自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:wing51110 的帖子

我上次喺巴士度鬧仔仔,比你見到就好喇

男爵府

回覆:tansyneko 的帖子

我最憎而家嘅人,係唔係都影人相放上網,有時見到女仕拖住小朋友係街食煙又影(連係咪亞媽都未知),人地鬧仔又影,你又唔知咩事,點解要咁唔尊重人呢?佢地真係覺得咁係做左件好事咩!我真係好想大家高抬貴手,電話相機,科技進步唔係咁用架,你影完可以del,有無諗過會影響到人嘅私生活呢?

男爵府

回覆:lazywife 的帖子

唉,.我仔有lur地我唔理,比d人話我咁污糟,真心想丙佢。
我亦比小朋友自己行唔拖,又話成隻甩繩馬骝,阿嬸,我想比佢自己行獨立d,但出入閘,電梯也等我都比人丙,所以要储定錢買馬同南瓜比佢地用

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:小朋友變成公主,王子,大家都有責任

講得好

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:係架小巴度,有個小朋友由上車嚎哭,係咁摷

原帖由 wing51110 於 15-09-23 發表
係架小巴度,有個小朋友由上車嚎哭,係咁摷媽媽個袋,打媽媽。。。。我大概聽到係,佢做錯野,媽媽堅持要懲 ...

如果又想教好小朋友,又唔想有架兩同搔擾其他乘客,可以同小朋友中途落車再慢慢教。

大家好,我是子悠~~

公爵府

堅持係要,但亦吾好影響別人,我囡扭計喊時,我會抱去(防煙門或後樓梯)陪佢,等佢盡情喊!!!

收聲後叫佢諗吓自己做錯咩?!

公爵府

引用:Quote:原帖由 wing51110 於 15-09-23 發表

原帖由 yubiwa310 於 15-09-23 發表
如果又想教好小朋友,又唔想有架兩同搔癢其他乘客,可以同小朋友中途落車再慢慢教。

...
x2

水晶宮

但呢d環境唔會同小朋友搭車住,因為真係好影響到人

伯爵府

lazywife 發表於 15-9-23 14:26
佢會俾佢發展到打阿媽,係公眾地方咁行為不檢,已經代表佢阿媽之前就係縱容佢太多次,先有今日既果。。。

...
唔好咁武斷,可能小朋友有自閉症丶過度活躍症丶阿士保加症等,愈來愈多小朋友有這些問題,見到的不等於真相。

侯爵府

畀面勳章

同意呀,途人唔好比不善眼神個媽媽,變相同小朋友一齊迫媽媽就範!要望就望實個小朋友,等佢知大庭廣眾扭計幾醜怪

侯爵府

引用:Quote:lazywife 發表於 15-9-23 14:26 佢會

原帖由 abinayams 於 15-09-23 發表
唔好咁武斷,可能小朋友有自閉症丶過度活躍症丶阿士保加症等,愈來愈多小朋友有這些問題,見到的不等於真相 ...
自閉,阿士保加,咩都好,都係一個教字。。。

男爵府

回覆:Joball 的帖子

珍珠宮

從來我都認為教小朋友唔可以太善良,一定要狠心。

侯爵府

畀面勳章

係架小巴度,有個小朋友由上車嚎哭,係咁摷媽媽個袋,打媽媽。。。。我大概聽到係,佢做錯野,媽媽堅持要懲 ...
嘈住晒,—陣俾人鬧你個仔唔好怨人。

Nice to meet you!

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

完全同意

子爵府

回覆:wing51110 的帖子

我最近都見到兩個小朋友喊住追阿媽喊,結果都有講對唔住 阿媽先理番佢,佢地共通點係都係兩歲几自己行
我覺得媽媽係教小朋友,我唔介意佢地喊,但就最怕啲兩歲後小朋友坐bb車扭計喊,但阿媽阿爸都唔理

男爵府

回覆:SusanHui 的帖子

大宅

非常同意樓主

子爵府

引用:Quote:原帖由 catjeffcat 於 15-09-23 發表

原帖由 TobiMom 於 15-09-23 發表
我好驚比人影,好驚見到我地兩母女比人放上
唔使惊,我當年都係玩具反斗城門外由得小朋友哭,我無鬧佢,只看著佢哭,唔使做任何嘢,只需問小朋友喊完未,喊完就走,通常見無人理啲小朋友就知無機會,自己死死地氣起身走,就算有人影,我想問有咩影到,有咩問題呢!唔使大在意外人,仔女係你自己,教好佢係應該

翡翠宮

首頁

尾頁

跳至