想頭家和順,呢啲野不能經常掛住喺心,同口。男人要面,你下下恃住自己搵得多,點會對自己老公好?!

仔都生埋,就不能再為錢銀斤斤計較。

諗下當初為乜嫁你c6。

cffw    發表於 15-3-6 03:47

男爵府

差勁。

大宅

回覆:Dinper 的帖子

自己拎黎,冇得怪人

複式洋房

回覆:Dinper 的帖子

幾個親人過身應該俾你老公自己冷靜下啦…唔去拜年好小事,你唔應該迫佢,搵多一萬唔係大晒,要諗下人地感受

伯爵府

睇返你之前既post,我覺得你兩個係同一類人,好夾,應該吾會離得成婚既

伯爵府

畀面勳章

不知所謂!
樓主自己攞黎!
真心問下自己係咪想離婚
不是的話想下辦法補救,
不過你唔改下你D性格脾氣
不久又再次自取滅亡

大宅

引用:成件事成批布甘長。話說由於小朋友出世,係

原帖由 Dinper 於 15-02-22 發表
成件事成批布甘長。
話說由於小朋友出世,係2012年搬左返去同99住。99有兩個工人,因為佢有cancer, 一個負 ...
為左呢D鎖碎事而離婚,太衝動和可惜,BB大D自然會大事化小,小事化無,建議你地互相忍讓下,大家都唔好咁執著,自會白頭到老,BB亦有完整家庭

男爵府

甘本事駛鬼靠男家,離婚就離婚……

瑪瑙宮

我諗無幾多個男人頂得住您, 您老公都勁啃到您, 唔該您唔好自我澎賬得太緊要, 囡死囡還在, 您老公大把人要, 您為自己幸福同老公道歉喇.

別墅

成件事係你既問題喎!你老公短時間內要承受幾多問題,你仲要唔識體諒佢?仲要陪你返娘家,你大哂架?!你老公講明唔拜年唔出街,你強行帶佢出去買日用品,你大哂呀?!感覺上你就係無工人幫手會死既人囉!叫你媽媽或諗方法幫手照顧小朋友一日半日好難咩?你老公可能一時火遮眼答你離婚,但睇怕對你既態度或感覺會因口今次而慢慢差,到時唔好喊哂口問點解!

禁止訪問

男爵府

成件事上,我覺得樓主唔體諒c6仲有點兒自私,只係識諗自己,c6短短時間入面失去左三個親人,一定好唔開心,邊有心情出街,你仲要拉佢出街仲叫佢反娘家團年飯?你根本無係你c6角度諗過,你只係諗自己!你奶奶有癌症,其實點解仲要同佢爭個工人?呢樣我真係諗唔明!就咁睇 樓主好自私

男爵府

回覆:小豬澄 的帖子

同意,係自己搞成咁

首頁
12345...35

尾頁

跳至