夫婦情感

跳至

首頁
12345...22

尾頁

男爵府

viotior 發表於 20-7-12 19:03
我明呀,上年感受完,落街,去公園,去超市都會喊出嚟,除左屋企去到邊都會有回憶,相處左咁耐邊道都係回 ...

好的!多謝你,我會用你既方法收起哂同佢回憶,尤其全家福,因為我怕見到佢嘅嘢就會産生回憶,更會觸景傷情。

請問你用咗幾耐時間先可以淡忘?

男爵府

bohtihc 發表於 20-7-12 20:34
我同你一齊經歷緊,要做到放低真係唔容易,始終有咁多年感情,人非草木嘛!我都喊咗半年有多,到現在仍會 ...

姊妹,你依家半年後仲係咁傷心,即是你仍未能忘記佢,我相信自己會用更長時間去忘記佢。
不過,我們一齊努力吧!相信各位姊妹也會為我們加油!

民房

樓主, 我本來冇baby kingdom account, 平時如果有嘢想知, search google, 先會睇baby kingdom, 無緣無故比我睇到你嘅經歷. 我由舊post跟別呢度, 我決定申請個account, 只想同你講聲加油. 我未結婚, 冇小朋友, 我唔可能理解你嘅痛. 但我試過失戀, 心痛嘅感覺我明, 好老土講嘅句: 時間可以沖淡一切. 每個人用嘅時間唔同, 有人要3個月, 有人要半年, 1年, 2年, 甚至更耐... 你唔好急, 唔好炆自己, 咁係好正常架, 忙記唔到咪忙記唔到lor, 冇問題架, 不過諗多一陣好啦.
努力令自己忙, 做自己鍾意嘅事, 放時間喺自己同仔女度, 身體要有健康之餘, 心都要健康, 先可以繼續打仗!
呢度有好多同你素未謀面嘅人都好關心同支持你, 你要加油同努力呀!!

男爵府

lovepeachygirl 發表於 20-7-12 22:27
樓主, 我本來冇baby kingdom account, 平時如果有嘢想知, search google, 先會睇baby kingdom, 無緣無故比 ...

真係多謝你!你真有心為咗給我留言而開account 來鼓勵我。
估唔到你咁有心追我post,其實我已經deleted 左我之前既留言。
無錯!呢度d 姊妹真係好好,呢段時間我心力交瘁,好無助。唔知點做好,全靠各位姊妹不過停安慰我,提醒我,教導我,我先可能勇敢地面對。
我希望自己能夠盡快忘記佢,但係知易難行,我唔知要用幾多時間

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 22:06
好的!多謝你,我會用你既方法收起哂同佢回憶,尤其全家福,因為我怕見到佢嘅嘢就會産生回憶,更會觸景傷 ...

狂喊大概一个月啦,但吾想影響亞仔,自己都開始控制自己情緒,亦開始識諗,做乜要搞到自己咁,又吾係要人可憐自己,為乜要日日以淚洗面?慢慢就冇喊咁多了。
你吾好免強自己忘記呢个人,又吾係失憶,冇可能令佢喺你腦海消失。冇佢就成就吾到今天的你,佢係你生命里的一部份,你可以當佢係一个中學同學,陪你過左好多个年頭,但畢業啦要各散東西,就由得他過去啦。

男爵府

bohtihc 發表於 20-7-12 20:34
我同你一齊經歷緊,要做到放低真係唔容易,始終有咁多年感情,人非草木嘛!我都喊咗半年有多,到現在仍會 ...

我都好煩

別墅

k_k_k 發表於 20-7-12 23:12
我都好煩

加油 這種痛要好耐 要時間才會慢慢好

我都曾經試過

好難行 最後都要靠自己 同朋友家人支持才可以慢慢好

要愛自己多些

伯爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 12:00
各位姊妹

記得我嗎?唔知點解,我心依然感到好痛~好痛~好難受~

樓主~我兩日冇入嚟,一入嚟我都第一時間揾下有冇你消息你喺果邊有回應過我,不過我未睇到已經del咗唔緊要,見到你開過新帖,希望你重新出發,唔好回望過去,舊屎嘅嘢就由得佢沖落屎坑!
歌都有得唱~時間令痛苦都醫好
食返多d嘢,做下運動,裝備自己,重新出發

男爵府

各位姊妹

因妳對佢仍有愛。呢個過程現在對妳來説會好艱難,但為咗妳同你2位小朋友嘅將來生活,妳一定要好好咁去面對,千祈唔好逃避。妳逃避,就會注定失敗,妳希望失敗嗎?
邊度跌倒就邊度起翻身,唔好回望過去,努力同2位小朋友向新生活邁進。唔好諗住復仇,放過自己啦,妳要同2位小朋友活得比同賤男生活時更好。妳有乜唔開心就上來BK同大家傾下,呢度大把JM會陪妳
加油JM. 記住唔好亂諗嘢,凡事正面d,只做正確嘅事,專注focus落2位小朋友生活&學習度,妳外家&小朋友一定會支持妳

子爵府

樓主,大家都好關心你,你自己都要為自己加油!

不過,現時我覺得最辛苦係還要和賤人共同生活!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

各位姊妹

而家處理成點
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆 tobytoby 的帖子

JM講的加營素會好D, 有減糖的, 可選減糖 . 網上有試飲裝, 登記左佢就會寄到屋企了.試飲裝入面有1包試飲+ 1張COUPON. 張COUPON在MANNING買, 可以買一送一, 抵好多的.https://www.abbottnutrition.com.hk/ensure/trial.php

侯爵府

回覆樓主:

我都用左兩年時間先慢慢平復情緒,慢慢放底十幾年段舊關係。當然重回舊地時,腦袋不自主地回帶諗起舊事,諗到寧晨失眠又悲傷又憤怒。 人生不一定完美,妳會慢慢接受,漸漸放輕,慢慢忘掉。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

各位姊妹

我好開心咁話比你地知,亞叩門嘅中學今日打電話比我話收我仔,呢間中學係心儀排甲第二。

我聽完電話開心到大叫,真係開心過中6合彩,起碼個天對我仔不薄⋯⋯

明天我會拿返派位証,再帶亞仔見心儀中學副校長同再注冊。

我同亞仔講,佢跟我一樣開心到飛起。

真心多謝各位姊妹祝福我。

Yeelim    發表於 20-7-13 21:43
soso1227    發表於 20-7-13 19:48

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-13 19:04
各位姊妹

我好開心咁話比你地知,亞叩門嘅中學今日打電話比我話收我仔,呢間中學係心儀排甲第二。

恭喜恭喜(emoji)

男爵府

回覆 tobytoby 的帖子

恭喜仔仔入倒心儀學校。
祝你同對仔女新學期新開始!

子爵府

恭喜你仔仔入到心儀嘅中學!
亦都希望你快啲跳出唔開心嘅心情!

大宅

各位姊妹

知道你仔仔入到心儀學校,我都替你開心,這是近來第一件開心事。希望這是一個好開始,你耍專注在仔仔身上,因他升中是一個新轉捩點,需要你的幫助,你要放輕其他事,開心迎接未來。祝事順利。

男爵府

各位姊妹

恭喜囝囝入到心儀學校

男爵府

各位姊妹

恭喜JM, 你睇下,你一甩件廢柴,好事就即刻來,仔仔派到心儀學校,証明上天係好錫你
加油呀

首頁
12345...22

尾頁

跳至