自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chingmon 發表於 19-6-21 23:45
有朋友朝早番工在YMT見過一個話好肚餓,朋友二話不說放隻手入背包取…(佢以為取銀包)...麵包,之後同佢講 ...

證明佢哋一心想要錢
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

只知佢遮住自己唔俾人見到,乞食都要俾人睇下你咩料都得卦。
仲有,佢對波鞋幾千銀㗎。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chingmon 發表於 19-6-21 23:52
太子地鐵始創出囗有對父子(佢話係)好勤力,個仔推住坐輪椅老豆大呼:好心俾個錢買飯俾老豆食。
點知有一日 ...

放下自在

大宅

唔止得一個架,我曾經係距離5分鐘即路程分別見過兩個,塊字皮既內容同字跡一樣架

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

crystal媽咪 發表於 19-6-21 23:30
我好耐之前喺其他區見過,有時寫想要 18蚊買盒飯。 朋友走去買盒飯畀佢,畀佢大鬧話點解唔畀錢
...

大種乞兒 ~

在香港,政府的支援也很多, 他們兩餐一宿根本不會出現問題,所以我從不比錢乞丐~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 19-6-22 08:22
大種乞兒 ~

在香港,政府的支援也很多, 他們兩餐一宿根本不會出現問題,所以我從不比錢乞丐~ ...

以前我會畀,見過一個用木板加幾個轆喺度滑行,但喺另一區見到佢自己喺度行路,我收起曬同情心。
我附近有個仔每晚同媽去連鎖餐廳食嘢,食完就推佢喺銀行門口,經過就同人講話佢好慘,死曬老公問人攞錢。有人見佢瘦畀罐奶粉佢,佢話人哋,跟住唔要
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

騙徒手法層出不窮

子爵府

回覆樓主:

推上 東張西望 去跟

珍珠宮

Lyllianlo 發表於 19-6-21 23:44
我都覺得佢好後生,點解要乞,佢而家寫埋因為冇手機,冇聯絡方法,所以冇人請
...

好笑,無電話唔請,淨搵IT部呀?只用whatsapp溝通果D呀

珍珠宮

Lyllianlo 發表於 19-6-22 00:18
我見個個都係,睇佢真係幾試正,點解唔正正經經搵份工呢

懶囉,佢的心態做野禁辛苦不如坐喺度等人比錢佢

珍珠宮

Supertalkative 發表於 19-6-21 23:34
去旅行要乞錢、買戒指for wedding 都
有!
扮斷手斷腳亦得!

有人老公患癌籌錢入養和,其實同尼d黑衣真系異曲同工,都系消費緊他人同情心

TiMeToBeD    發表於 19-6-22 09:20

子爵府

Lyllianlo 發表於 19-6-21 23:26
琴日係深水埗政府合署對出,有個好後生既青年坐在係地下,

有塊板內容大約:岩岩出獄,發現屋企人搬左,想 ...

之前係九龍灣地鐵天橋見過一排,係後生仔,我一睇內容就覺得佢呃人啦!咩出獄後聯絡唔到家人,同搵唔到工有咩關係?見佢坐左幾日,可能乞唔到錢所以冇再出現

珍珠宮

幫佢揾社工,見巡警請佢地幫下忙。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

淘寶 發表於 19-6-22 00:25
我所有問攞錢嘅都唔比

試過係深水埗地鐵站口,有個阿婆成日叫請婆婆食個餅,我就去麵包店買咗幾塊餅,點 ...

我係麥當勞見個啊婆楚楚可憐坐咁樣坐喺度,主動幫我睇住個位,因為我要買野,諗住順手買個包俾佢。買點知隔離啲師奶已經望實我。 我都未買,已經有個男人買左成份餐俾佢食。後尾先知原來佢麥當勞搵食,食完包薯條會打包個包走。
啊婆好嘢呀!個個樣堅可憐又乖巧,唔洗出聲都好多人問佢係咪肚餓,包括我,因為佢真係幾瘦。係麥記坐下就有free lunch..又有冷氣,啊婆勁呀。
我呢啲肥c大隻,樣又惡,就算老咗坐係麥記幾日都應該無人請我食嘢

大宅

msms0117 發表於 19-6-22 00:22
乞錢黨騙術 , 用呢個方法騙錢 乞錢比工作更容易賺錢 ...
我看到一個男乞兒用iphone打電話問:[ ...

哇,咁好賺?我都諗過點解唔去洗碗,日薪應該好多。唔通乞錢真係好搵過日薪?

伯爵府

坐監唔係有少量工作,有人工咩
睇電視係咁講

伯爵府

biloveu 發表於 19-6-21 23:30
Oh, 係黃大仙見過,仲比左$20佢……

所以我從來都唔會俾錢

公爵府

回覆 Onlok 的帖子

到老左,餓幾日會瘦。果D乞丐為錢擺紙牌,我見到吾會比
期待2019

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

chingmon 發表於 19-6-21 23:52
太子地鐵始創出囗有對父子(佢話係)好勤力,個仔推住坐輪椅老豆大呼:好心俾個錢買飯俾老豆食。
點知有一日 ...
好耐日子, 好多年架啦。 仔試過叫我比錢佢老豆, 我無理佢。

伯爵府

咁有無人留意,旺角火車站天橋底,近呢一兩個月,多左一個3x歲既後生女人呀?

首頁

尾頁

跳至