自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大麻真係冇乜癮,最大係心癮,我細個都食過,果時我返工d師父食左幾十年,一日要食幾次,大麻都幾臭我好快冇掂過
感激遇上你~

男爵府

畀面勳章

chillimom 發表於 18-3-31 00:48
大麻反應,算快來快走,無殘留身體。質量好的,不會上癮。在外國算是recreational or social drugs
...

無錯

男爵府

包包b豬 發表於 18-3-31 00:11
其實食大麻好過食煙啦,食煙會死,食大麻唔會死囉…係外國係好普通,其他毒品就真係唔好啦…好易上癮
...

好過其他毒品,至少全天然。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我有朋友食左好耐十幾廿年,食到冇晒記性。反應比較慢。

男爵府

fuddlewuddle 發表於 18-3-31 00:07
近墨者黑,佢身邊一起玩開果班食? 同屋企人關係唔好好難聽得入耳,有冇同佢啱口型嘅同齡人同佢傾下,同埋 ...

物以類聚啦!

我朋友丈夫幾年前去世,個細路就慢慢變得反叛,特別係F6 畢業後。我朋友有去改變和兒子的相處方法,tension係少咗但關係並無大改善。幸好個仔和媽咪外家好親, 就算唔聽勸告都唔抗拒。她的妹夫和外甥同個仔都有計傾但他們都講要時間等個細路自己領悟。個仔又唔係完全唔關心 mommy, 我朋友出 trip遲番,個仔會 whatsapp 向她查訊一下。

*個仔一F6 畢業就無食 ADHD藥,他在家不時發脾氣,搵交拗。我朋友有叫他見心理醫生但他拒絕。

男爵府

回覆樓主:

食大麻係咪咁大件事,各人有各人睇法。但在香港你發現你18歲的兒子食大麻你又好難唔擔心,當然唔想佢食但他堅持亦沒有辦法。

伯爵府

都18喇自己的be responsible for himself la. What can you do? 不過呢,我讀書時識班人食,兩個已成為律師一個成為醫生,亦都做埋父母。我冇跟佢哋食,亦都冇踢爆俾其他人知佢哋年輕時係咁。哈哈

伯爵府

chillimom 發表於 18-3-31 00:48
大麻反應,算快來快走,無殘留身體。質量好的,不會上癮。在外國算是recreational or social drugs
...

就算上都係上心癮,重點係佢唔好掂其他 drugs
優悠在澳洲

子爵府

回覆樓主

如果只係好奇試下咁又冇咩嘅

男爵府

jump.jump 發表於 18-3-31 06:00
就算上都係上心癮,重點係佢唔好掂其他 drugs

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

大麻係外國同香港某d壓力大工種之間都好common...唯有叫朋友同個仔傾下計,了解下原因

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

原來吸煙比大麻禍害還嚴重,長知識了!
我知道國際學校超普通,我都聽我女學校也有人吃,我都好鬼擔心

公爵府

回覆樓主:

不可一不可再,向毒品say NO!
恭賀新禧,迎春接福!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sabun 發表於 18-3-31 08:17
原來吸煙比大麻禍害還嚴重,長知識了!
我知道國際學校超普通,我都聽我女學校也有人吃,我都好鬼擔心 :swe ...

唉~
放下自在

公爵府

kiko_mami 發表於 18-3-31 00:50
大麻真係冇乜癮,最大係心癮,我細個都食過,果時我返工d師父食左幾十年,一日要食幾次,大麻都幾臭我好快 ...

請問食咗车大麻有咩感覺?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

問題不在於大麻對身體好不好,係在於香港是犯法的,都18歲了無咩好做,只要清楚解釋後果,佢認為承擔到,就是個人選擇了,為左食甘願坐監你真的沒有野可做。

水晶宮

包包b豬 發表於 18-3-31 00:11
其實食大麻好過食煙啦,食煙會死,食大麻唔會死囉…係外國係好普通,其他毒品就真係唔好啦…好易上癮
...

理倫上又真係喎!食煙最毒

水晶宮

snowshine1357 發表於 18-3-31 07:57
如果講有害,吸煙衰好多,係唔知點解香港吸煙返而合法,講上癮個啲吸煙都會,但致癌等就吸煙仲多壞處
不過 ...

香港吸煙合法因爲稅收大丫嘛!
阻止大麻合法嘅你估煙草商有冇份?

首頁

尾頁

跳至