自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我做freelance, 時間地點全部自己安排。請假都易。

侯爵府

kate0403 發表於 21-10-19 10:08
依家小朋友翻左全日 好多時間剩 本身一個星期想返幾日兼職幫補吓同過吓時間
見樓下診所請助護 佢require一 ...

咁你唔問返佢,喺呢度做嗰啲係咪孤兒嚟㗎?冇屋企人㗎?
我想講搵份文職part-time唔容易,因為大把人比佢揀,又咁又咁50-60/hr, 時間又要就到佢走盞,自己屋企就理唔到,叫屋企人自己買飯,咁果幾個鐘又為乜?做體力既可能易搵啲。

大宅

tutik 發表於 21-10-19 12:24

咪就係囉咁自由身洗咩返part-time啊
除非大把錢pat pat痕冇嘢做
一星期兩至三日咁少食餐飯都冇咗啦唔係我呢啲咁困身嘅師奶仔點會揀呢啲工返

大宅

tutik 發表於 21-10-19 12:24

不過診所有診所嘅考慮囉
唔怪得將招聘貼咗咁耐都未撕走

侯爵府

kate0403 發表於 21-10-19 12:43
咪就係囉咁自由身洗咩返part-time啊
除非大把錢pat pat痕冇嘢做
一星期兩至三日咁少食餐飯都冇咗啦唔係我 ...

之前見過一份半天文員,喺老人服康訓練中心, 面試都要排隊分時段, 又要考skill test 個姑娘面試嘅時候, 真係高高在上,問我對佢機構了解有幾多? 點解揀呢份工? 我咪話想照顧家庭同埋工作所以搵兼職, 佢一臉嫌棄,問有否做過有關老人服務,知唔知佢地做乜服務。。。我地啲職員個個好有熱誠。。。。。,最後梗係冇搵我, 但搵我都唔做啦,個姑娘咁難頂。

首頁

尾頁

跳至