自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇了2星期,日本人太太感覺最唔開心,又瘦又乾,捱得好辛苦,真心覺得心痛!

大宅

回覆樓主:

香港都有有機農夫啦,唉!嫁到咁山旮旯,仲要種薯仔呢啲咁唔討喜嘅物種,係咪就咁過一世!

侯爵府

detail 發表於 19-11-2 12:34
回覆 小源 的帖子

咁多對感覺最辛苦係佢,原來仲要做兼職同家務....近年好多日本低下階層男人係日本都難娶 ...
佢老公好似係大学畢業一向係東京番工, 就甘睇佢地想後生試下小本創業, 創業係香港都好辛苦, 個女仔識日文, 應該好容易去大公司打工

伯爵府

聽講本身都係咁瘦

男爵府

Mm233 發表於 19-11-2 13:09
聽講本身都係咁瘦

睇佢以前畢業相,讀書相肥好多架~

伯爵府

Mm233 發表於 19-11-2 13:09
聽講本身都係咁瘦

你睇佢未嫁前邊有瘦到咁? 以前塊面都仲有肉,而家你睇埋佢對手皮包骨咋

伯爵府

回覆樓主:

其實個女仔嫁左幾耐?同埋點解會識到個日本仔? 有咩原因愛上?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

而家呢個年代離婚好平常,如果個女仔頂得咁辛苦不如考慮離婚返香港重頭來過,當大家無識過,唔好為咗一個錯誤嘅決定而繼續錯落去。(成個節目一路喊,頂得咁辛苦為乜,佢重可以有更好嘅選擇㗎,唔係賣身比佢老公。)

別墅

回覆 fivebeanrice 的帖子

話當初係工作假期,去一間農業機構實習,識到呢個日本佬!之後就被佢追到左!佢話本身係做食物安全檢測,覺得對農產品有興趣,所以想去日本進修下...
香港女多男少,依家好多香港女仔都係利用工作假期出去闖下,好多海外姻緣都係咁樣嚟!不過奇怪點解佢咁好條件,係香港居然冇人追?冇理由...
無論如何,希望佢幸福啦...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

講親都喊,有幾開心 有幾幸福,明哂

伯爵府

fivebeanrice 發表於 19-11-2 13:15
其實個女仔嫁左幾耐?同埋點解會識到個日本仔? 有咩原因愛上?
中文大學主修化學的香港女孩Cathy因一次假期跑到日本北海道的農場打工,體驗食物的生產程序,怎知就遇上人生的初戀──日本仔滿宏樹。婚後,Cathy決定居於男方家鄉──德之島,並過着歸隱田園的生活。
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/392898/%E5%AB%81%E5%88%B0%E9%80%99%E4%B8%96%E7%95%8C%E9%82%8A%E7%AB%AF3-%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E6%A3%84%E9%AB%98%E8%96%AA%E5%AB%81%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%BE%B2%E5%A4%AB%E8%81%BD%E5%A4%A9%E7%94%B1%E5%91%BD-%E6%93%94%E5%BF%83%E5%86%87%E6%94%B6%E6%88%90

公爵府

個女仔真係瘦得好緊要,但我又覺得佢地係好愛對方喎,反而新疆果個老公cool到爆,個老婆委屈d

大宅

尋晚節目幾乎個個鏡頭人妻都係落淚的,前路茫茫,人妻係咪會屈到抑鬱呢?

呢十年八載仲後生兩夫妻仲有氣力捱啫,咁之後呢?有病點算?

作為父母,個女嫁左等如人間蒸發左咁,知道佢咁辛苦,更加心痛死

兩口子搵得十一萬一年,莫講話過時過節寄錢孝敬父母,我真係擔心佢父母有事時人妻同老公有無錢買機票返香港見下父母....

伯爵府

小源 發表於 19-11-2 13:24
中文大學主修化學的香港女孩Cathy因一次假期跑到日本北海道的農場打工,體驗食物的生產程序,怎知就遇上人 ...

該煨…原來係女仔既初戀,唔怪得落左搭

伯爵府

Etcetc 發表於 19-11-2 13:25
尋晚節目幾乎個個鏡頭人妻都係落淚的,前路茫茫,人妻係咪會屈到抑鬱呢?

呢十年八載仲後生兩夫妻仲有氣力 ...

係咪節目無訪問香港既父母呀?

大宅

回覆樓主:

幾靚女,又叻,願意捱、心地好,佢值得得到好生活

hksunshine    發表於 19-11-5 09:14

侯爵府

佢老公之前冇咁肉酸,而家肥咗又兇咗,呢啲根本係退休生活, 咁後生點解要避世, 唔知話懦弱定離地, 佢老公話驚佢抑鬱叫佢打工, 我諗已經抑鬱咗 。
行到水窮處 坐看雲起時

伯爵府

如果我係個女仔會返香港搵幾年錢,再用d錢買農地買器材,先再開始耕田。生活質素應該會好d.

佢同新薑果位都係未嫁時靚好多

男爵府

回覆樓主:

點解咁睇唔開, 睇唔到有咩原因要去玩農務系, working holiday就話玩下無仿, 個男又唔係靚仔

別墅

回覆 fivebeanrice 的帖子

原來係初戀........估計以前都係聽教聽話馴品女仔,冇咩愛情經驗,真係日本仔執到寶!

首頁
12345...12

尾頁

跳至