親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

MissMama,

I tried to register at Australia groupon mais they ask me to input postal code. What should I put?

In additional, have you tried to buy at Australia groupon? Is it reliable?

Millions thx!

子爵府

MissMaMa 發表於 15-5-21 23:47
我坐廉航,airasia,三大一小$5700單程

你以前坐過 Air Asia 未? 使唔使轉機 ?
細機長途會唔會辛苦d?
佢地樣樣都計錢?
不過價錢的確
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珍珠宮

eva007 發表於 15-5-22 14:15
MissMama,

I tried to register at Australia groupon mais they ask me to input postal code. What sho ...
I just type 0000 for the postal code as we do not need it in HK. I always purchase coupons at Grouplon. It is reliable. Don't worry!

珍珠宮

LLK 發表於 15-5-22 17:50
你以前坐過 Air Asia 未? 使唔使轉機 ?
細機長途會唔會辛苦d?
佢地樣樣都計錢?

我從來未坐過airasia,要喺吉隆坡轉機。不過,吉隆坡飛gold coast,應該唔係用細機,因我揀位時,見有幾排座位。
會逐樣計錢的,呢個價錢已包25kg行李,不過我地行李唔多,只買了一件。
飛機餐唔食喇,會喺吉隆坡機場食晚飯,9點幾上機,然後上機就瞓喇。
回程我坐scoot飛星加坡,應該係全新787,買左business class,全包餐,包行李。
已經劃左A1,A2, B1, B2座位。。。廉航商務,少少攪笑!
喺星加坡留4晚,之後再坐jetstar返香港。
全程廉航,3大1小三程機,總共16000幾。

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-5-22 17:50 你以前坐

原帖由 MissMaMa 於 15-05-22 發表
你真係識計數

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珍珠宮

LLK 發表於 15-5-22 19:26
你真係識計數
另外,酒店9晚大約10000。
打算玩幾個樂園+幾個tour,初步計算支出,係10000多。
吃喝我預5000左右。
交通就預3000多,打算買roo pass 機場+樂園接送。
四個人玩11日9夜,希望45000左右可以埋到單!

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-5-22 19:26 你真係識

另外,酒店9晚大約10000。
打算玩幾個樂園+幾個tour,初步計算支出,係10000多。
吃喝我預5000左右。
roo pass 係咩黎架?
你預食好似少咗d!
我兩大一小,七曰七夜,budget 合共HK$40,000 ,食我預AUD1200

子爵府

回覆:Mermaid beach - Gold Coast 交通

Lanhan in Hotel Grand Chancellor seafood dinner buffet …… buy AUD 94/2 adults, get one child free
5:30-7:00pm 食
我會揾一晚去!

你地有無搵到seafood buffet 資料

仲有一餐我會去Qt Hotel 內的Bazaar , 因為見到d相有馬卡龍

珍珠宮

LLK 發表於 15-5-22 19:38
roo pass 係咩黎架?
你預食好似少咗d!
我兩大一小,七曰七夜,budget 合共HK$40,000 ,食我預AUD1200

roo pass 即係transfer, 可以視乎需要而買邊種.食方面我要挑戰一下自己, 希望5000左右可以埋單, 我打算盡量自己煮, 煮意粉呀, 牛扒之類..... 早餐應該日日煮喇.
澳洲食野真係好貴, 所以都要諗點樣慳D又食好D.所以試下買D口碑好少少的團購, 暫時買左4餐, 2餐在southport, 食海鮮, 牛扒. 另外兩餐就在surfers paradise 酒店附近, 係食越南菜, 麵食&CURRY餐......4餐加埋先 HK$1300.
另外, 打算JOIN 螢火蟲, 翠兒船河, Oreilly tour, 又包晚餐, 午餐.
計晒全部, 隨時只得另外幾餐要出去食.
朋友話surfers paradise 有間平靚正日本餐廳, 可能又幫襯2, 3餐.
不過, 最貴的飲食, 係2晚Oreilly, 預算 $2000 多.

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-5-22 19:38 roo pass

我c6想餐餐出去食,早餐可以自己煮,所以預多d哩方面既支出
平靚正日式餐廳,係邊間呀?介紹吓吖!

珍珠宮

LLK 發表於 15-5-22 20:57
我c6想餐餐出去食,早餐可以自己煮,所以預多d哩方面既支出
平靚正日式餐廳,係邊間呀?介紹吓吖!
你住3,4日, 時間緊D, 當然出去食.但我住9晚, 大把時間HEA, 同埋我C6係鍾意食住家飯.
所以都諗住每次玩完樂園返黎, 就下廚喇.
日本餐廳我仲未問我朋友, 因之前聽過佢講而已, 等我出發前再問, 去完再話你知.

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-5-22 20:57 我c6想餐

你住3,4日, 時間緊D, 當然出去食.但我住9晚, 大把時間HEA, 同埋我C6係鍾意食住家飯.
所以都諗住每次玩完樂 ...
好,等你滙報!
我c6 可能嫌我煮飯水皮!

子爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

Thank you very much!!

子爵府

Can you refer me any good restaurant at groupon?

Thx!

珍珠宮

eva007 發表於 15-5-22 23:09
Can you refer me any good restaurant at groupon?

Thx!

As I haven't tried the restaurants before, sorry that I cannot recommend any to you. I just choose those located near my apartment so it doesn't take long time to get there. Convenience is the main consideration! There are lots of choices on Groupon.You'd better go to Groupon to see which one you like.

子爵府

Got it and thanks for your advise !

Have a nice trip!

大宅

引用:+本帖最後由+MissMaMa+於+15-5-22+21:29+編

我係 surfers paradise 留兩日,你 check 到邊間日本餐廳平靚正請分享一下!

珍珠宮

sfly97 發表於 15-5-23 11:16
我係 surfers paradise 留兩日,你 check 到邊間日本餐廳平靚正請分享一下!

...
可以呀

大宅

回覆:Mermaid beach - Gold Coast 交通

我發現其實無乜邊日會煮飯,有啲 apartment 要轉返做洒店!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 15-5-22 23:20

eva007 發表於 15-5-22 23:09

Hi all, 我都mileage換左QF下年CNY去Brisbane, GC and Sydney, 想問GROUPON餐廳會唔會好多restriction? 我驚好似HK果D成日都卜唔到位....

明天會更好~~

首頁

尾頁

跳至