懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

mmkamkam 發表於 16-7-14 15:08
間中會嘔,已經比頭4個月好點了!但依然胃口唔好,所以重得少!28week先重左唔夠3磅!宜家keep住日日食蛋 ...
你搵多d 自己鐘意食既野食! 唔好太在意介口
我飲緊竹庶水

大宅

pingufish 發表於 16-7-14 15:19
你搵多d 自己鐘意食既野食! 唔好太在意介口
我飲緊竹庶水

我因為16week已經宮縮,涼d嘅野都唔敢食住再加上嘔同胃口差,最慘係咩都唔想食,食幾啖就夠!我陀大女時真係無介口咩都食架,宜家食咩都好似迫自己食咁 我仲病左兩次,一次喉嚨發炎一次食錯野屙嘔。。。搞到咩都食唔到!

早兩日先比醫生話完。。。bb size係中碼b但我依然重得太少,所以盡量keep住每日一蛋!少食多餐!比多d營養bb

別墅

依家8週已經嘔咗2週,辛苦過上胎好多,可能加埋年紀大咗,覺得今似樣樣都好challenging。聽日第一次見醫生,希望開d藥舒緩下。有時唔一定嘔得出,但個胃鍊埋果下真係好難頂。

男爵府

mmkamkam 發表於 16-7-14 15:57
我因為16week已經宮縮,涼d嘅野都唔敢食住再加上嘔同胃口差,最慘係咩都唔想食,食幾啖就夠!我 ...
嗯嗯, 加油呀!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

加油呀~時間因人而異,有啲人未發現bingo已經嘔添~多數3至4個月會好返,食下啲自己覺得開胃既野啦~我果陣係乾糧先OK

大宅

9W, 無嘔....但有時好想食既野放到入口就想反胃
係街聞到D餐廳野食味, 又想反胃.....

男爵府

mj007 發表於 16-7-14 16:48
9W, 無嘔....但有時好想食既野放到入口就想反胃
係街聞到D餐廳野食味, 又想反胃..... ...
oh係呀最驚就係咁, 日日行屋企都經過... 勁想嘔

別墅

pingufish 發表於 16-7-5 13:19
16week 就有署光ga la 加油

下? have to wait till 16w? I thought they said it will get better from 12w?!?!? I am 11w.......still puking.......waiting for the light at the end of the tunnel......

男爵府

mrstt 發表於 16-7-17 23:41
下? have to wait till 16w? I thought they said it will get better from 12w?!?!? I am 11w.......sti ...
12-16week will turns better~ 呢D 野... 我覺得我比人呃左好多好多次..又話bb出世滿月好D 咪又係咁,,, 又話喊一百日就唔會狂喊.. 又係咁...

別墅

pingufish 發表於 16-7-4 17:24
我week 5都嘔左次, e家日日作嘔又失眠

唉,我都係5Week開始作嘔,最開胃就系早餐,然後就開始食唔落野,但係又好肚餓,總之就辛苦!

等待驗證會員

我6周開始都係會作悶,個胃唔舒服,尢其下午4點後仲會犀利d,初時以為12周會好d,點知都係咁,好灰,以為打後都係咁,點知16周後個人真係舒服哂,唯獨是食少少個肚就好脤,搞到而家要一日食好多餐,每餐只可食少少

別墅

mac2047 發表於 16-7-18 13:32
我6周開始都係會作悶,個胃唔舒服,尢其下午4點後仲會犀利d,初時以為12周會好d,點知都係咁,好灰,以為打 ...

我一樣,通常4pm後就來料..........早上最舒服

別墅

yuki51359908856 發表於 16-7-18 12:53
唉,我都係5Week開始作嘔,最開胃就系早餐,然後就開始食唔落野,但係又好肚餓,總之就辛苦!
...

我都係呀,早餐好開胃,可以食到野,不過一食完就好累好想瞓,我由4w開始已經口苦口乾,作嘔,到依家6w都係咁,好辛苦,瞓唔到

首頁

尾頁

跳至